Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december

Bitcoinens værdi strøg i december mod himlen med forrygende hastighed. Nu ser festen ud til at være slut.

Efter en vild flyvetur mod himlen, ser festen ud til at være slut for bitcoinen.

Prisen for bitcoin på de forskellige børser dykker nemlig for tiden og ligger i dag på det laveste niveau længe med en kurs på under 7.600 dollar på den schweiziske Bitstamp-handelsplads.

Vi skal helt tilbage til midt i november for at finde en lige så lav pris.

Bitcoinen toppede i december, hvor en enkelt enhed af verdens mest udbredte kryptovaluta rundede en pris på 20.000 dollar.

Læs også: Den mystiske opfinder af bitcoin kan være verdens 83. rigeste person - og ingen ved, hvem opfinderen er

Det betyder, at bitcoinen på under en måned er faldet med mere end 62 procent.

Bitcoinens himmeltur har for alvor fået øjnene op mange steder for kryptovalutaerne og den bagvedliggende blockchain-teknologi.

Den kan du læse mere om her: Blockchain bliver den helt store killer app for supply chain i 2018: Mindre snyd, mindre spild - har nogen råd til at lade være?

Det ændrer dog ikke på, at bitcoinen vilde vækst har fået lande, organisationer og selskaber til at overveje at forbyde eller regulere brugen af kryptovaluta.

Det gælder eksempelvis Sydkorea og Kina samt en række store banker.

Fornylig bedyrede den kendte Wall Street-analytiker Peter Boockvar, at der ventede bitcoinen et ‘episk krak.’ Han forventer, at kryptovaluten vil lande på omkring 1.000 dollar inden for det kommende år.

Læs også: 

Bitcoin og andre kryptovalutaer bliver nærmest værdiløse om kort tid: Et kig i krystalkuglen for 2018

Frygter gambling-epidemi i landet: Sydkorea vil forbyde al handel med kryptovaluta

Stjerne-investor om kryptovalutaer: ”Jeg er sikker på, at det ender galt”

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.