Artikel top billede

Morgen-briefing: Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne / HP Inc har gang i salget / Manglende it-integration kan koste dyrt

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne. HP Inc har gang i salget. Manglende it-integration kan koste dyrt. Ansøgning fra Steve Jobs på auktion. Bording overtager majoritet af Umwelt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne

Microsoft har i en måneds tid blokeret for det grønlandske selvstyres hoveddomæne, nanoq.gl, meddeler selvstyret.

Blokeringen betød, at selvstyret ikke kunne sende mails til borgere, der bruger Hotmail, Outlook eller Livemail.

Blokeringen blev ifølge Version2 iværksat af Microsoft på grund af en medarbejder, der loggede sig ind på selvstyrets webmail via en inficeret maskine, der begyndte at sende tusindvis af mails ud til højre og venstre. 

“Det har været et mareridt gennem de sidste mange uger, hvor vi dagligt har brugt timer for at få løst problemet,” lyder det fra it-chef Tony Ditlevsdal.

HP Inc har gang i salget

Det går forrygende med HP Incs salg af hardware. 

I selskabets første regnskabskvartal er salget i ‘personal systems’-forretningsenheden steget med 15 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 9,44 milliarder dollar.

Personal system-omsætningen udgør to tredjedele af HP Incs samlede forretning, så væksten smitter af på det samlede resultat.

Også salget af printere er steget, nemlig med 13,7 procent, efter HP Inc købte Samsungs printerforretning i fjor.

Analysehuset Gartner meddeler i øvrigt, at pc-køberne i højere grad er begyndt at fokusere mere kvalitet fremfor alene på lav pris, når de skal have ny pc. Det er en udvikling, som HP Inc holder nøje øje med.

Manglende it-integration kan koste dyrt

Dårlig integration af it-systemer kan koste dyrt, konkluderes det i en ny rundspørge udarbejderet af leverandøren Dell Boomi.

I undersøgelsen peger 40 procent af de 50 adspurgte virksomheder på, at ‘deres virksomhed kæmper med at blive mere forbundet.’ 

“Og over halvdelen er overbeviste om, at deres administrerende direktør ikke forstår potentialet i at integrere lokale systemer i skyen,” lyder det fra Dell Boomi.

Mange af de adspurgte har planer om at investere i it-systemer i den kommende tid - ikke mindst cloud-systemer, kunstig intelligens og kognitiv it, hedder det.

Ansøgning fra Steve Jobs på auktion

En af Apple-stifter Steve Jobs’ få ansøgninger skal sælges på auktion i Boston.

Ansøgningen om optagelse på Reed College stammer fra 1972 og er vurderet til at lande på en pris på mindst 50.000 dollar.

Steve Jobs blev iøvrigt optaget, men droppede ud igen efter blot et halvt år. Han blev dog hængende på campus i yderligere et halvt års tid, hvor han studerede blandt andet kalligrafi

Ansøgningen på en enkelt side sælges af RR Auction

Bording overtager majoritet af Umwelt

F.E. Bording køber yderligere 35,3 procent af det digitale reklamebureau Umwelt. 

Det betyder, at Bording nu overtager aktiemajoriteten, i det dets ejerandel med købet når op på 55 procent, meddeler selskabet her.

Aktierne kommer fra en række Umwelt-partnere. 

Fra samme verden meddeler Bording-koncernens kommercielle direktør gennem de seneste fem år, Thomas Ladefoged, i øvrigt, at han fratræder sin stilling, da hans stilling er blevet nedlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere