Artikel top billede

Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Apple skruer voldsomt ned for produktionen af iPhone X. I de kommende måneder vil der blive samlet halvt så mange iPhone X-telefoner som ellers planlagt.

Apple drosler ned for produktionen af den nye iPhone X.

Ifølge den japanske avis Nikkei halverer selskabet produktionen af iPhone X i årets første tre måneder.

Det har hidtil været planen, at der skulle bygges omkring 40 millioner iPhone X-enheder i årets første kvartal.

Den nye plan hedder 20 millioner telefoner.

Salget halter

Ifølge den japanske avis skyldes den markante neddrosling bekymring over salgs-perspektiverne hos Apple.

Den nye smartphone er dyr - herhjemme koster den billigste udgave næsten 9.000 kroner.

Det er ikke mindst denne høje pris, der har dæmpet troen på, at iPhone X bliver en kæmpesællert i samme kategori som tidligere iPhone-modeller.

Det underbygges af, at salget af topmodellen i julehandelen i hovedmarkederne Europa, USA og Kina blev meget dårligere, end Apple havde forventet.

Neddroslingen af produktionen fik ikke overraskende markedet til at reagere, og aktiekursen til at dykke. Apple tabte alene mandag således 14 milliarder dollar - 84 milliarder kroner - af sin værdi.

Den nye iPhone X er den første helt nye iPhone siden iPhone 6 blev lanceret i 2015. Apple har vanen tro lanceret forskellige opgraderinger af 6’eren.

Ifølge Reuters har analytikere døbt denne model ‘super-cyklus’

De seneste lanceringer af helt nye iPhone-modeller i ‘supercycle-år’ har ellers ført til forrygende salg.

“Det var planen, at det skulle være et ‘supercycle-year.’ Men hvis Apple ikke er i stand til at få markant vækst i salget af enheder, bliver man lidt forsigtig i forhold til de kommende iPhone-cyklusser,” siger Atlantic Equities-analytiker James Cordwell til Reuters.

Reuters skriver også, at mange analytikere i de seneste uger har skruet ned for forventningerne til iPhone X-salget. Mange henviser til den meget høje pris.

Du kan læse vores test af den hundedyre iPhone X her: Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon

Læs også:

Få svaret: Er iPhone X virkelig 1.800 kroner bedre end en “almindelig” iPhone 8 Plus?

Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

ådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere