Artikel top billede

Morgen-briefing: 2018 bliver et gennembrud for onlinehandel med fødevarer, mener Coop / Tommy Ahlers: Udlændingestyrelsen blander sig unødigt, og tonen i udlændingedebatten er for skinger / Parodi på bitcoin er nu milliarder værd

Morgen-briefing: 2018 bliver et gennembrud for onlinehandel med fødevarer, mener Coop / Tommy Ahlers: Udlændingestyrelsen blander sig unødigt, og tonen i udlændingedebatten er for skinger / Parodi på bitcoin er nu milliarder værd / Amazon vil skaffe kunder til streamingtjeneste med engelsk fodbold / Storinvestorer sætter tommelskruer på Apple: Gør noget nu for at undgå børns voksende smartphoneafhængighed

Godmorgen fra Computerworld. Her tirsdagens overblik over it-nyheder.

2018 bliver et gennembrud for onlinehandel med fødevarer, mener Coop

Coop Danmark mener, at danskerne for alvor vil tage e-handel med fødevarer til sig i 2018. Derfor investerer selskabet på linje med andre dagligvareselskaber i forberedelserne på det, skriver Finans.

Som det er nu, foregår kun godt to procent af dagligvarehandlen på nettet, men i følge Finans venter både eksperter og selskaber, at det niveau vil vokse markant i år.

“Vi tror, at den samlede onlinehandel med dagligvarer vil stige med i hvert fald 25 pct. årligt”, siger kommerciel direktør Morten Viktor, Coop.dk Mad til Finans.

Tommy Ahlers: Udlændingestyrelsen blander sig unødigt, og tonen i udlændingedebatten er for skinger

Den kendte serieiværksætter Tommy Ahlers, der også er formand for Iværksætterpanelet, mener ifølge Finans, at reglerne er for usmidig og sagsgangen for langvarig, når man skal skaffe udenlandsk arbejdskraft til Danmark under den ordning, der kaldes Beløbsordningen.

Her kan man få opholdstilladelse, hvis man tjener over godt 400.000 om året. Ordningen opererer med en positivliste over job, der falder ind under ordningen, men hverken den eller beløbsgrænserne fungerer ordentligt, mener Tommy Ahlers.

"Vi har en Udlændingestyrelse, der blander sig. Et konkret eksempel er, at da vi gerne ville have en tyrker ind, fordi han vidste mest om fodboldverdenen og sociale medier, så kunne vi ikke, fordi Udlændingestyrelsen klogede sig på, at vi burde kunne finde en dansker til det," siger han.

Han mener også, at den skingre tone i udlændingedebatten kan påvirke danske virksomheders muligheder for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft negativt. Samtidig anerkender han, at politikerne har en udfordring i forhold til herboende flygtninge og indvandrere.

Parodi på bitcoin er nu milliarder værd

Kryptovalutaen Dogecoin, der er skabt som en parodi på bitcoin, er nu også ramt af drømmen om hurtige gevinster. Søndag nåede dogecoins markedsværdi i følge CoinMarketcap over 12 milliarder kroner, skriver Finans.

Stifteren af dogecoin, Jackson Palmer, bemærker til mediet Coindesk, at “det siger en del om kryptovalutamarkedet, at en valuta med en hund på, og som ikke har udsendt en softwareopdatering i over to år, kan nå en så høj markedsværdi”.

Dogecoin bruges typisk som en slags digitale drikkepenge til internetbrugere, der deler interessant indhold, skriver Finans.

Amazon vil skaffe kunder til streamingtjeneste med engelsk fodbold

Internetgiganten Amazon er sandsynligvis stærkt interesseret i at købe rettighederne til at vise kampene fra den engelske fodboldliga Premier League for på den måde at skaffe flere europæiske kunder til Amazons streamingtjeneste Amazon Prime. Det skriver Ritzau Finans.

I følge avisen The Independent mener en medieanalytiker, at det er meget sandsynligt, at Amazon vil deltage i budrunden, når rettighederne skal sælges. Senest blev rettighederne solgt for fem milliarder britiske pund til de to tv-stationer BT Sport og Sky Sports.

Storinvestorer sætter tommelskruer på Apple: Gør noget nu for at undgå børns voksende smartphoneafhængighed

Apple bør gå forrest blandt de store teknologiselskaber og gøre noget aktivt for, at børns voksende mobilafhængighed bliver bremset. Det mener to af selskabets aktionærer, der repræsenterer aktier til en værdi af to milliarder dollars, skriver Finans.

Investorerne mener, at der er almindelig enighed i Silicon Valley og i resten af verden om de mulige skadelige lantidsvirkninger af et stort forbrug af mobiler og sociale medier, og at Apple kan skabe en god forretning ved at gøre noget ved det nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere