Artikel top billede

TDC vinder over staten i Østre Landsret: Staten skal betale 60 millioner kroner til TDC i kompensation

Den danske stat skal betale TDC 60 millioner kroner i kompensation for grønlandsk nødtjeneste, som TDC ikke har fået tilstrækkelig betaling for.

Staten skal betale 60 millioner kroner til TDC for selskabets arbejde med at passe og vedligeholde den nødtjeneste, som skibe anvender til nødopkald i Danmark og Grønland.

Sådan lyder det i en netop afsagt dom fra Østre Landsret, efter TDC havde sagsøgt den danske stat for at sende regningen for at passe systemet videre til TDC.

Det er i strid med EU-lovgivningen, lyder det fra både EU og altså nu Østre Landsret.

“Den [loven, red] forbyder medlemsstaterne at lade den virksomhed, der har til opgave at varetage en supplerende obligatorisk tjeneste, bære alle eller en del af omkost­ningerne ved ordningen,” lyder det nu fra Østre Landsret.

TDC havde i sagen krævet en kompensation på 216,6 millioner kroner, men må altså nu nøjes med under en tredjedel af dette beløb.

Afgørelsen falder efter, at TDC i 2011 fik EU til at pege på, at det kunne være i strid med EU-ret, at den danske stat sendte regningen videre til TDC.

Selskabet har da også flere gange klaget over, at det ikke kunne få betaling for arbejdet.

Nødtjenesten - ‘de radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester’ - er en del af Danmarks internationale forpligtelser, og TDC blev pålagt driftsopgaven helt tilbage i 1997, da den danske telesektor blev privatiseret.

Her stod det også klart, at TDC havde ret til at få dækket et eventuelt underskud på det samlede arbejde med tjenesterne.

Men da arbejdet samlet gav overskud, kunne TDC ikke få dækket underskuddet på de radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester i Danmark og Grønland, lyder det fra Østre Landsret.

Ifølge dommen har TDC modtaget betaling for tjenesten fra 2012 efter en lovændring på området.

Staten har dog tidligere afvist af betale for de tidligere udgifter. Det er blandt andet sket med henvisning til, at kravet var forældet, hvilket altså fik TDC til at trække staten i retten.

Du kan hele mere om sagen hos Østre Landsret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere