Artikel top billede

Apple vil betale 232 milliarder kroner i manglende skat efter ny skatteaftale i USA

Verdens mest værdifulde selskab bruger nu en ny skatteaftale i USA til at trække millarder af dollar hjem til USA fra udenlandske beholdninger

Apple er en af flere store it-giganter, der længe er blevet beskyldt for ikke at betale nok i skat.

Særligt i hjemlandet USA bliver Apple beskyldt for skattesnyd og for i stigende grad at sende arbejdskraft ud af landet.

Den kritik imødegår Apple nu efter en ny skatteaftale i USA.

Apple fortæller i en pressemeddelse, at man ønsker at betale knap 38 milliarder dollar - hvilket direkte omregnet svarer til 232 milliarder kroner - som en engangsbetaling til de amerikanske skattemyndigheder.

Dette sker ikke kun på grund af Apples gode intentioner. Den nye skatteaftale i USA tillader også, at selskaber kun skal betale en markant lavere skatteprocent mod, at selskaberne kan trække store pengebeholdninger hjem til amerikansk jord.

I alt har Apple 250 milliarder dollar - 1.500 milliarder kroner - til at ligge i udenlandske opbevaringer. De 38 millarder dollar vil dække manglende skatter for knap halvdelen af det beløb. 

Apple har allerede gjort 36,3 millarder dollar klar til at blive betalt, og yderligere har Apple også planer om at skabe 20.000 nye job i USA samt forventer at skyde knap 350 millarder dollar - 2.100 milliarder kroner - ind i den amerikanske økonomi hen over de næste fem år.

"Vi tror inderligt på styrken i den amerikanske opfindsomhed, og vi fokuserer vores investeringer på områder, hvor vi kan få direkte indflydelse på jobskabelse og jobberedskab. Vi har en dyb følelse af ansvar over for vores hjemland og de mennesker, der hjælper med at gøre vores succes mulig,” skriver Tim Cook i en pressemeddelelse.

Til sammenligning ligger det samlede årlige danske bruttonationalprodukt på 1.800 millarder kroner.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere