Artikel top billede

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Det har taget sin tid, men nu er der flere computere med Windows 10 end Windows 7 globalt set. I Danmark har det længe været sådan

Microsoft krydser en vigtig milepæl i dag: Der er nu flere Windows 10-computere i verden end computere med det snart ni år gamle Windows 7.

Det viser tal fra analysesitet StatCounter, der opsamler brugstal over hjemmesider og styresystemer.

I januar havde Windows 10 knap 43 procent af computer-markedet (desktop/bærbare computere), mod 41 procent markedsandel til Windows 7.

Windows 8.1 ligger nede på knap ni procent.

Det er første gang, at Windows 10 overgår Windows 7 på verdensplan, hvilket har taget knap tre år om at lykkes for Microsoft.

Målet var ellers for Microsoft at nå en milliard Windows 10-installationer efter kun tre år, hvilket dog var lidt for ambitiøst, og Microsoft droppede allerede den plan tilbage i 2016.

Tilbage i november 2017 var der således “kun” 600 millioner computere med Windows 10.

Læs mere her: 600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Det er stadig hovedsageligt virksomheder, der ikke har opgraderet til Windows 10 endnu.

Microsoft forsøger på forskellige måder at lokke virksomheder til at opgradere, som for eksempel med den kommende Office 2019-version, der kun kan afvikles på Windows 10-computere, eller med de nyeste og kraftigste processorer fra Intel og AMD, der kræver Windows 10.

I Danmark har Windows 10 dog længe været det mest benyttede pc-system.

Allerede tilbage i 2016 skrev Computerworld om, at Windows 10 fyldte 41 procent mod Windows 7’s 22 procent markedsandel.

Danmark er i sandhed et Microsoft-land.

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere