Topchefer udpeger vejen til innovation og vækst: Disse teknologi-områder skal der fokus på

Der er ingen vej uden om et massivt fokus på teknologi, hvis man skal være en innovativ virksomhed med masser af vækst, mener topcheferne fra en lang række store virksomheder.

Som vi kunne fortælle tidligere i denne uge, så buldrer tech-giganterne frem på Boston Consulting Groups årlige liste over de mest innovative virksomheder i verden.

Samtidig står det nu klart, at også virksomheder, der ikke udspringer af it-industrien, satser på digital innovation for fuld udblæsning.

Læs mere her: Her er de 50 mest innovative virksomheder i verden: Tech-giganterne i hård kamp om pladserne

BCG’s undersøgelse er baseret på interviews med topledere fra et bredt udvalg af virksomheder og industrier og på analyser af virksomhedernes økonomiske resultater.

Virksomhedslederne er i undersøgelsen blandt andet blevet spurgt til, hvilke områder inden for innovation og produktudvikling, de forventer, vil have den største indflydelse på deres industri over de næste tre til fem år.

De to områder, der fremhæves af flest, er 'nye produkter' og 'teknologi-platforme' - begge områder mener 41 procent af respondenterne vil få stor betydning i de kommende år.

Herefter følger 'big data-analyser' med 39 procent, 'hurtig ibrugtagen af ny teknologi' med 38 procent, 'mobile produkter og evner' med 34 procent og 'digitalt design' med 31 procent.

Med andre ord er erhvervslederne slet ikke i tvivl om, at teknologi og digitalisering kommer til at få enormt meget betydning i de kommende år.

Satser stort på data-analyser
BCG bemærker, at især big data vinder frem som en metode til innovation.

“Over halvdelen af respondenterne svarer, at deres virksomheder anvender data-analyser til en række innovations-relaterede formål,” skriver BCG og nævner blandt andet, at analyserne bruges til at identificere de områder, der skal udforsket, til idé-generering, til at opdage nye markedstrends og til at prioritere investeringerne.

“Stærke innovatører anvender big data og avancerede analyser langt mere i innovations-processen end svage innovatører, der kæmper med at udnytte data-analyser effektivt,“ lyder det blandt andet i rapporten.

Samtidig er det interessant, at virksomhederne nu tilsyneladende er helt med på, at det er afgørende, at man hurtigt kan tage nye teknologier i brug.

“Stærke innovatører forstår, at en succesfuld digital transformation kræver, at man udmærker på fundamentale områder: hastighed, skala og værdi.”

BCG kan også berette, at de største udfordringer for de virksomheder, der går efter at få succes med digital innovation, især har udfordringer med strategien, processerne og driften og så alle de organisatoriske spørgsmål.

Læs også:

Her er de 50 mest innovative virksomheder i verden: Tech-giganterne i hård kamp om pladserne

Han er en af Danmarks dygtigste og mest erfarne CIO’er: Her er Torben Bondes bud på danske it-organisationers fremtid

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.