Artikel top billede

Uber-chauffører blev ramt af bøderegn i byretten - nu skal sagen for landsretten

En række Uber-chauffører, der blev idømt store bøder ved Københavns Byret har anket sagen til Østre Landsret, der skal behandle sagen i de kommende dage.

I dag og i morgen skal Østre Landsret behandle fire sager mod Uber-chauffører, der i august 2017 i Københavns Byret blev idømt store bøder. 

Det skriver DR.

De fire Uber-chauffører blev idømt bøde på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven, men ankede sagen til landsretten.

Beviser fra Holland

Sagen bygger på en liste med flere hundrede danske chauffører, der er blevet udleveret af Ubers hovedkontor i Holland.

Mere end 1.500 personer er i kølvandet på Ubers entré på det danske marked blevet sigtet for brud på taxiloven.

Uber valgte i 28 marts 2017 at forlade det danske marked, da der ikke var udsigt til, at tjenesten vil blive lovliggjort i forbindelse med indførelsen af en ny taxilov.

Læs også: 
Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere