Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Uber-stifter i unåde: Nu sælger han aktier for milliarder

Sidste år måtte han trække sig som administrerende direktør for Uber. Nu sælger Travis Kalanick aktier for et milliardbeløb.

Uber-stifteren Travis Kalanick kan være på vej til at sælge 29 procent af sine aktier i Uber, hvilket vil indbringe ham intet mindre end 1,4 milliarder dollar.

Det svarer til lige knap 8,6 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Sælger efter skandale

Travis Kalanick ejer i dag 10 procent af Uber, og han har ofte understreget, at han hidtil aldrig har solgt en eneste af sine aktier.

Men noget kan tyde på, at piben nu har fået en anden lyd efter, at en række skandaler sidste år betød, at Travis Kalanick måtte trække sig som administrerende direktør for Uber.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Salget sker som en del af en ny aftale, som Uber har indgået
med investeringerselskabet Softbank Group og en række andre investorer, der har tilbudt at opkøbe Uber-aktier til pris, der vil værdifastsætte selskabet til 48 milliarder dollar. 

Uber mister værdi

Den nye værdifastsættelse er 20 procent lavere end den hidtidige værdi på 68 milliarder dollar, og en stor del af forklaringen på den lavere værdi skal findes i Ubers seneste turbulente år.

Her har virksomheden været involveret i en række skandaler og desuden har fået en dom mod sig ved EU-domstolen.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Ifølge Bloomberg har Travis Kalanick tilbudt at sælge halvdelen af sin aktiebeholdning, men en række kontraktlige forhold i aftalen med Softbank betyder, at han i første omgang må nøjes med at sælge 29 procent af sin beholdning.

Travis Kalanick stiftede i 2009 Uber sammen med Garett Camp, og Kalanick har dermed længe været en særdeles velhavende mand på papiret. Men aktiesalget betyder nu, at han rent faktisk også bliver en ægte dollar-milliardær.

Læs også: 
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere