Amazon præsenterer rekord-regnskab: Den digitale assistent Alexa er et gigant-hit

For første gang nogensinde kan Amazon fremvise et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon kunne tirsdag aften præsentere et rekordstort regnskab, der viser en omsætning på 605 milliarder dollar og et overskud på 1,9 milliarder dollar.

Ifølge avisen Wall Street Journal er det første gang nogensinde, at Amazon i et kvartal kan levere et overskud på mere end én milliard dollar.

Amazon har ellers været kendt for at geninvestere sin omsætning i lavere priser og nye udviklingsprojekter.

Derfor er det bemærkelsesværdigt, at virksomheden nu kan præsentere et større overskud.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Alexa storhitter

Et stort salg af enheder, der er udstyret med den digitale assistent Alexa, bidrog ifølge Amazon til det gode regnskab.

"Vi havde et rekord salg af enhederne og et meget højt niveau af kunde-interaktion via enhederne. Vi har blandt andet oplevet at flere kunder er begyndte at foretage stemmestyrede indkøb," siger Amazons finansdirektør Brian Olsavsky ifølge det amerikanske medie Marketwatch.

Amazons finansdirektør påpeger desuden, at Amazon også har en vækst i partnere, der tilbyder integration med Alexa og udvikler såkaldte skills til platformen. 

Analytikerne Daniel Ives, analysevirksomheden GBH Insight, forudser ifølge Marketwatch, at Alexa over de næste tre år vil kunne generere en samlet omsætning på 15 milliarder dollar til Amazon.

Omsætningen i Amazons cloud-enhed AWS omsatte desuden for 5,1 milliarder dollar i kvartalet, hvilket er en fremgang på 45 procent.

Læs også:
Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.