Artikel top billede

Apple udsender opdatering til iOS for at stoppe irriterende iMessage-“hack:” Opdater nu

I sidste uge kom det frem, at en besked sendt med særlige indiske bogstaver midlertidigt kunne ødelægge din iPhone eller Mac-computer. Nu udsender Apple en opdatering

Apple har udsendt en opdatering til både MacOS, tvOS, watchOS og iOS for at beskytte systemerne mod en noget særpræget sårbarhed.

I sidste uge kom det nemlig frem, at man ved at sende en besked med specifikke tegn fra det særlige indiske Telugu-alfabet kunne få apps som iMessage, Facebook Messenger eller WhatsApp til at bryde sammen.

Den særlige besked med indiske tegn ville få den pågældende app til at lukke ned, hver gang man forsøgte at starte den op, og appen kunne først åbnes igen, når afsenderen af beskeden igen sendte en ny besked.

Det var faktisk så slemt, at spøgefugle begyndte at sende tweets rundt på Twitter, hvilket fik folks telefoner til at bryde sammen.

Læs også: Alt for meget bøvl: Virksomheder overvejer at droppe deres apps igen - har kig på andre løsninger

Det er denne fejl, som Apple nu adresserer med opdateringerne, der har versionsnumrene iOS 11.2.6, watchOS 4.2.3, tvOS 11.2.6, og macOS High Sierra 10.13.3.

Som altid finder du opdateringen inde i Indstillinger > generelt på din iPhone eller iPad, og du bør opdatere, så snart det er muligt.

Læs også: Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere