Artikel top billede

Amazon går sammen med finansgiganter: Buldrer ind på markedet for sundhedsforsikringer

Amazon vil sammen med to finansgiganter forsøge at vende op og ned på det amerikanske marked for sundhedsforsikringer.

Amazon vil sammen med finansvirksomhederne JP Morgen Chase og Berkshire Hathaway skabe et selvstændigt sundhedsselskab, der skal sikre selskabernes ansatte adgang til behandling i tilfælde af sygdom.

Den amerikanske avis New York Times skriver, at udmeldingen fra de tre giganter øjeblikkeligt har fået aktierne til at styrtdykke hos en række forsikringsselskaber og store sundhedskoncerner som eksempelvis UnitedHealth Group og Anthem.

Ifølge avisen er initiativet resultatet af en længere varende frustration over de stigende priser i det amerikanske sundhedsvæsen, hvor 151 millioner amerikanere i dag får deres sundhedsforsikring via deres arbejdsgiver.

Amazon, JP Morgen Chase og Berkshire Hathaway har til sammen mere end én million ansatte, og den administrerende direktør for JP Morgan Chase, Jamie Dimon siger til New York Times, at han forudser, at det nye tiltag i fremtiden vil blive udvidet til at omfatte alle amerikanske borgere, og altså ikke blot de ansatte i de tre selskaber.

Andre incitamenter

Selskaberne bag oplyser, at det nye initiativ stadigvæk er i sin tidlige fase, men at det allerede nu står klart, at forretningsmodellen vil være anderledes, end den der i dag er fremherskende i den amerikanske forsikringsbranche, hvor der er meget skarpe krav om konstant profit-maksimering.

New York Times understreger dog, at det ikke nødvendigvis betyder, at det vil være tale om egentligt non-profilt-organisation.

"Sundhedssystemet er komplekst, men vi er bevidste om den kompleksitet og kaster os ud i denne udfordring med åbne øjne. Uanset hvor svært det er, så vil det være det hele værd, hvis vi kan reducere den byrde som sundhedsforsikringer er for vores ansatte og der familier," siger Jeff Bezos, der er Amazons grundlægger og administrerende direktør i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere