Artikel top billede

Dansk it-chef skal tre år i fængsel: Lagde sin tidligere virksomhed ned i flere uger

En dansk mand er idømt fængselsstraf for blandt andet at slette erhvervshemmeligheder i den virksomhed, han tidligere var it-chef for.

En tidligere dansk it-chef skal tre år i fængsel for at have angrebet et jysk firma, hvor han tidligere havde været it-chef.

Manden er tirsdag dømt ved højesteret for hackerangreb på den jyske virksomhed i november 2014, og ifølge dommen tog det flere uger for mandens tidligere arbejdsplads at komme på benene igen efter angrebene.

“Der var tale om tre alvorlige angreb inden for kort tid, som reelt medførte, at virksomheden blev ”lagt ned”, idet der skete sletning af vitale erhvervsoplysninger, herunder dele af virksomhedens erhvervshemmeligheder," hedder det i dommen, der stadfæster en dom fra landsretten.

"Sletningerne førte til, at virksomheden måtte hjemsende personale, og at it-systemerne først var fuldt retableret efter nogle uger. Angrebene blev begået af T, der udnyttede den viden, han havde fået, mens han tidligere havde en betroet stilling i virksomheden.” 

Den dømte havde appelleret om samfundstjeneste, men den appel er altså faldet til jorden.

Hackerangrebene i sig selv giver to års fængsel, og det sidste år skyldes, at manden i samme sag er dømt for bedrageri og dokumentfalsk.

Angrebene kostede virksomheden mere end 400.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere