Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google går benhårdt efter sikkerhedsmarkedet: Lancerer nyt sikkerhedsfirma med kæmpe infrastruktur i ryggen

Alphabets nye sikkerhedsfirma, Chronicle, vil gøre brug af Googles evner inden for dataanalyse.

Det påvirker alle virksomheder, når giganter som Google kigger i retning af deres brancher, og nu er turen kommet til sikkerhedsbranchen.

Moderselskabet Alphabet har netop lanceret et selvstændigt it-sikkerhedsfirma under navnet Chronicle, der skal gøre brug af Googles infrastruktur og evner indenfor cloud, machine learning og dataanalyse.

Chronicle er det tredje og seneste spin-off fra Alphabets såkaldte “moonshot-factory”, der også har skabt Waymo og Verily, der arbejder med henholdsvis selvkørende biler og sundhedsteknologi.

Den tidligere Symantec-topchef Stephen Gillett bliver CEO.

Det er endnu yderst sparsomt med detaljerne om Chronicles produkt(er), men ifølge Stephen Gillett bygger Chronicle på tanken om, at Alphabet og Googles infrastruktur og teknologi kan bruges til at analyser potentielle trusler markant hurtigere, end det ellers er muligt i dag.

“Chronicle har én stor fordel: Vi bygger og kører det på den samme hurtige, kraftfulde og skalerbare infrastruktur, der også driver flere andre Alphabet-initiativer, som kræver enorm processorkraft og storage,” skriver Gillett i et blogindlæg.

Ifølge Stephen Gillett kommer Chronicle til at kunne gennemføre analyser, der i dag tager både timer og dage, på få minutter.

Derudover lægger han tilsyneladende op til, at Chronicle skal opbevare og analysere kundernes data løbende for at opdage mønstre, der er relevante for sikkerheden.

"Mere og billigere storage, end virksomhederne ellers kan få, skal gøre det muligt for dem at opdage mønstre fra flere datakilder gennem flere år."

"Sammenholdt med machine learning og search, bør vi kunne vise virksomheder deres samlede sikkerhedsbillede i langt højere opløsning, end de får i dag."

Chronicle kommer også til at give adgang til Googles malware-database, VirusTotal.

Læs også: Google brænder 68 millioner kroner af om dagen på vilde fremtids-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.