Artikel top billede

Apple udsender opdatering til iOS for at stoppe irriterende iMessage-“hack:” Opdater nu

I sidste uge kom det frem, at en besked sendt med særlige indiske bogstaver midlertidigt kunne ødelægge din iPhone eller Mac-computer. Nu udsender Apple en opdatering

Apple har udsendt en opdatering til både MacOS, tvOS, watchOS og iOS for at beskytte systemerne mod en noget særpræget sårbarhed.

I sidste uge kom det nemlig frem, at man ved at sende en besked med specifikke tegn fra det særlige indiske Telugu-alfabet kunne få apps som iMessage, Facebook Messenger eller WhatsApp til at bryde sammen.

Den særlige besked med indiske tegn ville få den pågældende app til at lukke ned, hver gang man forsøgte at starte den op, og appen kunne først åbnes igen, når afsenderen af beskeden igen sendte en ny besked.

Det var faktisk så slemt, at spøgefugle begyndte at sende tweets rundt på Twitter, hvilket fik folks telefoner til at bryde sammen.

Læs også: Alt for meget bøvl: Virksomheder overvejer at droppe deres apps igen - har kig på andre løsninger

Det er denne fejl, som Apple nu adresserer med opdateringerne, der har versionsnumrene iOS 11.2.6, watchOS 4.2.3, tvOS 11.2.6, og macOS High Sierra 10.13.3.

Som altid finder du opdateringen inde i Indstillinger > generelt på din iPhone eller iPad, og du bør opdatere, så snart det er muligt.

Læs også: Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere