Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Google går benhårdt efter sikkerhedsmarkedet: Lancerer nyt sikkerhedsfirma med kæmpe infrastruktur i ryggen

Alphabets nye sikkerhedsfirma, Chronicle, vil gøre brug af Googles evner inden for dataanalyse.

Det påvirker alle virksomheder, når giganter som Google kigger i retning af deres brancher, og nu er turen kommet til sikkerhedsbranchen.

Moderselskabet Alphabet har netop lanceret et selvstændigt it-sikkerhedsfirma under navnet Chronicle, der skal gøre brug af Googles infrastruktur og evner indenfor cloud, machine learning og dataanalyse.

Chronicle er det tredje og seneste spin-off fra Alphabets såkaldte “moonshot-factory”, der også har skabt Waymo og Verily, der arbejder med henholdsvis selvkørende biler og sundhedsteknologi.

Den tidligere Symantec-topchef Stephen Gillett bliver CEO.

Det er endnu yderst sparsomt med detaljerne om Chronicles produkt(er), men ifølge Stephen Gillett bygger Chronicle på tanken om, at Alphabet og Googles infrastruktur og teknologi kan bruges til at analyser potentielle trusler markant hurtigere, end det ellers er muligt i dag.

“Chronicle har én stor fordel: Vi bygger og kører det på den samme hurtige, kraftfulde og skalerbare infrastruktur, der også driver flere andre Alphabet-initiativer, som kræver enorm processorkraft og storage,” skriver Gillett i et blogindlæg.

Ifølge Stephen Gillett kommer Chronicle til at kunne gennemføre analyser, der i dag tager både timer og dage, på få minutter.

Derudover lægger han tilsyneladende op til, at Chronicle skal opbevare og analysere kundernes data løbende for at opdage mønstre, der er relevante for sikkerheden.

"Mere og billigere storage, end virksomhederne ellers kan få, skal gøre det muligt for dem at opdage mønstre fra flere datakilder gennem flere år."

"Sammenholdt med machine learning og search, bør vi kunne vise virksomheder deres samlede sikkerhedsbillede i langt højere opløsning, end de får i dag."

Chronicle kommer også til at give adgang til Googles malware-database, VirusTotal.

Læs også: Google brænder 68 millioner kroner af om dagen på vilde fremtids-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere