DFDS investerer voldsomt i it-sikkerhed: “Vi ved, at det en dag går galt”

Efter Mærsk-angrebet i sommeren 2017 har det danske rederi DFDS voldsomt øget sine investeringer i it-sikkerhed

I sommeren 2017 blev Danmarks største rederi, Mærsk, ramt af den såkaldte Petya-ransomware.

Et angreb der ikke kun nedlagde flere af Mærsks havneportaler globalt i to uger og kostede selskabet knap 1,9 milliarder kroner. Det ramte også utallige andre virksomheder og offentlige institutioner voldsomt.

Læs mere her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet [b]Mærsk næsten to milliarder kroner[/b]

Petya samt daglige hacker-angreb har fået Danmarks næststørste rederi, DFDS, til at hæve sine sikkerhedsinvesteringer voldsomt.

Det skriver Børsen.

"Vi bliver dagligt udsat for hackerangreb, og alle har fået det højt op på agendaen efter angrebet mod Mærsk i sommer," siger topchef Niels Smedegaard til Børsen og fortsætter:

"Vores udgifter stiger med flere hundrede procent om året og ligger nu på et tocifret millionbeløb under 50 mio. kr. Det er mange penge for en virksomhed af vores størrelse, men vi ved også bare, at en dag går det galt. Derfor bruger vi meget krudt på at sikre, at når noget kommer igennem, kan vi sætte tidligt ind, så det ikke lammer os."

Læs også: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

69 procent af alle topchefer i rederibranchen fortæller i en rundspørge fra brancheforeningen Danske Rederier, at man har styrket virksomhedens it-forsvar i løbet af 2017.

DFDS har blandt andet indført indsamling af konkrete angreb mod virksomheden, så man bedre kan forberede sig og løbende efteruddannelse af sit personale.

Dog er DFDS blevet ramt af mindre angreb, der ifølge Niels Smedegaard har kostet virksomheden et par timers driftnedbrud.

Læs også: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.