Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne / HP Inc har gang i salget / Manglende it-integration kan koste dyrt

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne. HP Inc har gang i salget. Manglende it-integration kan koste dyrt. Ansøgning fra Steve Jobs på auktion. Bording overtager majoritet af Umwelt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne

Microsoft har i en måneds tid blokeret for det grønlandske selvstyres hoveddomæne, nanoq.gl, meddeler selvstyret.

Blokeringen betød, at selvstyret ikke kunne sende mails til borgere, der bruger Hotmail, Outlook eller Livemail.

Blokeringen blev ifølge Version2 iværksat af Microsoft på grund af en medarbejder, der loggede sig ind på selvstyrets webmail via en inficeret maskine, der begyndte at sende tusindvis af mails ud til højre og venstre. 

“Det har været et mareridt gennem de sidste mange uger, hvor vi dagligt har brugt timer for at få løst problemet,” lyder det fra it-chef Tony Ditlevsdal.

HP Inc har gang i salget

Det går forrygende med HP Incs salg af hardware. 

I selskabets første regnskabskvartal er salget i ‘personal systems’-forretningsenheden steget med 15 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 9,44 milliarder dollar.

Personal system-omsætningen udgør to tredjedele af HP Incs samlede forretning, så væksten smitter af på det samlede resultat.

Også salget af printere er steget, nemlig med 13,7 procent, efter HP Inc købte Samsungs printerforretning i fjor.

Analysehuset Gartner meddeler i øvrigt, at pc-køberne i højere grad er begyndt at fokusere mere kvalitet fremfor alene på lav pris, når de skal have ny pc. Det er en udvikling, som HP Inc holder nøje øje med.

Manglende it-integration kan koste dyrt

Dårlig integration af it-systemer kan koste dyrt, konkluderes det i en ny rundspørge udarbejderet af leverandøren Dell Boomi.

I undersøgelsen peger 40 procent af de 50 adspurgte virksomheder på, at ‘deres virksomhed kæmper med at blive mere forbundet.’ 

“Og over halvdelen er overbeviste om, at deres administrerende direktør ikke forstår potentialet i at integrere lokale systemer i skyen,” lyder det fra Dell Boomi.

Mange af de adspurgte har planer om at investere i it-systemer i den kommende tid - ikke mindst cloud-systemer, kunstig intelligens og kognitiv it, hedder det.

Ansøgning fra Steve Jobs på auktion

En af Apple-stifter Steve Jobs’ få ansøgninger skal sælges på auktion i Boston.

Ansøgningen om optagelse på Reed College stammer fra 1972 og er vurderet til at lande på en pris på mindst 50.000 dollar.

Steve Jobs blev iøvrigt optaget, men droppede ud igen efter blot et halvt år. Han blev dog hængende på campus i yderligere et halvt års tid, hvor han studerede blandt andet kalligrafi

Ansøgningen på en enkelt side sælges af RR Auction

Bording overtager majoritet af Umwelt

F.E. Bording køber yderligere 35,3 procent af det digitale reklamebureau Umwelt. 

Det betyder, at Bording nu overtager aktiemajoriteten, i det dets ejerandel med købet når op på 55 procent, meddeler selskabet her.

Aktierne kommer fra en række Umwelt-partnere. 

Fra samme verden meddeler Bording-koncernens kommercielle direktør gennem de seneste fem år, Thomas Ladefoged, i øvrigt, at han fratræder sin stilling, da hans stilling er blevet nedlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere