Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Uber-stifter i unåde: Nu sælger han aktier for milliarder

Sidste år måtte han trække sig som administrerende direktør for Uber. Nu sælger Travis Kalanick aktier for et milliardbeløb.

Uber-stifteren Travis Kalanick kan være på vej til at sælge 29 procent af sine aktier i Uber, hvilket vil indbringe ham intet mindre end 1,4 milliarder dollar.

Det svarer til lige knap 8,6 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Sælger efter skandale

Travis Kalanick ejer i dag 10 procent af Uber, og han har ofte understreget, at han hidtil aldrig har solgt en eneste af sine aktier.

Men noget kan tyde på, at piben nu har fået en anden lyd efter, at en række skandaler sidste år betød, at Travis Kalanick måtte trække sig som administrerende direktør for Uber.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Salget sker som en del af en ny aftale, som Uber har indgået
med investeringerselskabet Softbank Group og en række andre investorer, der har tilbudt at opkøbe Uber-aktier til pris, der vil værdifastsætte selskabet til 48 milliarder dollar. 

Uber mister værdi

Den nye værdifastsættelse er 20 procent lavere end den hidtidige værdi på 68 milliarder dollar, og en stor del af forklaringen på den lavere værdi skal findes i Ubers seneste turbulente år.

Her har virksomheden været involveret i en række skandaler og desuden har fået en dom mod sig ved EU-domstolen.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Ifølge Bloomberg har Travis Kalanick tilbudt at sælge halvdelen af sin aktiebeholdning, men en række kontraktlige forhold i aftalen med Softbank betyder, at han i første omgang må nøjes med at sælge 29 procent af sin beholdning.

Travis Kalanick stiftede i 2009 Uber sammen med Garett Camp, og Kalanick har dermed længe været en særdeles velhavende mand på papiret. Men aktiesalget betyder nu, at han rent faktisk også bliver en ægte dollar-milliardær.

Læs også: 
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere