Artikel top billede

Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Apple skruer voldsomt ned for produktionen af iPhone X. I de kommende måneder vil der blive samlet halvt så mange iPhone X-telefoner som ellers planlagt.

Apple drosler ned for produktionen af den nye iPhone X.

Ifølge den japanske avis Nikkei halverer selskabet produktionen af iPhone X i årets første tre måneder.

Det har hidtil været planen, at der skulle bygges omkring 40 millioner iPhone X-enheder i årets første kvartal.

Den nye plan hedder 20 millioner telefoner.

Salget halter

Ifølge den japanske avis skyldes den markante neddrosling bekymring over salgs-perspektiverne hos Apple.

Den nye smartphone er dyr - herhjemme koster den billigste udgave næsten 9.000 kroner.

Det er ikke mindst denne høje pris, der har dæmpet troen på, at iPhone X bliver en kæmpesællert i samme kategori som tidligere iPhone-modeller.

Det underbygges af, at salget af topmodellen i julehandelen i hovedmarkederne Europa, USA og Kina blev meget dårligere, end Apple havde forventet.

Neddroslingen af produktionen fik ikke overraskende markedet til at reagere, og aktiekursen til at dykke. Apple tabte alene mandag således 14 milliarder dollar - 84 milliarder kroner - af sin værdi.

Den nye iPhone X er den første helt nye iPhone siden iPhone 6 blev lanceret i 2015. Apple har vanen tro lanceret forskellige opgraderinger af 6’eren.

Ifølge Reuters har analytikere døbt denne model ‘super-cyklus’

De seneste lanceringer af helt nye iPhone-modeller i ‘supercycle-år’ har ellers ført til forrygende salg.

“Det var planen, at det skulle være et ‘supercycle-year.’ Men hvis Apple ikke er i stand til at få markant vækst i salget af enheder, bliver man lidt forsigtig i forhold til de kommende iPhone-cyklusser,” siger Atlantic Equities-analytiker James Cordwell til Reuters.

Reuters skriver også, at mange analytikere i de seneste uger har skruet ned for forventningerne til iPhone X-salget. Mange henviser til den meget høje pris.

Du kan læse vores test af den hundedyre iPhone X her: Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon

Læs også:

Få svaret: Er iPhone X virkelig 1.800 kroner bedre end en “almindelig” iPhone 8 Plus?

Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

ådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere