Artikel top billede

Apple og Samsung i hård duel på smartphone-markedet: Apple har netop nuppet førstepladsen

Det blev Apple, der løb med førstepladsen på det globale smartphone-marked i sidste kvartal af 2017. Samsung har dog kongetronen set over hele året. Se de nye tal her.

Samsung og Apple har i flere år været de to suverænt største spillere på det globale smartphone-marked med Samsung som den største producent.

Det blev dog Apple, der sluttede bedst af i 2017 og også overhalede Samsung.

Det skriver analysefirmaet IDC i en dugfrisk analyse af udviklingen på det globale smartphone-marked i fjerde kvartal 2017.

Der blev ifølge analysefirmaet i alt sendt 403,5 millioner smartphones ud på markedet, hvilket var 6,3 procent færre end i samme kvartal 2016.

Samlet set blev der i hele 2017 sendt over 1,4 milliarder smartphones afsted fra producenternes fabrikker, et fald på en enkelt procent i forhold til 2016.

Læs også: Du skal snart tage stilling til, om din nye smartphone skal understøtte 5G

Apple blev nummer et i fjerde kvartal

Selvom også Apple gik tilbage i antal enheder fra fjerde kvartal 2016 til fjerde kvartal 2017 - med 1,3 procent - så var Apples fald mindre end hos Samsung, der gik tilbage med 4,4 procent.

Det betyder også, at Apple i fjerde kvartal 2017 overhalede Samsung i antal enheder og dermed endte på førstepladsen som verdens største smartphone-producent.

Apple sendte 77,3 millioner iPhones på markedet i fjerde kvartal, hvilket rækker til en markedsandel på 19,2 procent ifølge IDC.

Samsung ligger i kvartalsopgørelsen på en markedsandel 18,4 procent med 74,1 millioner smartphones.

Læs også: Apple vil dræne sin gigantiske pengetank: Mega-opkøb eller guldregn over aktionærerne kan være på vej

IDC oplyser, at Apple slog Samsung ved hjælp af både iPhone 8, 8 Plus og iPhone X og skriver samtidig:

“Apple bliver ved med at bevise, at det at have mange modeller til forskellige priser hjælper med til at få smartphone-ejere over til iOS."

"Selvom efterspørgslen på den nye iPhone X til en højere pris måske ikke har været så stærk, som mange forventede, så tiltalte det overordnede iPhone-udvalg en bredere gruppe af forbrugere på både markeder, der er under udvikling og er modne.“

Samsung er størst over hele året

Det er dog fortsat Samsung, der set over hele året nupper førstepladsen på det globale smartphone-marked.

Her ligger Samsung nemlig på en markedsandel på 21,6 procent, hvilket er en fremgang på 1,9 procent i forhold til 2016.

“Til trods for den fejlslagne Note 7 kombineret med det endeløse, kollektive pres fra kinesiske spillere og Apple, har Samsung formået at forblive på toppen i tykt og tyndt,” skriver IDC.

Analysefirmaet fremhæver, at Galaxy S9 er det bedste bud på et produkt, der kan skaffe Samsung endnu flere kunder i 2018.

Apple lander i 2017 samlet set på en markedsandel på 14,7 procent, hvilket er 0,2 procent bedre end i 2016. På de efterfølgende pladser finder vi selskaberne Huawei, OPPO og Xiaomi.

Læs også:

Apple vil dræne sin gigantiske pengetank: Mega-opkøb eller guldregn over aktionærerne kan være på vej

Smartphone-markedet buldrer i helt ny retning - og det er ikke med Apple eller Samsung i front

Du skal snart tage stilling til, om din nye smartphone skal understøtte 5G