Artikel top billede

Ulrik Bo Larsen, stifter og CEO i Falcon.io (foto: PR)

Danske Falcon.io køber konkurrenten Komfo af Sitecore - begge selskaber brænder penge af med stor fart

Det fremadstormende danske it-selskab Falcon.io køber konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore som led i konsolidering af social media-markedet i Europa.

Det fremadstormende københavnske it-selskab Falcon.io overtager konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore.

De to selskaber er begge specialiserede i løsninger til social media mangement og customer experience, og købet sker som led i en konsolidering i det europæiske social media management-marked, lyder det fra Falcon.io.

Selskaberne vil ikke oplyse købsprisen, men pengene falder kontant og uden at optage lån, lyder det.

“Komfo er i verdensklasse indenfor social ads og analytics, og vi glæder os til at kunne tilbyde det til vores kunder over hele verden,” meddeler Ulrik Bo Larsen, der er CEO i selskabet.

Han stiftede Falcon.io i 2010 sammen med Morten Søderquist Li, der i dag er CEO i selskabet Mingler.

Falcon.io har i dag omkring 200 medarbejdere, hvoraf de 135 sidder i Danmark og omkring 1.500 virksomheder fra hele verden i kundebasen.

Falcon.io har kontorer i København, New York, Berlin og Budapest, men Komfo med 65 medarbejdere har kontor i Danmark, hvoraf de 25 sidder i Sofia i Bulgarien.

Store tab

Komfo har med CEO og stifter Rasmus Heilskov Møller-Nielsen i spidsen haft dundrende underskud i flere år og har siden 2015 tabt næsten 20 millioner kroner.

Alene personaleomkostningerne var i sidste regnskabsår 15,2 millioner kroner, mens omsætningen blot landede 4,5 millioner kroner.

Dengang skrev Komfos bestyrelse da også, at selskabets resultat var ‘utilfredsstillende.’

“Selskabet vil investere i fortsat omsætningsvækst i de kommende år og forventer på baggrund af disse investeringer også tab i 2017/18 [indeværende år, red]," skriver Komfo i regnskabet fra i fjor.

Selskabet forventede her, at underskuddet kunne dækkes ind af den eksisterende kapital.

Mindsker omkostningerne

Også Falcon.io taber penge.

Selskabet omsatte i 2017-regnskabsåret for små 12 millioner kroner og kom ud med et underskud på 10,8 millioner kroner, viser det sen

Til gengæld voksede omsætningen med 52 procent, mens driftsomkostningerne ‘blot voksede med 15 procent,” fremgår det af Falcons seneste regnskab.

“Selskabet forventer at nedbringe netto-tabet markant i 2017/2018,” hedder det her.

Falcon.io meddeler i dag, at det seneste år har budt på 40 procent organisk vækst, og med købet af Komfo forventer selskabet ligeledes omsætningsvækst på mere end 40 procent i indeværende år.

Selskabet har gennem årene modtaget op mod en kvart milliard kroner i kapital fra en række investorer gennem fire finansieringsrunder.

Investorerne tæller blandt andet Northcap, hollandske Prime Ventures og Target Partners.

Det er planen, at hele Komfos kundebase nu skal flyttes over til Falcon.io.

Læs også: 

Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Social media-ekspert: Sådan arbejder jeg på farten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere