Artikel top billede

Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Apple skruer voldsomt ned for produktionen af iPhone X. I de kommende måneder vil der blive samlet halvt så mange iPhone X-telefoner som ellers planlagt.

Apple drosler ned for produktionen af den nye iPhone X.

Ifølge den japanske avis Nikkei halverer selskabet produktionen af iPhone X i årets første tre måneder.

Det har hidtil været planen, at der skulle bygges omkring 40 millioner iPhone X-enheder i årets første kvartal.

Den nye plan hedder 20 millioner telefoner.

Salget halter

Ifølge den japanske avis skyldes den markante neddrosling bekymring over salgs-perspektiverne hos Apple.

Den nye smartphone er dyr - herhjemme koster den billigste udgave næsten 9.000 kroner.

Det er ikke mindst denne høje pris, der har dæmpet troen på, at iPhone X bliver en kæmpesællert i samme kategori som tidligere iPhone-modeller.

Det underbygges af, at salget af topmodellen i julehandelen i hovedmarkederne Europa, USA og Kina blev meget dårligere, end Apple havde forventet.

Neddroslingen af produktionen fik ikke overraskende markedet til at reagere, og aktiekursen til at dykke. Apple tabte alene mandag således 14 milliarder dollar - 84 milliarder kroner - af sin værdi.

Den nye iPhone X er den første helt nye iPhone siden iPhone 6 blev lanceret i 2015. Apple har vanen tro lanceret forskellige opgraderinger af 6’eren.

Ifølge Reuters har analytikere døbt denne model ‘super-cyklus’

De seneste lanceringer af helt nye iPhone-modeller i ‘supercycle-år’ har ellers ført til forrygende salg.

“Det var planen, at det skulle være et ‘supercycle-year.’ Men hvis Apple ikke er i stand til at få markant vækst i salget af enheder, bliver man lidt forsigtig i forhold til de kommende iPhone-cyklusser,” siger Atlantic Equities-analytiker James Cordwell til Reuters.

Reuters skriver også, at mange analytikere i de seneste uger har skruet ned for forventningerne til iPhone X-salget. Mange henviser til den meget høje pris.

Du kan læse vores test af den hundedyre iPhone X her: Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon

Læs også:

Få svaret: Er iPhone X virkelig 1.800 kroner bedre end en “almindelig” iPhone 8 Plus?

Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

ådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere