Artikel top billede

Topchefer udpeger vejen til innovation og vækst: Disse teknologi-områder skal der fokus på

Der er ingen vej uden om et massivt fokus på teknologi, hvis man skal være en innovativ virksomhed med masser af vækst, mener topcheferne fra en lang række store virksomheder.

Som vi kunne fortælle tidligere i denne uge, så buldrer tech-giganterne frem på Boston Consulting Groups årlige liste over de mest innovative virksomheder i verden.

Samtidig står det nu klart, at også virksomheder, der ikke udspringer af it-industrien, satser på digital innovation for fuld udblæsning.

Læs mere her: Her er de 50 mest innovative virksomheder i verden: Tech-giganterne i hård kamp om pladserne

BCG’s undersøgelse er baseret på interviews med topledere fra et bredt udvalg af virksomheder og industrier og på analyser af virksomhedernes økonomiske resultater.

Virksomhedslederne er i undersøgelsen blandt andet blevet spurgt til, hvilke områder inden for innovation og produktudvikling, de forventer, vil have den største indflydelse på deres industri over de næste tre til fem år.

De to områder, der fremhæves af flest, er 'nye produkter' og 'teknologi-platforme' - begge områder mener 41 procent af respondenterne vil få stor betydning i de kommende år.

Herefter følger 'big data-analyser' med 39 procent, 'hurtig ibrugtagen af ny teknologi' med 38 procent, 'mobile produkter og evner' med 34 procent og 'digitalt design' med 31 procent.

Med andre ord er erhvervslederne slet ikke i tvivl om, at teknologi og digitalisering kommer til at få enormt meget betydning i de kommende år.

Satser stort på data-analyser

BCG bemærker, at især big data vinder frem som en metode til innovation.

“Over halvdelen af respondenterne svarer, at deres virksomheder anvender data-analyser til en række innovations-relaterede formål,” skriver BCG og nævner blandt andet, at analyserne bruges til at identificere de områder, der skal udforsket, til idé-generering, til at opdage nye markedstrends og til at prioritere investeringerne.

“Stærke innovatører anvender big data og avancerede analyser langt mere i innovations-processen end svage innovatører, der kæmper med at udnytte data-analyser effektivt,“ lyder det blandt andet i rapporten.

Samtidig er det interessant, at virksomhederne nu tilsyneladende er helt med på, at det er afgørende, at man hurtigt kan tage nye teknologier i brug.

“Stærke innovatører forstår, at en succesfuld digital transformation kræver, at man udmærker på fundamentale områder: hastighed, skala og værdi.”

BCG kan også berette, at de største udfordringer for de virksomheder, der går efter at få succes med digital innovation, især har udfordringer med strategien, processerne og driften og så alle de organisatoriske spørgsmål.

Læs også:

Her er de 50 mest innovative virksomheder i verden: Tech-giganterne i hård kamp om pladserne

Han er en af Danmarks dygtigste og mest erfarne CIO’er: Her er Torben Bondes bud på danske it-organisationers fremtid

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere