Artikel top billede

Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak

Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.

Den tidligere Fona-ejer Elkjøp Nordic skal betale 22 millioner kroner tilbage, som selskabet hævede umiddelbart inden, at Fona krakkede.

Sådan lyder det i en helt ny dom fra Østre Landsret, som dermed stadfæster en tidligere byrets-dom.

Fona gik ned i foråret 2016 efter længere tids økonomiske problemer.

Dengang købte Elkjøp Nordic, der også ejer Elgiganten, 10 Fona-butikker, mens de øvrige 46 Fona-butikker blev lukket.

I forbindelse med handlen hævede Elkjøp Nordic 22 millioner kroner fra Fonas kassekredit i Nordea som forudbetaling for forskellige leverancer.

Elkjøp Nordic ejede dengang 40 procent af Fona-ejeren F-Group og var samtidig storleverandør af varer til Fona-kæden.

De 22 millioner kroner blev hævet efter, at Nordea havde krævet sikkerhed for den kredit, som banken havde stillet den kriseramte kæde.

Ifølge retten skyldes manøvren angiveligt, at Elkjøp Nordic ville sikre sig, at Nordea ikke lukkede kassekreditten.

I den følgende uge efter, at pengene var blevet hævet, indførte Elkjøp Nordic krav om forudbetaling for køb i Fona. Og kort tid efter lukkede Nordea så for kreditten, hvilket fik F Group til at gå i betalingsstandsning..

Ifølge Østre Landsret har “forudbetalingen ikke [været] ordinær, men omstødelig efter konkursloven. Der var ved betalingen sket en uretmæssig forskydning mellem kreditorerne. “

Læs også: 

Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest

Overblik: Slut med det danske folke-klenodie Fona: Hvordan kunne det gå så galt?

Elkjøp-direktør: Fona-butikker skifter navn til Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere