Artikel top billede

Vestas åbner for enorme data-sæt: Vil dele data med kunder

Vestas vil åbne for selskabets enorme mængder data, som indsamles i enorme mængder fra de mange vindmøller.

Vestas vil åbne for de enorme mængder data, som selskabet gennem mange år har indsamlet fra mere end 60.000 vindmøller, skriver Finans.

Ifølge avisen er en Vestas-vindmøller i dag udstyret med mere end 500 sensorer. I alt betyder det, at Vestas indsamler 800 millioner datapunkter hver dag.

“Vi har igennem mange år udarbejdet nye algoritmer, der analyserer de store datamængder og kan identificere en fejl under udvikling eller forudsige komponentnedbrud. Det næste skridt for vores serviceforretning er, hvordan man begynder at sælge det som egentlige løsninger i markedet,” siger chefen for selskabets serviceforretning, Christian Venderby, til avisen.

Konkret vil Vestas tilbyde kunderne en SaaS-løsning, som skal integreres direkte i kundernes egne it-systemer, hvorfra de skal kunne trække data fra Vestas.

Kombineret med Vestas kompetencer til at trække brugbar viden ud af de enorme mængder data skal det kunne føre til omkostnings-reduktion - eksempelvis ved at kunne forudsige, hvornår en gearkasse eller andet er slidt op.

Vestas ejer en af verdens 500 kraftigste computere, nemlig den såkaldte Vestas1, som er bygget af Lenovo.

Du kan læse mere om computeren her.

Læs også:

Stor outsourcing-aftale i hus: 20.000 [b]Vestas-ansatte får ny indisk it-afdeling
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere