Artikel top billede

DFDS investerer voldsomt i it-sikkerhed: “Vi ved, at det en dag går galt”

Efter Mærsk-angrebet i sommeren 2017 har det danske rederi DFDS voldsomt øget sine investeringer i it-sikkerhed

I sommeren 2017 blev Danmarks største rederi, Mærsk, ramt af den såkaldte Petya-ransomware.

Et angreb der ikke kun nedlagde flere af Mærsks havneportaler globalt i to uger og kostede selskabet knap 1,9 milliarder kroner. Det ramte også utallige andre virksomheder og offentlige institutioner voldsomt.

Læs mere her: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet [b]Mærsk næsten to milliarder kroner[/b]

Petya samt daglige hacker-angreb har fået Danmarks næststørste rederi, DFDS, til at hæve sine sikkerhedsinvesteringer voldsomt.

Det skriver Børsen.

"Vi bliver dagligt udsat for hackerangreb, og alle har fået det højt op på agendaen efter angrebet mod Mærsk i sommer," siger topchef Niels Smedegaard til Børsen og fortsætter:

"Vores udgifter stiger med flere hundrede procent om året og ligger nu på et tocifret millionbeløb under 50 mio. kr. Det er mange penge for en virksomhed af vores størrelse, men vi ved også bare, at en dag går det galt. Derfor bruger vi meget krudt på at sikre, at når noget kommer igennem, kan vi sætte tidligt ind, så det ikke lammer os."

Læs også: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

69 procent af alle topchefer i rederibranchen fortæller i en rundspørge fra brancheforeningen Danske Rederier, at man har styrket virksomhedens it-forsvar i løbet af 2017.

DFDS har blandt andet indført indsamling af konkrete angreb mod virksomheden, så man bedre kan forberede sig og løbende efteruddannelse af sit personale.

Dog er DFDS blevet ramt af mindre angreb, der ifølge Niels Smedegaard har kostet virksomheden et par timers driftnedbrud.

Læs også: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere