Artikel top billede

(Foto: Scania CV AB)

Stor lastbilproducent skubber svensk giga-batterifabrik i Tesla-størrelsen et skridt nærmere målet

Planerne om at bygge en nordeuropæisk batterifabrik i samme størrelsesorden som Teslas Gigafactory er et skridt nærmere. Lastbilproducenten Scania investerer 10 millioner euro i projektet.

Northvolt er navnet på den batterifabrik i gigastørrelsen, som den tidligere Tesla-chef Peter Carlsson arbejder på at etablere i Skellefteå i Nordsverige.

Planen er, at den skal blive Europas største, og finansieringsbehovet er mindst 30 milliarder kroner.

Læs mere om det her:
Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

Nu har den store lastbil- og busproducent Scania, der har rødder i Sverige men er ejet af Volkswagen, bragt planerne et stykke tættere på virkelighed, skriver Reuters.

Scania har investeret hvad der svarer til 75 millioner kroner i projektet, som i første omgang skal bidrage til at realisere Northvolts demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter.

Det skal i følge Reuters bygges i Västerås, der ligger vest for Stockholm.

Demo-produktion og udvikling koster cirka 700 millioner

Scania vil sammen med Northvolt udvikle og produktionsmodne batterier til brug i lastvogne, busser og lignende, og Scania har også forpligtet sig til at aftage batterier produceret af Northvolt.

Prisen for en demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter er i følge Peter Carlsson godt 700 millioner kroner, og den finansiering regner han med er på plads i løbet af første kvartal i år.

I forvejen har den store svenske industrikoncern ABB indgået en aftale med Northvolt, og det samme har danske Vestas.

Scanias topchef håber ifølge Reuters, at de første elektriske Scania-lastbiler med batterier fra demoproduktionen i Västerås kommer ud at køre i 2019, og at produktionen af batterier i Skellefteå snart derefter kommer i gang.

Northvolt konkurrerer med flere andre om at bygge den første kæmpemæssige batterifabrik i Europa i samme størrelse som Teslas Gigafactory i Nevada. I følge Reuters er en af konkurrenterne LG Chem.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere