Artikel top billede

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Det har taget sin tid, men nu er der flere computere med Windows 10 end Windows 7 globalt set. I Danmark har det længe været sådan

Microsoft krydser en vigtig milepæl i dag: Der er nu flere Windows 10-computere i verden end computere med det snart ni år gamle Windows 7.

Det viser tal fra analysesitet StatCounter, der opsamler brugstal over hjemmesider og styresystemer.

I januar havde Windows 10 knap 43 procent af computer-markedet (desktop/bærbare computere), mod 41 procent markedsandel til Windows 7.

Windows 8.1 ligger nede på knap ni procent.

Det er første gang, at Windows 10 overgår Windows 7 på verdensplan, hvilket har taget knap tre år om at lykkes for Microsoft.

Målet var ellers for Microsoft at nå en milliard Windows 10-installationer efter kun tre år, hvilket dog var lidt for ambitiøst, og Microsoft droppede allerede den plan tilbage i 2016.

Tilbage i november 2017 var der således “kun” 600 millioner computere med Windows 10.

Læs mere her: 600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Det er stadig hovedsageligt virksomheder, der ikke har opgraderet til Windows 10 endnu.

Microsoft forsøger på forskellige måder at lokke virksomheder til at opgradere, som for eksempel med den kommende Office 2019-version, der kun kan afvikles på Windows 10-computere, eller med de nyeste og kraftigste processorer fra Intel og AMD, der kræver Windows 10.

I Danmark har Windows 10 dog længe været det mest benyttede pc-system.

Allerede tilbage i 2016 skrev Computerworld om, at Windows 10 fyldte 41 procent mod Windows 7’s 22 procent markedsandel.

Danmark er i sandhed et Microsoft-land.

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere