Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk IT får ny formand - og uddeler hæderspriser / Ny topchef til Nordic Computer - direktør fratræder efter 30 år / Spotify bliver børsnoteret

Dansk IT får ny formand - og uddeler hæderspriser. Ny topchef til Nordic Computer - direktør fratræder efter 30 år i firmaet. Spotify bliver børsnoteret. Facebook bliver jobportal. Tysk regeringsnetværk infiltreret

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk IT får ny formand - og uddeler hæderspriser

Brancheorganisationen Dansk IT har valgt ny formand, nemlig Lisa Herold Ferbing, som til organisationens generalforsamling onsdag afløste Carsten Nørgaard, der har været formand i de maksimalt tilladte to perioder a hver tre år.

Det har i et stykke tid ligget i kortene, at han skulle afløses af Lisa Herold Ferbing, der er formand for DJØF, i det formanden vælges af bestyrelsen og ikke generalforsamlingen.

“Som formand for Dansk IT vil det være en topprioritet at arbejde for, at der bliver lyttet til de it-professionelle. Deres stemme er vigtigere end nogensinde,” lyder det fra den nye formand.

Dansk IT uddelte samtidig en række hæderpriser. De gik til Thomas Krogh Jensen fra Copenhagen Fintech, Torben Jørgensen fra Vestas, Thomas Kristmar fra Nordea, Tine Tuxen Løvstrand, Tryg, Annemette Lauritsen fra Codan, Morten Klitgaard Friis fra KPMG, Ian Erdamnn fra Dong, Tom Engly fra Tryg, Ole Boulund Knudsen fra Aarhus Universitet og Mikkel Peter Frohn, DTU.

Ny topchef til Nordic Computer - direktør fratræder efter 30 år

Direktør i den nordjyske it-servicevirksomhed Nordic Computer, Søren Larsen, fratræder sin stilling efter 10 år som administrerende direktør og ejer og 30 år i alt i virksomheden.

Samtidig sælger han selskabet til Lars Juhl Frandsen, der bliver ny administrerende direktør, samt økonomidirektør Peter Larsen. De to køber henholdsvis 40 procent og 60 procent af selskabet, mens Søren Larsen beholder de bygninger, som Nordic Computer bor i.

“Jeg føler, at tidspunktet er rigtigt til at overlade styringen til den næste generation. Nordic Computer har skabt et sundt økonomisk fundament og et strategisk fokus, som alle medarbejdere bakker op omkring. Derfor er jeg overbevist om, at med Lars og Peter som den nye ejerkreds og direktion, så vil virksomheden fortsætte den positive udvikling,” lyder det fra Søren Larsen.

Nordic Computer omsatte i seneste regnskabsår for cirka 31 millioner kroner og landede et overskud på 311.000 kroner.

Spotify bliver børsnoteret

Den svenske streamingtjeneste Spotify går efter længere tids rygter og forberedelser på børsen.

Selskabet bliver noteret på fondsbørsen i New York og har lidt usædvanligt valgt den direkte vej fremfor at lade turen gå gennem en investeringsbank, som man normalt gør.

Spotify har haft stor vækst stort set siden etableringen og omsatte sidste år for 30,5 milliarder kroner. Selskabet har til gengæld aldrig tjent en krone. I fjor tabte selskabet 2,8 milliarder kroner. Året før 2,6 milliarder kroner.

Spotify har 71 millioner betalende brugere og 159 millioner gratister.

Facebook bliver jobportal

Facebook ruller en stor job-funktion med det rammende navn ‘jobs’ ud i 42 lande - herunder Danmark.

Funktionen har været tilgængelig på det amerikanske marked i et stykke tid. Her kan firmaer lægge deres jobopslag og skubbe dem ud - booste - til udvalgte kandidat-typer. 

Brugerne kan den anden vej sende jobansøgninger via Facebook.

Facebook kommer dermed til at udfordre Danmarks største job-tjeneste, Jobindex, der ejer Computerworld.

Her tager ejer og direktør Kaare Danielsen det imidlertid med ro.

“Jeg har prøvet at regne på det, og hvis Facebook for alvor vil være en stor jobportal i Danmark, betyder det, at brugerne stort set får fyldt deres feedop med annoncer frem for private beskeder,” siger han til Finans.

Du finder Facebook jobs her.

Tysk regeringsnetværk infiltreret

En hackergruppe, der angiveligt er fra Rusland, har infiltreret en række it-systemer, som anvendes af det tyske udenrigsministerium og det tyske forsvarsministerium samt tyske efterretningstjenester, skriver nyhedsbureauet Dpa.

Det drejer sig angiveligt om en hackergruppe, der kalder sig APT 28, som menes at have forbindelse til de russiske myndigheder.

Hackerne har ifølge nyhedsbureauet gennem mere end et år høstet data i systemerne, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere