Artikel top billede

Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, er torsdag morgen blevet ramt af et nedbrud, der har afbrudt internetforbindelsen for brugere over hele landet.

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, blev torsdag morgen ramt af et nedbrud, der afbrød internetforbindelsen for brugere over hele landet.

Nedbrud betød, at et indtil videre ukendt antal Fibia-kunder ikke har kunnet anvende internettet, deres fastnettelefon og ikke har kunnet få adgang til fjernsyns-signalerne.

Fibia meddeler til Computerworld, at selskabets driftscenter - den såkaldte Nok (netoperationscenter, red) - blev opmærksom på problemet torsdag morgen lige før klokken 08:00.

“Nedbruddet skyldtes en softwarefejl i det system, der tildeler IP-adresser,” siger Fibias pressemand, Kasper Brøndum Andersen, til Computerworld.

“Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,” fortæller han til Computerworld.

Det betyder, at en række Fibia-brugere ikke har fået tildelt IP-adresser

“I et eller andet tidsrum har en del kunder været ramt,” siger Fibia-talsmanden.

Selskabet er endnu ikke klar over, hvor mange kunder præcist, der har været berørt af nedbruddet.

Det er dog sikkert, at det ikke er alle kunder. Til gengæld har nedbruddet berørt Fibia-kunder over hele landet.

“Vi ved ikke endnu, hvor længe eller, folk er blevet ramt, eller hvor mange, der er blevet ramt, for fejlen har ramt sporadisk, og det er en timingsmæssig funktion for tildeling af IP-adresser og altså ikke en central eller lignende i en bestemt del af landet, der er gået ned,” siger Kasper Brøndum Andersen.

Har rundet 120.000 kunder

Fibia - med hovedsæde i Svinninge på Sjælland - har haft stor fremgang i de senere år.

Selskabet har hentet mange nye kunder ind i de forløbne år og har nu rundet 120.000 kunder.

Ifølge Fibia-talsmanden er det endnu ikke muligt at sige om, hvor stort omfanget af nedbruddet er.

Fibias teknikere har torsdag formiddag fået alle systemer i gang igen, og alt kører nu normalt igen, lyder det fra selskabet.

“Nu skal vi have indkredset, hvad der er gået galt. Og så skal vi have kigget på, om der er noget, der skal gøres bedre i backup-funktionen, så vi ikke bliver ramt af den samme fejl igen,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere