Artikel top billede

Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak

Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.

Den tidligere Fona-ejer Elkjøp Nordic skal betale 22 millioner kroner tilbage, som selskabet hævede umiddelbart inden, at Fona krakkede.

Sådan lyder det i en helt ny dom fra Østre Landsret, som dermed stadfæster en tidligere byrets-dom.

Fona gik ned i foråret 2016 efter længere tids økonomiske problemer.

Dengang købte Elkjøp Nordic, der også ejer Elgiganten, 10 Fona-butikker, mens de øvrige 46 Fona-butikker blev lukket.

I forbindelse med handlen hævede Elkjøp Nordic 22 millioner kroner fra Fonas kassekredit i Nordea som forudbetaling for forskellige leverancer.

Elkjøp Nordic ejede dengang 40 procent af Fona-ejeren F-Group og var samtidig storleverandør af varer til Fona-kæden.

De 22 millioner kroner blev hævet efter, at Nordea havde krævet sikkerhed for den kredit, som banken havde stillet den kriseramte kæde.

Ifølge retten skyldes manøvren angiveligt, at Elkjøp Nordic ville sikre sig, at Nordea ikke lukkede kassekreditten.

I den følgende uge efter, at pengene var blevet hævet, indførte Elkjøp Nordic krav om forudbetaling for køb i Fona. Og kort tid efter lukkede Nordea så for kreditten, hvilket fik F Group til at gå i betalingsstandsning..

Ifølge Østre Landsret har “forudbetalingen ikke [været] ordinær, men omstødelig efter konkursloven. Der var ved betalingen sket en uretmæssig forskydning mellem kreditorerne. “

Læs også: 

Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest

Overblik: Slut med det danske folke-klenodie Fona: Hvordan kunne det gå så galt?

Elkjøp-direktør: Fona-butikker skifter navn til Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere