Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Apple vil betale 232 milliarder kroner i manglende skat efter ny skatteaftale i USA

Verdens mest værdifulde selskab bruger nu en ny skatteaftale i USA til at trække millarder af dollar hjem til USA fra udenlandske beholdninger

Apple er en af flere store it-giganter, der længe er blevet beskyldt for ikke at betale nok i skat.

Særligt i hjemlandet USA bliver Apple beskyldt for skattesnyd og for i stigende grad at sende arbejdskraft ud af landet.

Den kritik imødegår Apple nu efter en ny skatteaftale i USA.

Apple fortæller i en pressemeddelse, at man ønsker at betale knap 38 milliarder dollar - hvilket direkte omregnet svarer til 232 milliarder kroner - som en engangsbetaling til de amerikanske skattemyndigheder.

Dette sker ikke kun på grund af Apples gode intentioner. Den nye skatteaftale i USA tillader også, at selskaber kun skal betale en markant lavere skatteprocent mod, at selskaberne kan trække store pengebeholdninger hjem til amerikansk jord.

I alt har Apple 250 milliarder dollar - 1.500 milliarder kroner - til at ligge i udenlandske opbevaringer. De 38 millarder dollar vil dække manglende skatter for knap halvdelen af det beløb. 

Apple har allerede gjort 36,3 millarder dollar klar til at blive betalt, og yderligere har Apple også planer om at skabe 20.000 nye job i USA samt forventer at skyde knap 350 millarder dollar - 2.100 milliarder kroner - ind i den amerikanske økonomi hen over de næste fem år.

"Vi tror inderligt på styrken i den amerikanske opfindsomhed, og vi fokuserer vores investeringer på områder, hvor vi kan få direkte indflydelse på jobskabelse og jobberedskab. Vi har en dyb følelse af ansvar over for vores hjemland og de mennesker, der hjælper med at gøre vores succes mulig,” skriver Tim Cook i en pressemeddelelse.

Til sammenligning ligger det samlede årlige danske bruttonationalprodukt på 1.800 millarder kroner.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere