Ulrik Bo Larsen, stifter og CEO i Falcon.io (foto: PR)

Danske Falcon.io køber konkurrenten Komfo af Sitecore - begge selskaber brænder penge af med stor fart

Det fremadstormende danske it-selskab Falcon.io køber konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore som led i konsolidering af social media-markedet i Europa.

Det fremadstormende københavnske it-selskab Falcon.io overtager konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore.

De to selskaber er begge specialiserede i løsninger til social media mangement og customer experience, og købet sker som led i en konsolidering i det europæiske social media management-marked, lyder det fra Falcon.io.

Selskaberne vil ikke oplyse købsprisen, men pengene falder kontant og uden at optage lån, lyder det.

“Komfo er i verdensklasse indenfor social ads og analytics, og vi glæder os til at kunne tilbyde det til vores kunder over hele verden,” meddeler Ulrik Bo Larsen, der er CEO i selskabet.

Han stiftede Falcon.io i 2010 sammen med Morten Søderquist Li, der i dag er CEO i selskabet Mingler.

Falcon.io har i dag omkring 200 medarbejdere, hvoraf de 135 sidder i Danmark og omkring 1.500 virksomheder fra hele verden i kundebasen.

Falcon.io har kontorer i København, New York, Berlin og Budapest, men Komfo med 65 medarbejdere har kontor i Danmark, hvoraf de 25 sidder i Sofia i Bulgarien.

Store tab
Komfo har med CEO og stifter Rasmus Heilskov Møller-Nielsen i spidsen haft dundrende underskud i flere år og har siden 2015 tabt næsten 20 millioner kroner.

Alene personaleomkostningerne var i sidste regnskabsår 15,2 millioner kroner, mens omsætningen blot landede 4,5 millioner kroner.

Dengang skrev Komfos bestyrelse da også, at selskabets resultat var ‘utilfredsstillende.’

“Selskabet vil investere i fortsat omsætningsvækst i de kommende år og forventer på baggrund af disse investeringer også tab i 2017/18 [indeværende år, red]," skriver Komfo i regnskabet fra i fjor.

Selskabet forventede her, at underskuddet kunne dækkes ind af den eksisterende kapital.

Mindsker omkostningerne
Også Falcon.io taber penge.

Selskabet omsatte i 2017-regnskabsåret for små 12 millioner kroner og kom ud med et underskud på 10,8 millioner kroner, viser det sen

Til gengæld voksede omsætningen med 52 procent, mens driftsomkostningerne ‘blot voksede med 15 procent,” fremgår det af Falcons seneste regnskab.

“Selskabet forventer at nedbringe netto-tabet markant i 2017/2018,” hedder det her.

Falcon.io meddeler i dag, at det seneste år har budt på 40 procent organisk vækst, og med købet af Komfo forventer selskabet ligeledes omsætningsvækst på mere end 40 procent i indeværende år.

Selskabet har gennem årene modtaget op mod en kvart milliard kroner i kapital fra en række investorer gennem fire finansieringsrunder.

Investorerne tæller blandt andet Northcap, hollandske Prime Ventures og Target Partners.

Det er planen, at hele Komfos kundebase nu skal flyttes over til Falcon.io.

Læs også: 

Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Social media-ekspert: Sådan arbejder jeg på farten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Peter Wibroe holder styr på Formel 1-sejlholds enorme mængder af real-time-data: Vi har 2.000 datastreams når vi sejler
SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.