Artikel top billede

DFDS investerer voldsomt i it-sikkerhed: “Vi ved, at det en dag går galt”

Efter Mærsk-angrebet i sommeren 2017 har det danske rederi DFDS voldsomt øget sine investeringer i it-sikkerhed

I sommeren 2017 blev Danmarks største rederi, Mærsk, ramt af den såkaldte Petya-ransomware.

Et angreb der ikke kun nedlagde flere af Mærsks havneportaler globalt i to uger og kostede selskabet knap 1,9 milliarder kroner. Det ramte også utallige andre virksomheder og offentlige institutioner voldsomt.

Læs mere her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet [b]Mærsk næsten to milliarder kroner[/b]

Petya samt daglige hacker-angreb har fået Danmarks næststørste rederi, DFDS, til at hæve sine sikkerhedsinvesteringer voldsomt.

Det skriver Børsen.

"Vi bliver dagligt udsat for hackerangreb, og alle har fået det højt op på agendaen efter angrebet mod Mærsk i sommer," siger topchef Niels Smedegaard til Børsen og fortsætter:

"Vores udgifter stiger med flere hundrede procent om året og ligger nu på et tocifret millionbeløb under 50 mio. kr. Det er mange penge for en virksomhed af vores størrelse, men vi ved også bare, at en dag går det galt. Derfor bruger vi meget krudt på at sikre, at når noget kommer igennem, kan vi sætte tidligt ind, så det ikke lammer os."

Læs også: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

69 procent af alle topchefer i rederibranchen fortæller i en rundspørge fra brancheforeningen Danske Rederier, at man har styrket virksomhedens it-forsvar i løbet af 2017.

DFDS har blandt andet indført indsamling af konkrete angreb mod virksomheden, så man bedre kan forberede sig og løbende efteruddannelse af sit personale.

Dog er DFDS blevet ramt af mindre angreb, der ifølge Niels Smedegaard har kostet virksomheden et par timers driftnedbrud.

Læs også: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere