Artikel top billede

(Foto: Scania CV AB)

Stor lastbilproducent skubber svensk giga-batterifabrik i Tesla-størrelsen et skridt nærmere målet

Planerne om at bygge en nordeuropæisk batterifabrik i samme størrelsesorden som Teslas Gigafactory er et skridt nærmere. Lastbilproducenten Scania investerer 10 millioner euro i projektet.

Northvolt er navnet på den batterifabrik i gigastørrelsen, som den tidligere Tesla-chef Peter Carlsson arbejder på at etablere i Skellefteå i Nordsverige.

Planen er, at den skal blive Europas største, og finansieringsbehovet er mindst 30 milliarder kroner.

Læs mere om det her:
Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige

Nu har den store lastbil- og busproducent Scania, der har rødder i Sverige men er ejet af Volkswagen, bragt planerne et stykke tættere på virkelighed, skriver Reuters.

Scania har investeret hvad der svarer til 75 millioner kroner i projektet, som i første omgang skal bidrage til at realisere Northvolts demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter.

Det skal i følge Reuters bygges i Västerås, der ligger vest for Stockholm.

Demo-produktion og udvikling koster cirka 700 millioner

Scania vil sammen med Northvolt udvikle og produktionsmodne batterier til brug i lastvogne, busser og lignende, og Scania har også forpligtet sig til at aftage batterier produceret af Northvolt.

Prisen for en demonstrationsproduktion og udviklingsfaciliteter er i følge Peter Carlsson godt 700 millioner kroner, og den finansiering regner han med er på plads i løbet af første kvartal i år.

I forvejen har den store svenske industrikoncern ABB indgået en aftale med Northvolt, og det samme har danske Vestas.

Scanias topchef håber ifølge Reuters, at de første elektriske Scania-lastbiler med batterier fra demoproduktionen i Västerås kommer ud at køre i 2019, og at produktionen af batterier i Skellefteå snart derefter kommer i gang.

Northvolt konkurrerer med flere andre om at bygge den første kæmpemæssige batterifabrik i Europa i samme størrelse som Teslas Gigafactory i Nevada. I følge Reuters er en af konkurrenterne LG Chem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere