Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Uber-stifter i unåde: Nu sælger han aktier for milliarder

Sidste år måtte han trække sig som administrerende direktør for Uber. Nu sælger Travis Kalanick aktier for et milliardbeløb.

Uber-stifteren Travis Kalanick kan være på vej til at sælge 29 procent af sine aktier i Uber, hvilket vil indbringe ham intet mindre end 1,4 milliarder dollar.

Det svarer til lige knap 8,6 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Sælger efter skandale

Travis Kalanick ejer i dag 10 procent af Uber, og han har ofte understreget, at han hidtil aldrig har solgt en eneste af sine aktier.

Men noget kan tyde på, at piben nu har fået en anden lyd efter, at en række skandaler sidste år betød, at Travis Kalanick måtte trække sig som administrerende direktør for Uber.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Salget sker som en del af en ny aftale, som Uber har indgået
med investeringerselskabet Softbank Group og en række andre investorer, der har tilbudt at opkøbe Uber-aktier til pris, der vil værdifastsætte selskabet til 48 milliarder dollar. 

Uber mister værdi

Den nye værdifastsættelse er 20 procent lavere end den hidtidige værdi på 68 milliarder dollar, og en stor del af forklaringen på den lavere værdi skal findes i Ubers seneste turbulente år.

Her har virksomheden været involveret i en række skandaler og desuden har fået en dom mod sig ved EU-domstolen.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Ifølge Bloomberg har Travis Kalanick tilbudt at sælge halvdelen af sin aktiebeholdning, men en række kontraktlige forhold i aftalen med Softbank betyder, at han i første omgang må nøjes med at sælge 29 procent af sin beholdning.

Travis Kalanick stiftede i 2009 Uber sammen med Garett Camp, og Kalanick har dermed længe været en særdeles velhavende mand på papiret. Men aktiesalget betyder nu, at han rent faktisk også bliver en ægte dollar-milliardær.

Læs også: 
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere