Artikel top billede

Ulrik Bo Larsen, stifter og CEO i Falcon.io (foto: PR)

Danske Falcon.io køber konkurrenten Komfo af Sitecore - begge selskaber brænder penge af med stor fart

Det fremadstormende danske it-selskab Falcon.io køber konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore som led i konsolidering af social media-markedet i Europa.

Det fremadstormende københavnske it-selskab Falcon.io overtager konkurrenten Komfo, der hidtil har været ejet af Sitecore.

De to selskaber er begge specialiserede i løsninger til social media mangement og customer experience, og købet sker som led i en konsolidering i det europæiske social media management-marked, lyder det fra Falcon.io.

Selskaberne vil ikke oplyse købsprisen, men pengene falder kontant og uden at optage lån, lyder det.

“Komfo er i verdensklasse indenfor social ads og analytics, og vi glæder os til at kunne tilbyde det til vores kunder over hele verden,” meddeler Ulrik Bo Larsen, der er CEO i selskabet.

Han stiftede Falcon.io i 2010 sammen med Morten Søderquist Li, der i dag er CEO i selskabet Mingler.

Falcon.io har i dag omkring 200 medarbejdere, hvoraf de 135 sidder i Danmark og omkring 1.500 virksomheder fra hele verden i kundebasen.

Falcon.io har kontorer i København, New York, Berlin og Budapest, men Komfo med 65 medarbejdere har kontor i Danmark, hvoraf de 25 sidder i Sofia i Bulgarien.

Store tab

Komfo har med CEO og stifter Rasmus Heilskov Møller-Nielsen i spidsen haft dundrende underskud i flere år og har siden 2015 tabt næsten 20 millioner kroner.

Alene personaleomkostningerne var i sidste regnskabsår 15,2 millioner kroner, mens omsætningen blot landede 4,5 millioner kroner.

Dengang skrev Komfos bestyrelse da også, at selskabets resultat var ‘utilfredsstillende.’

“Selskabet vil investere i fortsat omsætningsvækst i de kommende år og forventer på baggrund af disse investeringer også tab i 2017/18 [indeværende år, red]," skriver Komfo i regnskabet fra i fjor.

Selskabet forventede her, at underskuddet kunne dækkes ind af den eksisterende kapital.

Mindsker omkostningerne

Også Falcon.io taber penge.

Selskabet omsatte i 2017-regnskabsåret for små 12 millioner kroner og kom ud med et underskud på 10,8 millioner kroner, viser det sen

Til gengæld voksede omsætningen med 52 procent, mens driftsomkostningerne ‘blot voksede med 15 procent,” fremgår det af Falcons seneste regnskab.

“Selskabet forventer at nedbringe netto-tabet markant i 2017/2018,” hedder det her.

Falcon.io meddeler i dag, at det seneste år har budt på 40 procent organisk vækst, og med købet af Komfo forventer selskabet ligeledes omsætningsvækst på mere end 40 procent i indeværende år.

Selskabet har gennem årene modtaget op mod en kvart milliard kroner i kapital fra en række investorer gennem fire finansieringsrunder.

Investorerne tæller blandt andet Northcap, hollandske Prime Ventures og Target Partners.

Det er planen, at hele Komfos kundebase nu skal flyttes over til Falcon.io.

Læs også: 

Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Social media-ekspert: Sådan arbejder jeg på farten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.