Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Stor lastbilproducent skubber svensk giga-batterifabrik i Tesla-størrelsen et skridt nærmere målet

Planerne om at bygge en nordeuropæisk batterifabrik i samme størrelsesorden som Teslas Gigafactory er et skridt nærmere. Lastbilproducenten Scania investerer 10 millioner euro i projektet.

Northvolt er navnet på den batterifabrik i gigastørrelsen, som den tidligere Tesla-chef Peter Carlsson arbejder på at etablere i Skellefteå i Nordsverige.

Planen er, at den skal blive Europas største, og finansieringsbehovet er mindst 30 milliarder kroner.

Læs mere om det her:
Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

Nu har den store lastbil- og busproducent Scania, der har rødder i Sverige men er ejet af Volkswagen, bragt planerne et stykke tættere på virkelighed, skriver Reuters.

Scania har investeret hvad der svarer til 75 millioner kroner i projektet, som i første omgang skal bidrage til at realisere Northvolts demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter.

Det skal i følge Reuters bygges i Västerås, der ligger vest for Stockholm.

Demo-produktion og udvikling koster cirka 700 millioner

Scania vil sammen med Northvolt udvikle og produktionsmodne batterier til brug i lastvogne, busser og lignende, og Scania har også forpligtet sig til at aftage batterier produceret af Northvolt.

Prisen for en demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter er i følge Peter Carlsson godt 700 millioner kroner, og den finansiering regner han med er på plads i løbet af første kvartal i år.

I forvejen har den store svenske industrikoncern ABB indgået en aftale med Northvolt, og det samme har danske Vestas.

Scanias topchef håber ifølge Reuters, at de første elektriske Scania-lastbiler med batterier fra demoproduktionen i Västerås kommer ud at køre i 2019, og at produktionen af batterier i Skellefteå snart derefter kommer i gang.

Northvolt konkurrerer med flere andre om at bygge den første kæmpemæssige batterifabrik i Europa i samme størrelse som Teslas Gigafactory i Nevada. I følge Reuters er en af konkurrenterne LG Chem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.