Artikel top billede

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Det har taget sin tid, men nu er der flere computere med Windows 10 end Windows 7 globalt set. I Danmark har det længe været sådan

Microsoft krydser en vigtig milepæl i dag: Der er nu flere Windows 10-computere i verden end computere med det snart ni år gamle Windows 7.

Det viser tal fra analysesitet StatCounter, der opsamler brugstal over hjemmesider og styresystemer.

I januar havde Windows 10 knap 43 procent af computer-markedet (desktop/bærbare computere), mod 41 procent markedsandel til Windows 7.

Windows 8.1 ligger nede på knap ni procent.

Det er første gang, at Windows 10 overgår Windows 7 på verdensplan, hvilket har taget knap tre år om at lykkes for Microsoft.

Målet var ellers for Microsoft at nå en milliard Windows 10-installationer efter kun tre år, hvilket dog var lidt for ambitiøst, og Microsoft droppede allerede den plan tilbage i 2016.

Tilbage i november 2017 var der således “kun” 600 millioner computere med Windows 10.

Læs mere her: 600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Det er stadig hovedsageligt virksomheder, der ikke har opgraderet til Windows 10 endnu.

Microsoft forsøger på forskellige måder at lokke virksomheder til at opgradere, som for eksempel med den kommende Office 2019-version, der kun kan afvikles på Windows 10-computere, eller med de nyeste og kraftigste processorer fra Intel og AMD, der kræver Windows 10.

I Danmark har Windows 10 dog længe været det mest benyttede pc-system.

Allerede tilbage i 2016 skrev Computerworld om, at Windows 10 fyldte 41 procent mod Windows 7’s 22 procent markedsandel.

Danmark er i sandhed et Microsoft-land.

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere