Artikel top billede

Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Apple skruer voldsomt ned for produktionen af iPhone X. I de kommende måneder vil der blive samlet halvt så mange iPhone X-telefoner som ellers planlagt.

Apple drosler ned for produktionen af den nye iPhone X.

Ifølge den japanske avis Nikkei halverer selskabet produktionen af iPhone X i årets første tre måneder.

Det har hidtil været planen, at der skulle bygges omkring 40 millioner iPhone X-enheder i årets første kvartal.

Den nye plan hedder 20 millioner telefoner.

Salget halter

Ifølge den japanske avis skyldes den markante neddrosling bekymring over salgs-perspektiverne hos Apple.

Den nye smartphone er dyr - herhjemme koster den billigste udgave næsten 9.000 kroner.

Det er ikke mindst denne høje pris, der har dæmpet troen på, at iPhone X bliver en kæmpesællert i samme kategori som tidligere iPhone-modeller.

Det underbygges af, at salget af topmodellen i julehandelen i hovedmarkederne Europa, USA og Kina blev meget dårligere, end Apple havde forventet.

Neddroslingen af produktionen fik ikke overraskende markedet til at reagere, og aktiekursen til at dykke. Apple tabte alene mandag således 14 milliarder dollar - 84 milliarder kroner - af sin værdi.

Den nye iPhone X er den første helt nye iPhone siden iPhone 6 blev lanceret i 2015. Apple har vanen tro lanceret forskellige opgraderinger af 6’eren.

Ifølge Reuters har analytikere døbt denne model ‘super-cyklus’

De seneste lanceringer af helt nye iPhone-modeller i ‘supercycle-år’ har ellers ført til forrygende salg.

“Det var planen, at det skulle være et ‘supercycle-year.’ Men hvis Apple ikke er i stand til at få markant vækst i salget af enheder, bliver man lidt forsigtig i forhold til de kommende iPhone-cyklusser,” siger Atlantic Equities-analytiker James Cordwell til Reuters.

Reuters skriver også, at mange analytikere i de seneste uger har skruet ned for forventningerne til iPhone X-salget. Mange henviser til den meget høje pris.

Du kan læse vores test af den hundedyre iPhone X her: Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon

Læs også:

Få svaret: Er iPhone X virkelig 1.800 kroner bedre end en “almindelig” iPhone 8 Plus?

Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

ådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere