Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Forsvarsforlig på trapperne: Folketinget vil sætte yderligere 1,4 milliarder kroner af til cyberforsvar

Folketinget lægger op til, at forsvaret skal have 1,4 milliarder kroner ekstra til cyber-rettede initiativer.

1,4 milliarder kroner. Så meget lægges der op til, at forsvaret skal have ekstra til at styrke indsatsen mod cyberkriminelle og lignende.

Det skriver DR, som henviser til et udkast til det kommende forsvarsforlig, der forhandles for tiden.

“Hvis vi nu skal være helt ærlige, så er der ikke mange eksperter, heller ikke i NATO, der tror på, at Rusland vil angribe Danmark med konventionelle våben. Men vi ved, at allerede i dag kommer der cyberangreb hver dag på danske virksomheder, på den danske stat, og derfor er vi simpelthen nødt til at styrke vores cybersikkerhed,” siger de radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard, til DR.

Den markante merbevilling skal blandt andet bruges til at finansiere et nyt såkaldt ‘cybersituations-center,’ hvorfra man skal overvåge trusselsbilledet.

Socialdemokraten Henrik Dam Kristensen siger til DR, at aftalen skal ‘være robust,’ da trusselsbilledet hele tiden ændrer sig.

Der lægges desuden op til, at Center for Cybersikkerhed skal styrkes i forhold til at spille en central rolle i Danmarks samlede cyber-forsvar.

Ifølge DR skal ministerier og myndigheder desuden være bedre til at koordinere indsatserne mod cyberangreb.

Det kommende forsvarsforlig vil dække området indtil udgangen af 2023.

Læs også: 

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”

Elforsyningen bliver ramt af hackere før eller siden, for du vil gerne have smarte løsninger - men er elselselskaberne ordentligt forberedt?

Danmark vil have cyberangreb og sikkerhedshændelser frem i lyset - men danske myndigheder gør det stik modsatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere