Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Vestas åbner for enorme data-sæt: Vil dele data med kunder

Vestas vil åbne for selskabets enorme mængder data, som indsamles i enorme mængder fra de mange vindmøller.

Vestas vil åbne for de enorme mængder data, som selskabet gennem mange år har indsamlet fra mere end 60.000 vindmøller, skriver Finans.

Ifølge avisen er en Vestas-vindmøller i dag udstyret med mere end 500 sensorer. I alt betyder det, at Vestas indsamler 800 millioner datapunkter hver dag.

“Vi har igennem mange år udarbejdet nye algoritmer, der analyserer de store datamængder og kan identificere en fejl under udvikling eller forudsige komponentnedbrud. Det næste skridt for vores serviceforretning er, hvordan man begynder at sælge det som egentlige løsninger i markedet,” siger chefen for selskabets serviceforretning, Christian Venderby, til avisen.

Konkret vil Vestas tilbyde kunderne en SaaS-løsning, som skal integreres direkte i kundernes egne it-systemer, hvorfra de skal kunne trække data fra Vestas.

Kombineret med Vestas kompetencer til at trække brugbar viden ud af de enorme mængder data skal det kunne føre til omkostnings-reduktion - eksempelvis ved at kunne forudsige, hvornår en gearkasse eller andet er slidt op.

Vestas ejer en af verdens 500 kraftigste computere, nemlig den såkaldte Vestas1, som er bygget af Lenovo.

Du kan læse mere om computeren her.

Læs også:

Stor outsourcing-aftale i hus: 20.000 [b]Vestas-ansatte får ny indisk it-afdeling
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.