Artikel top billede

Photo by William Iven on Unsplash

Apple risikerer kæmpebøde for bevidst at sløve iPhone

Apple risikerer at skulle betale en bøde på helt op til fem procent af sin omsætning, fordi seslkabet i nogle tilfælde bevidst sænker hastigheden på iPhones,

En fransk anklager har ifølge nyhedsbureauet Reuters netop iværksat en såkaldt indledende undersøgelse af beskyldninger om, at Apple bevidst sænker levetiden på iPhones.

I yderste konsekvens kan undersøgelsen ende med, at Apple kan få en bøde svarende til fem procent af virksomhedens omsætning i Frankrig.

Ifølge Reuters kilder vil undersøgelsen blive foretaget af den franske forbrugervagthund DGCCRF, der hører ind under det franske økonomiministerium.

Apple erkender at sænke hastighed på telefoner

Iværksættelsen af undersøgelsen kommer efter, at Apple mellem jul og nytår erkendte, at virksomheden bevidst sænker hastigheden på visse iPhones.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning

Apple har oplyst, at processorhastigheden bliver i sænket i tilfælde, hvor batteriet ikke er i stand til at forsyne telefonens processoren med den strøm, som er nødvendig for at få processoren til at yde optimalt.

I disse tilfælde kan det ifølge Apple føre til at telefonens gå i sort eller genstarte, hvis ikke ydeevnen bliver sænket.

Undersøgelse kan tage måneder

Det kan ifølge Reuters tage adskillige måneder at færdiggøre den indledende undersøgelse, og herefter kan anklageren enten vælge at skrinlægge sagen eller vidergive den til en dommer, som kan iværksættere en grundigere efterforskning af sagen.

Apple har ifølge Reuters ikke ønsket at kommentere på sagen, men henviser i stedet til, at virksomheden mellem jul og nytår undskyldte for håndteringen af sagen.

I den forbindelse tilbød virksomheden, at kunder indtil udgangen af 2018 kan få udskiftet batteriet på iPhonen til nedsat pris.

Samtidig lover Apple, at virksomheden snarlig vil udsende en opdatering til iPhonens styresystem, der betyder, at du som forbruger løbende kan følge med i batteriets tilstand.

Læs også: 
Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere