Artikel top billede

(Foto: Vivino)

Dansk vin-app henter 121 millioner kroner i ny kapitalrunde: Vil sælge vin for en milliard

Den danske vin-app har hentet 121 millioner kroner i ny kapital. Målet er at skabe en platform, der kommer til at sælge vin for et milliard-beløb.

Den danske vin-app Vivino har netop hentet 121 millioner kroner (20 millioner dollar) i ny kapital fra en række af virksomhedens allerede eksisterende investorer.

Det skriver Børsen.

Blandt investorerne i den nye kapitalrunde finder vi Christophe Navarre, der er bestyrelsesformand i spiritus-emperiet Moët Hennessy samt kapitalfondene Balderton Capital, Seed Capital, Creandum og Iconical.

Læs også: Dansk vin-app modtager 170 millioner kroner fra kendte investorer - nu skal der tjenes penge

Ved den seneste kapitalrunde i 2016 hentede Vivino 25 millioner dollar, og med den nye runde har Vivino i alt har hentet 57 millioner eller dollar - eller i omegnen 350 millioner kroner - i kapital siden virksomheden blev stiftet for knap otte år siden .

"Det sjove er, at når man laver sådan en runde. Så er der altid pres på. Der er en masse arbejde, den skal lukkes, og alle skal være glade. Når man så er færdig, så fester man i ca. én time, og så tænker man, holy shit, nu skal der altså laves en helvedes masse," siger Heini Zachariassen, der er stifter og administrerende direktør for Vivino, til Børsen.

Heini Zachariassen fortæller til Børsen, at pengene skal bruges til at sætte fart i vinsalget via appen, og han oplyser, at Vivino i 2018 forventer at sælge vin for knap 1 milliard kroner.

Ville lave en IMDB for vin

Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har begge en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt til Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med var derfor ikke at skabe en vin-tjeneste for eksperter, men som han sagde skulle Vivino i stedet være en "wine-app for normal people." 

I første omgang var det meningen, at Vivino skulle være for vin, hvad filmtjenesten IMDB.com er for film.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Læs hele Computerworlds interview med Heini Zachariassen her: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere