Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Photo by William Iven on Unsplash (Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Apple risikerer kæmpebøde for bevidst at sløve iPhone

Apple risikerer at skulle betale en bøde på helt op til fem procent af sin omsætning, fordi seslkabet i nogle tilfælde bevidst sænker hastigheden på iPhones,

En fransk anklager har ifølge nyhedsbureauet Reuters netop iværksat en såkaldt indledende undersøgelse af beskyldninger om, at Apple bevidst sænker levetiden på iPhones.

I yderste konsekvens kan undersøgelsen ende med, at Apple kan få en bøde svarende til fem procent af virksomhedens omsætning i Frankrig.

Ifølge Reuters kilder vil undersøgelsen blive foretaget af den franske forbrugervagthund DGCCRF, der hører ind under det franske økonomiministerium.

Apple erkender at sænke hastighed på telefoner

Iværksættelsen af undersøgelsen kommer efter, at Apple mellem jul og nytår erkendte, at virksomheden bevidst sænker hastigheden på visse iPhones.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning

Apple har oplyst, at processorhastigheden bliver i sænket i tilfælde, hvor batteriet ikke er i stand til at forsyne telefonens processoren med den strøm, som er nødvendig for at få processoren til at yde optimalt.

I disse tilfælde kan det ifølge Apple føre til at telefonens gå i sort eller genstarte, hvis ikke ydeevnen bliver sænket.

Undersøgelse kan tage måneder

Det kan ifølge Reuters tage adskillige måneder at færdiggøre den indledende undersøgelse, og herefter kan anklageren enten vælge at skrinlægge sagen eller vidergive den til en dommer, som kan iværksættere en grundigere efterforskning af sagen.

Apple har ifølge Reuters ikke ønsket at kommentere på sagen, men henviser i stedet til, at virksomheden mellem jul og nytår undskyldte for håndteringen af sagen.

I den forbindelse tilbød virksomheden, at kunder indtil udgangen af 2018 kan få udskiftet batteriet på iPhonen til nedsat pris.

Samtidig lover Apple, at virksomheden snarlig vil udsende en opdatering til iPhonens styresystem, der betyder, at du som forbruger løbende kan følge med i batteriets tilstand.

Læs også: 
Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere