Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne / HP Inc har gang i salget / Manglende it-integration kan koste dyrt

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne. HP Inc har gang i salget. Manglende it-integration kan koste dyrt. Ansøgning fra Steve Jobs på auktion. Bording overtager majoritet af Umwelt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne

Microsoft har i en måneds tid blokeret for det grønlandske selvstyres hoveddomæne, nanoq.gl, meddeler selvstyret.

Blokeringen betød, at selvstyret ikke kunne sende mails til borgere, der bruger Hotmail, Outlook eller Livemail.

Blokeringen blev ifølge Version2 iværksat af Microsoft på grund af en medarbejder, der loggede sig ind på selvstyrets webmail via en inficeret maskine, der begyndte at sende tusindvis af mails ud til højre og venstre. 

“Det har været et mareridt gennem de sidste mange uger, hvor vi dagligt har brugt timer for at få løst problemet,” lyder det fra it-chef Tony Ditlevsdal.

HP Inc har gang i salget

Det går forrygende med HP Incs salg af hardware. 

I selskabets første regnskabskvartal er salget i ‘personal systems’-forretningsenheden steget med 15 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 9,44 milliarder dollar.

Personal system-omsætningen udgør to tredjedele af HP Incs samlede forretning, så væksten smitter af på det samlede resultat.

Også salget af printere er steget, nemlig med 13,7 procent, efter HP Inc købte Samsungs printerforretning i fjor.

Analysehuset Gartner meddeler i øvrigt, at pc-køberne i højere grad er begyndt at fokusere mere kvalitet fremfor alene på lav pris, når de skal have ny pc. Det er en udvikling, som HP Inc holder nøje øje med.

Manglende it-integration kan koste dyrt

Dårlig integration af it-systemer kan koste dyrt, konkluderes det i en ny rundspørge udarbejderet af leverandøren Dell Boomi.

I undersøgelsen peger 40 procent af de 50 adspurgte virksomheder på, at ‘deres virksomhed kæmper med at blive mere forbundet.’ 

“Og over halvdelen er overbeviste om, at deres administrerende direktør ikke forstår potentialet i at integrere lokale systemer i skyen,” lyder det fra Dell Boomi.

Mange af de adspurgte har planer om at investere i it-systemer i den kommende tid - ikke mindst cloud-systemer, kunstig intelligens og kognitiv it, hedder det.

Ansøgning fra Steve Jobs på auktion

En af Apple-stifter Steve Jobs’ få ansøgninger skal sælges på auktion i Boston.

Ansøgningen om optagelse på Reed College stammer fra 1972 og er vurderet til at lande på en pris på mindst 50.000 dollar.

Steve Jobs blev iøvrigt optaget, men droppede ud igen efter blot et halvt år. Han blev dog hængende på campus i yderligere et halvt års tid, hvor han studerede blandt andet kalligrafi

Ansøgningen på en enkelt side sælges af RR Auction

Bording overtager majoritet af Umwelt

F.E. Bording køber yderligere 35,3 procent af det digitale reklamebureau Umwelt. 

Det betyder, at Bording nu overtager aktiemajoriteten, i det dets ejerandel med købet når op på 55 procent, meddeler selskabet her.

Aktierne kommer fra en række Umwelt-partnere. 

Fra samme verden meddeler Bording-koncernens kommercielle direktør gennem de seneste fem år, Thomas Ladefoged, i øvrigt, at han fratræder sin stilling, da hans stilling er blevet nedlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere