Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Dansk it-chef skal tre år i fængsel: Lagde sin tidligere virksomhed ned i flere uger

En dansk mand er idømt fængselsstraf for blandt andet at slette erhvervshemmeligheder i den virksomhed, han tidligere var it-chef for.

En tidligere dansk it-chef skal tre år i fængsel for at have angrebet et jysk firma, hvor han tidligere havde været it-chef.

Manden er tirsdag dømt ved højesteret for hackerangreb på den jyske virksomhed i november 2014, og ifølge dommen tog det flere uger for mandens tidligere arbejdsplads at komme på benene igen efter angrebene.

“Der var tale om tre alvorlige angreb inden for kort tid, som reelt medførte, at virksomheden blev ”lagt ned”, idet der skete sletning af vitale erhvervsoplysninger, herunder dele af virksomhedens erhvervshemmeligheder," hedder det i dommen, der stadfæster en dom fra landsretten.

"Sletningerne førte til, at virksomheden måtte hjemsende personale, og at it-systemerne først var fuldt retableret efter nogle uger. Angrebene blev begået af T, der udnyttede den viden, han havde fået, mens han tidligere havde en betroet stilling i virksomheden.” 

Den dømte havde appelleret om samfundstjeneste, men den appel er altså faldet til jorden.

Hackerangrebene i sig selv giver to års fængsel, og det sidste år skyldes, at manden i samme sag er dømt for bedrageri og dokumentfalsk.

Angrebene kostede virksomheden mere end 400.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere