Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple på vej med ekstraordinær sikkerhedsopdatering til din Mac og iPhone / Dansk internetbutik udvider med fire nye fysiske butikker / Stor pris og hæder til Bjarne Stroustrup for C++ / Kæmpelæk af data om tidligere ansatte i ministerium

Apple på vej med ekstraordinær opdatering til din Mac og iPhone. Dansk internetbutik udvider med fire nye fysiske butikker. Stor pris og hæder til Bjarne Stroustrup for C++. Kæmpelæk af data om tidligere ansatte i ministerium. Carlsberg forsøger sig med digitalt salg til kineserne. Danmark halter bagefter på it-området.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple på vej med ekstraordinær opdatering til din Mac og iPhone

Apple er på vej med en ekstraordinær sikkerhedsopdatering til Safari-browseren, som skal patche det sikkerhedshul, som vi skrev om i går.

Det kan du læse mere om her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt.

Patchen skal lukke sårbarheden i både iPhone, iPad og iMac, lyder det fra Apple.

Apple meddeler, at alle Mac- og iOS-devices er ramt af Meltdown og Spectre, men at de seneste opdatering til Mac, Apple TV’er, iPhones og iPads beskytter brugeren mod Meltdown-angreb uden at sløve enheden. 

Den kommende opdatering vil beskytte enhederne mod Spectre, der udnytter en browser-sårbarhed.

Dansk internetbutik udvider med fire nye fysiske butikker

Den nordjyske internetbutik Coolshop åbner under navnet Kids Coolshop fysiske butikker i henholdsvis Aarhus, Odense, Køge og Vordingborg. 

Dermed når kæden op på i alt ni fysiske butikker i hele landet, i det der også findes Kids Coolshop i hjembyen Aalborg, Frederikshavn, Silkeborg og Svendborg.

Børsen skriver, at alle butikkerne ejes af selvstændige indehavere, der tidligere har været medlemmer af Legekæden.

"Det er en måde, hvorpå vi ruster os til, at Amazon kommer. Med fysiske butikker får man en lidt større loyalitet, end man gør online," siger medstifter af Coolshop Jacob Risgaard til avisen.

Coolshop fik i 2015/16 en bruttoomsætning på 62 millioner kroner og et overskud før skat på 23 millioner kroner.

Stor pris og hæder til Bjarne Stroustrup for C++

Den kendte danske it-udvikler Bjarne Stoustrup modtager årets Charles Stark Draper Price for Engineering, som uddeles officielt til februar.

Bjarne Stroustrup får prisen for opfindelsen af det i dag meget udbredte programmeringssprog C++, som ifølge pris-komiteen har ‘haft monumental indflydelse på computer-området.’

Med prisen følger en halv million dollar. Tidligere modtagere er personer som Tim Berners-Lee (for opfindelsen af WWW), John Backus (for opfindelsen af computersproget Fortran) og Ivan Getting og Bradford Parkinson, der var med til at udvikle GPS.

Du kan læse mere hos pris-komiteen og prisen til Bjarne Stroustrup her.

Kæmpelæk af data om tidligere ansatte i ministerium

Det amerikanske sikkerheds-ministerium - Department of Homeland Security - må have røde ører.

Ifølge The Register er ministeriet kommet til at lække fortrolige oplysninger om hele 240.000 tidligere og nuværende ansatte.

Lækket fandt sted i maj i fjor. Der skulle ikke være tale om et hackerangreb, men om en medarbejder, der ulovligt har kopieret et sagssystem, som indeholdt navne, cpr-numre og stillingsbetegnelse på præcis 246.167 personer.

Hertil kommer oplysninger på et uspecificeret antal vidner og andre, der har været involveret i sager.

Carlsberg forsøger sig med digitalt salg til kineserne

Carlsberg forsøger sig med digitalt i Kina, der ifølge Finans er langt foran Vesten, når det handler om digital markedsføring.

Carlsberg anvender i dag allerede markedsføringsmulighederne på eksempelvis WeChat og Alibaba. Selskabet vil investere en halv milliard kroner på markedsføring i Asien i år - herunder mest i Kina - og mest på små fem sekunders indslag til mobiltelefonen.

“Tilgangen er anderledes, og tidsforbruget på mobiltelefonerne er meget højere. Derfor sikrer vi, at alt vores indhold bliver produceret til mobilen først,” siger selskabets kommercielle direktør, Jessica Spence, til avisen.

Apple-tastaturer sælges for svimlende beløb på eBay

Apples almindelige hvide tastatur kan købes for omkring en tusind-kroneseddel, men der findes en sjælden afart, som nu sælges for en mindre formue på eBay.

Denne sjældne variant er sort og sælges alene sammen med iMac Pro sammen med trackpad og mus til samlet 5.000 dollar - altså 31.000 kroner.

Ifølge Cnet er de første sorte tastaturer nu dukket op på eBay - adskilt fra den iMac Pro, som de oprindeligt var bundlet sammen med. Pris: Små 10.000 kroner.

Danmark halter bagefter på it-området

Danmark halter bagefter de øvrige nordiske lande, når det gælder digitalisering af ‘administratrive og finansielle processer,’ lyder det fra softwareselskabet Visma, som har undersøgt sagen.

“Den gennemsnitlige score for danske virksomheder [er på] 24,22 procent på undersøgelsens såkaldte digitaliseringsindex, der fortæller, hvor digitalt moden virksomheden er. Til sammenligning er tallene for henholdsvis Sverige på 40,9 procent, Finland 52,26 procent og Norge 45,63 procent,” lyder det fra Visma.

Ifølge selskabet bør man ‘indarbejde strategiske tiltag’ for at rette op på problemet.

“Selv om de manuelle arbejdsgange i mange virksomheder stadig virker, og virksomheden genererer et stort overskud, så har konkurrenterne i gennem digitalisering mulighed for at frigive ressourcer til at opfinde nye produkter og tjenester, der gør dem mere attraktivt for kunderne,” lyder det fra firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere