Artikel top billede

Apple udsender opdatering til iOS for at stoppe irriterende iMessage-“hack:” Opdater nu

I sidste uge kom det frem, at en besked sendt med særlige indiske bogstaver midlertidigt kunne ødelægge din iPhone eller Mac-computer. Nu udsender Apple en opdatering

Apple har udsendt en opdatering til både MacOS, tvOS, watchOS og iOS for at beskytte systemerne mod en noget særpræget sårbarhed.

I sidste uge kom det nemlig frem, at man ved at sende en besked med specifikke tegn fra det særlige indiske Telugu-alfabet kunne få apps som iMessage, Facebook Messenger eller WhatsApp til at bryde sammen.

Den særlige besked med indiske tegn ville få den pågældende app til at lukke ned, hver gang man forsøgte at starte den op, og appen kunne først åbnes igen, når afsenderen af beskeden igen sendte en ny besked.

Det var faktisk så slemt, at spøgefugle begyndte at sende tweets rundt på Twitter, hvilket fik folks telefoner til at bryde sammen.

Læs også: Alt for meget bøvl: Virksomheder overvejer at droppe deres apps igen - har kig på andre løsninger

Det er denne fejl, som Apple nu adresserer med opdateringerne, der har versionsnumrene iOS 11.2.6, watchOS 4.2.3, tvOS 11.2.6, og macOS High Sierra 10.13.3.

Som altid finder du opdateringen inde i Indstillinger > generelt på din iPhone eller iPad, og du bør opdatere, så snart det er muligt.

Læs også: Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere