Artikel top billede

Vestas åbner for enorme data-sæt: Vil dele data med kunder

Vestas vil åbne for selskabets enorme mængder data, som indsamles i enorme mængder fra de mange vindmøller.

Vestas vil åbne for de enorme mængder data, som selskabet gennem mange år har indsamlet fra mere end 60.000 vindmøller, skriver Finans.

Ifølge avisen er en Vestas-vindmøller i dag udstyret med mere end 500 sensorer. I alt betyder det, at Vestas indsamler 800 millioner datapunkter hver dag.

“Vi har igennem mange år udarbejdet nye algoritmer, der analyserer de store datamængder og kan identificere en fejl under udvikling eller forudsige komponentnedbrud. Det næste skridt for vores serviceforretning er, hvordan man begynder at sælge det som egentlige løsninger i markedet,” siger chefen for selskabets serviceforretning, Christian Venderby, til avisen.

Konkret vil Vestas tilbyde kunderne en SaaS-løsning, som skal integreres direkte i kundernes egne it-systemer, hvorfra de skal kunne trække data fra Vestas.

Kombineret med Vestas kompetencer til at trække brugbar viden ud af de enorme mængder data skal det kunne føre til omkostnings-reduktion - eksempelvis ved at kunne forudsige, hvornår en gearkasse eller andet er slidt op.

Vestas ejer en af verdens 500 kraftigste computere, nemlig den såkaldte Vestas1, som er bygget af Lenovo.

Du kan læse mere om computeren her.

Læs også:

Stor outsourcing-aftale i hus: 20.000 [b]Vestas-ansatte får ny indisk it-afdeling
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere