Artikel top billede

(Foto: Photo by Drew Hays on Unsplash)

Amazon går sammen med finansgiganter: Buldrer ind på markedet for sundhedsforsikringer

Amazon vil sammen med to finansgiganter forsøge at vende op og ned på det amerikanske marked for sundhedsforsikringer.

Amazon vil sammen med finansvirksomhederne JP Morgen Chase og Berkshire Hathaway skabe et selvstændigt sundhedsselskab, der skal sikre selskabernes ansatte adgang til behandling i tilfælde af sygdom.

Den amerikanske avis New York Times skriver, at udmeldingen fra de tre giganter øjeblikkeligt har fået aktierne til at styrtdykke hos en række forsikringsselskaber og store sundhedskoncerner som eksempelvis UnitedHealth Group og Anthem.

Ifølge avisen er initiativet resultatet af en længere varende frustration over de stigende priser i det amerikanske sundhedsvæsen, hvor 151 millioner amerikanere i dag får deres sundhedsforsikring via deres arbejdsgiver.

Amazon, JP Morgen Chase og Berkshire Hathaway har til sammen mere end én million ansatte, og den administrerende direktør for JP Morgan Chase, Jamie Dimon siger til New York Times, at han forudser, at det nye tiltag i fremtiden vil blive udvidet til at omfatte alle amerikanske borgere, og altså ikke blot de ansatte i de tre selskaber.

Andre incitamenter

Selskaberne bag oplyser, at det nye initiativ stadigvæk er i sin tidlige fase, men at det allerede nu står klart, at forretningsmodellen vil være anderledes, end den der i dag er fremherskende i den amerikanske forsikringsbranche, hvor der er meget skarpe krav om konstant profit-maksimering.

New York Times understreger dog, at det ikke nødvendigvis betyder, at det vil være tale om egentligt non-profilt-organisation.

"Sundhedssystemet er komplekst, men vi er bevidste om den kompleksitet og kaster os ud i denne udfordring med åbne øjne. Uanset hvor svært det er, så vil det være det hele værd, hvis vi kan reducere den byrde som sundhedsforsikringer er for vores ansatte og der familier," siger Jeff Bezos, der er Amazons grundlægger og administrerende direktør i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere