Artikel top billede

Amazon præsenterer rekord-regnskab: Den digitale assistent Alexa er et gigant-hit

For første gang nogensinde kan Amazon fremvise et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon kunne tirsdag aften præsentere et rekordstort regnskab, der viser en omsætning på 605 milliarder dollar og et overskud på 1,9 milliarder dollar.

Ifølge avisen Wall Street Journal er det første gang nogensinde, at Amazon i et kvartal kan levere et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon har ellers været kendt for at geninvestere sin omsætning i lavere priser og nye udviklingsprojekter.

Derfor er det bemærkelsesværdigt, at virksomheden nu kan præsentere et større overskud.


Alexa storhitter

Et stort salg af enheder, der er udstyret med den digitale assistent Alexa, bidrog ifølge Amazon til det gode regnskab.

"Vi havde et rekord salg af enhederne og et meget højt niveau af kunde-interaktion via enhederne. Vi har blandt andet oplevet at flere kunder er begyndte at foretage stemmestyrede indkøb," siger Amazons finansdirektør Brian Olsavsky ifølge det amerikanske medie Marketwatch.

Amazons finansdirektør påpeger desuden, at Amazon også har en vækst i partnere, der tilbyder integration med Alexa og udvikler såkaldte skills til platformen. 

Analytikerne Daniel Ives, analysevirksomheden GBH Insight, forudser ifølge Marketwatch, at Alexa over de næste tre år vil kunne generere en samlet omsætning på 15 milliarder dollar til Amazon.

Omsætningen i Amazons cloud-enhed AWS omsatte desuden for 5,1 milliarder dollar i kvartalet, hvilket er en fremgang på 45 procent.

Læs også:
Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere