Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne / HP Inc har gang i salget / Manglende it-integration kan koste dyrt

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne. HP Inc har gang i salget. Manglende it-integration kan koste dyrt. Ansøgning fra Steve Jobs på auktion. Bording overtager majoritet af Umwelt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Microsoft åbner igen Grønlands hoveddomæne

Microsoft har i en måneds tid blokeret for det grønlandske selvstyres hoveddomæne, nanoq.gl, meddeler selvstyret.

Blokeringen betød, at selvstyret ikke kunne sende mails til borgere, der bruger Hotmail, Outlook eller Livemail.

Blokeringen blev ifølge Version2 iværksat af Microsoft på grund af en medarbejder, der loggede sig ind på selvstyrets webmail via en inficeret maskine, der begyndte at sende tusindvis af mails ud til højre og venstre. 

“Det har været et mareridt gennem de sidste mange uger, hvor vi dagligt har brugt timer for at få løst problemet,” lyder det fra it-chef Tony Ditlevsdal.

HP Inc har gang i salget

Det går forrygende med HP Incs salg af hardware. 

I selskabets første regnskabskvartal er salget i ‘personal systems’-forretningsenheden steget med 15 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 9,44 milliarder dollar.

Personal system-omsætningen udgør to tredjedele af HP Incs samlede forretning, så væksten smitter af på det samlede resultat.

Også salget af printere er steget, nemlig med 13,7 procent, efter HP Inc købte Samsungs printerforretning i fjor.

Analysehuset Gartner meddeler i øvrigt, at pc-køberne i højere grad er begyndt at fokusere mere kvalitet fremfor alene på lav pris, når de skal have ny pc. Det er en udvikling, som HP Inc holder nøje øje med.

Manglende it-integration kan koste dyrt

Dårlig integration af it-systemer kan koste dyrt, konkluderes det i en ny rundspørge udarbejderet af leverandøren Dell Boomi.

I undersøgelsen peger 40 procent af de 50 adspurgte virksomheder på, at ‘deres virksomhed kæmper med at blive mere forbundet.’ 

“Og over halvdelen er overbeviste om, at deres administrerende direktør ikke forstår potentialet i at integrere lokale systemer i skyen,” lyder det fra Dell Boomi.

Mange af de adspurgte har planer om at investere i it-systemer i den kommende tid - ikke mindst cloud-systemer, kunstig intelligens og kognitiv it, hedder det.

Ansøgning fra Steve Jobs på auktion

En af Apple-stifter Steve Jobs’ få ansøgninger skal sælges på auktion i Boston.

Ansøgningen om optagelse på Reed College stammer fra 1972 og er vurderet til at lande på en pris på mindst 50.000 dollar.

Steve Jobs blev iøvrigt optaget, men droppede ud igen efter blot et halvt år. Han blev dog hængende på campus i yderligere et halvt års tid, hvor han studerede blandt andet kalligrafi

Ansøgningen på en enkelt side sælges af RR Auction

Bording overtager majoritet af Umwelt

F.E. Bording køber yderligere 35,3 procent af det digitale reklamebureau Umwelt. 

Det betyder, at Bording nu overtager aktiemajoriteten, i det dets ejerandel med købet når op på 55 procent, meddeler selskabet her.

Aktierne kommer fra en række Umwelt-partnere. 

Fra samme verden meddeler Bording-koncernens kommercielle direktør gennem de seneste fem år, Thomas Ladefoged, i øvrigt, at han fratræder sin stilling, da hans stilling er blevet nedlagt.
IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Software Test Developer

Metro Service A/S

IT Business Partner

SAM International

SQL Udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere