Artikel top billede

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Det har taget sin tid, men nu er der flere computere med Windows 10 end Windows 7 globalt set. I Danmark har det længe været sådan

Microsoft krydser en vigtig milepæl i dag: Der er nu flere Windows 10-computere i verden end computere med det snart ni år gamle Windows 7.

Det viser tal fra analysesitet StatCounter, der opsamler brugstal over hjemmesider og styresystemer.

I januar havde Windows 10 knap 43 procent af computer-markedet (desktop/bærbare computere), mod 41 procent markedsandel til Windows 7.

Windows 8.1 ligger nede på knap ni procent.

Det er første gang, at Windows 10 overgår Windows 7 på verdensplan, hvilket har taget knap tre år om at lykkes for Microsoft.

Målet var ellers for Microsoft at nå en milliard Windows 10-installationer efter kun tre år, hvilket dog var lidt for ambitiøst, og Microsoft droppede allerede den plan tilbage i 2016.

Tilbage i november 2017 var der således “kun” 600 millioner computere med Windows 10.

Læs mere her: 600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Det er stadig hovedsageligt virksomheder, der ikke har opgraderet til Windows 10 endnu.

Microsoft forsøger på forskellige måder at lokke virksomheder til at opgradere, som for eksempel med den kommende Office 2019-version, der kun kan afvikles på Windows 10-computere, eller med de nyeste og kraftigste processorer fra Intel og AMD, der kræver Windows 10.

I Danmark har Windows 10 dog længe været det mest benyttede pc-system.

Allerede tilbage i 2016 skrev Computerworld om, at Windows 10 fyldte 41 procent mod Windows 7’s 22 procent markedsandel.

Danmark er i sandhed et Microsoft-land.

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere