Artikel top billede

Forsvarsforlig på trapperne: Folketinget vil sætte yderligere 1,4 milliarder kroner af til cyberforsvar

Folketinget lægger op til, at forsvaret skal have 1,4 milliarder kroner ekstra til cyber-rettede initiativer.

1,4 milliarder kroner. Så meget lægges der op til, at forsvaret skal have ekstra til at styrke indsatsen mod cyberkriminelle og lignende.

Det skriver DR, som henviser til et udkast til det kommende forsvarsforlig, der forhandles for tiden.

“Hvis vi nu skal være helt ærlige, så er der ikke mange eksperter, heller ikke i NATO, der tror på, at Rusland vil angribe Danmark med konventionelle våben. Men vi ved, at allerede i dag kommer der cyberangreb hver dag på danske virksomheder, på den danske stat, og derfor er vi simpelthen nødt til at styrke vores cybersikkerhed,” siger de radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard, til DR.

Den markante merbevilling skal blandt andet bruges til at finansiere et nyt såkaldt ‘cybersituations-center,’ hvorfra man skal overvåge trusselsbilledet.

Socialdemokraten Henrik Dam Kristensen siger til DR, at aftalen skal ‘være robust,’ da trusselsbilledet hele tiden ændrer sig.

Der lægges desuden op til, at Center for Cybersikkerhed skal styrkes i forhold til at spille en central rolle i Danmarks samlede cyber-forsvar.

Ifølge DR skal ministerier og myndigheder desuden være bedre til at koordinere indsatserne mod cyberangreb.

Det kommende forsvarsforlig vil dække området indtil udgangen af 2023.

Læs også: 

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”

Elforsyningen bliver ramt af hackere før eller siden, for du vil gerne have smarte løsninger - men er elselselskaberne ordentligt forberedt?

Danmark vil have cyberangreb og sikkerhedshændelser frem i lyset - men danske myndigheder gør det stik modsatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere