Artikel top billede

TDC vinder over staten i Østre Landsret: Staten skal betale 60 millioner kroner til TDC i kompensation

Den danske stat skal betale TDC 60 millioner kroner i kompensation for grønlandsk nødtjeneste, som TDC ikke har fået tilstrækkelig betaling for.

Staten skal betale 60 millioner kroner til TDC for selskabets arbejde med at passe og vedligeholde den nødtjeneste, som skibe anvender til nødopkald i Danmark og Grønland.

Sådan lyder det i en netop afsagt dom fra Østre Landsret, efter TDC havde sagsøgt den danske stat for at sende regningen for at passe systemet videre til TDC.

Det er i strid med EU-lovgivningen, lyder det fra både EU og altså nu Østre Landsret.

“Den [loven, red] forbyder medlemsstaterne at lade den virksomhed, der har til opgave at varetage en supplerende obligatorisk tjeneste, bære alle eller en del af omkost­ningerne ved ordningen,” lyder det nu fra Østre Landsret.

TDC havde i sagen krævet en kompensation på 216,6 millioner kroner, men må altså nu nøjes med under en tredjedel af dette beløb.

Afgørelsen falder efter, at TDC i 2011 fik EU til at pege på, at det kunne være i strid med EU-ret, at den danske stat sendte regningen videre til TDC.

Selskabet har da også flere gange klaget over, at det ikke kunne få betaling for arbejdet.

Nødtjenesten - ‘de radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester’ - er en del af Danmarks internationale forpligtelser, og TDC blev pålagt driftsopgaven helt tilbage i 1997, da den danske telesektor blev privatiseret.

Her stod det også klart, at TDC havde ret til at få dækket et eventuelt underskud på det samlede arbejde med tjenesterne.

Men da arbejdet samlet gav overskud, kunne TDC ikke få dækket underskuddet på de radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester i Danmark og Grønland, lyder det fra Østre Landsret.

Ifølge dommen har TDC modtaget betaling for tjenesten fra 2012 efter en lovændring på området.

Staten har dog tidligere afvist af betale for de tidligere udgifter. Det er blandt andet sket med henvisning til, at kravet var forældet, hvilket altså fik TDC til at trække staten i retten.

Du kan hele mere om sagen hos Østre Landsret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere