Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Dansk it-chef skal tre år i fængsel: Lagde sin tidligere virksomhed ned i flere uger

En dansk mand er idømt fængselsstraf for blandt andet at slette erhvervshemmeligheder i den virksomhed, han tidligere var it-chef for.

En tidligere dansk it-chef skal tre år i fængsel for at have angrebet et jysk firma, hvor han tidligere havde været it-chef.

Manden er tirsdag dømt ved højesteret for hackerangreb på den jyske virksomhed i november 2014, og ifølge dommen tog det flere uger for mandens tidligere arbejdsplads at komme på benene igen efter angrebene.

“Der var tale om tre alvorlige angreb inden for kort tid, som reelt medførte, at virksomheden blev ”lagt ned”, idet der skete sletning af vitale erhvervsoplysninger, herunder dele af virksomhedens erhvervshemmeligheder," hedder det i dommen, der stadfæster en dom fra landsretten.

"Sletningerne førte til, at virksomheden måtte hjemsende personale, og at it-systemerne først var fuldt retableret efter nogle uger. Angrebene blev begået af T, der udnyttede den viden, han havde fået, mens han tidligere havde en betroet stilling i virksomheden.” 

Den dømte havde appelleret om samfundstjeneste, men den appel er altså faldet til jorden.

Hackerangrebene i sig selv giver to års fængsel, og det sidste år skyldes, at manden i samme sag er dømt for bedrageri og dokumentfalsk.

Angrebene kostede virksomheden mere end 400.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere