Artikel top billede

Amazon præsenterer rekord-regnskab: Den digitale assistent Alexa er et gigant-hit

For første gang nogensinde kan Amazon fremvise et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon kunne tirsdag aften præsentere et rekordstort regnskab, der viser en omsætning på 605 milliarder dollar og et overskud på 1,9 milliarder dollar.

Ifølge avisen Wall Street Journal er det første gang nogensinde, at Amazon i et kvartal kan levere et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon har ellers været kendt for at geninvestere sin omsætning i lavere priser og nye udviklingsprojekter.

Derfor er det bemærkelsesværdigt, at virksomheden nu kan præsentere et større overskud.


Alexa storhitter

Et stort salg af enheder, der er udstyret med den digitale assistent Alexa, bidrog ifølge Amazon til det gode regnskab.

"Vi havde et rekord salg af enhederne og et meget højt niveau af kunde-interaktion via enhederne. Vi har blandt andet oplevet at flere kunder er begyndte at foretage stemmestyrede indkøb," siger Amazons finansdirektør Brian Olsavsky ifølge det amerikanske medie Marketwatch.

Amazons finansdirektør påpeger desuden, at Amazon også har en vækst i partnere, der tilbyder integration med Alexa og udvikler såkaldte skills til platformen. 

Analytikerne Daniel Ives, analysevirksomheden GBH Insight, forudser ifølge Marketwatch, at Alexa over de næste tre år vil kunne generere en samlet omsætning på 15 milliarder dollar til Amazon.

Omsætningen i Amazons cloud-enhed AWS omsatte desuden for 5,1 milliarder dollar i kvartalet, hvilket er en fremgang på 45 procent.

Læs også:
Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere