Artikel top billede

Apple vil betale 232 milliarder kroner i manglende skat efter ny skatteaftale i USA

Verdens mest værdifulde selskab bruger nu en ny skatteaftale i USA til at trække millarder af dollar hjem til USA fra udenlandske beholdninger

Apple er en af flere store it-giganter, der længe er blevet beskyldt for ikke at betale nok i skat.

Særligt i hjemlandet USA bliver Apple beskyldt for skattesnyd og for i stigende grad at sende arbejdskraft ud af landet.

Den kritik imødegår Apple nu efter en ny skatteaftale i USA.

Apple fortæller i en pressemeddelse, at man ønsker at betale knap 38 milliarder dollar - hvilket direkte omregnet svarer til 232 milliarder kroner - som en engangsbetaling til de amerikanske skattemyndigheder.

Dette sker ikke kun på grund af Apples gode intentioner. Den nye skatteaftale i USA tillader også, at selskaber kun skal betale en markant lavere skatteprocent mod, at selskaberne kan trække store pengebeholdninger hjem til amerikansk jord.

I alt har Apple 250 milliarder dollar - 1.500 milliarder kroner - til at ligge i udenlandske opbevaringer. De 38 millarder dollar vil dække manglende skatter for knap halvdelen af det beløb. 

Apple har allerede gjort 36,3 millarder dollar klar til at blive betalt, og yderligere har Apple også planer om at skabe 20.000 nye job i USA samt forventer at skyde knap 350 millarder dollar - 2.100 milliarder kroner - ind i den amerikanske økonomi hen over de næste fem år.

"Vi tror inderligt på styrken i den amerikanske opfindsomhed, og vi fokuserer vores investeringer på områder, hvor vi kan få direkte indflydelse på jobskabelse og jobberedskab. Vi har en dyb følelse af ansvar over for vores hjemland og de mennesker, der hjælper med at gøre vores succes mulig,” skriver Tim Cook i en pressemeddelelse.

Til sammenligning ligger det samlede årlige danske bruttonationalprodukt på 1.800 millarder kroner.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere