Artikel top billede

Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, er torsdag morgen blevet ramt af et nedbrud, der har afbrudt internetforbindelsen for brugere over hele landet.

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, blev torsdag morgen ramt af et nedbrud, der afbrød internetforbindelsen for brugere over hele landet.

Nedbrud betød, at et indtil videre ukendt antal Fibia-kunder ikke har kunnet anvende internettet, deres fastnettelefon og ikke har kunnet få adgang til fjernsyns-signalerne.

Fibia meddeler til Computerworld, at selskabets driftscenter - den såkaldte Nok (netoperationscenter, red) - blev opmærksom på problemet torsdag morgen lige før klokken 08:00.

“Nedbruddet skyldtes en softwarefejl i det system, der tildeler IP-adresser,” siger Fibias pressemand, Kasper Brøndum Andersen, til Computerworld.

“Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,” fortæller han til Computerworld.

Det betyder, at en række Fibia-brugere ikke har fået tildelt IP-adresser

“I et eller andet tidsrum har en del kunder været ramt,” siger Fibia-talsmanden.

Selskabet er endnu ikke klar over, hvor mange kunder præcist, der har været berørt af nedbruddet.

Det er dog sikkert, at det ikke er alle kunder. Til gengæld har nedbruddet berørt Fibia-kunder over hele landet.

“Vi ved ikke endnu, hvor længe eller, folk er blevet ramt, eller hvor mange, der er blevet ramt, for fejlen har ramt sporadisk, og det er en timingsmæssig funktion for tildeling af IP-adresser og altså ikke en central eller lignende i en bestemt del af landet, der er gået ned,” siger Kasper Brøndum Andersen.

Har rundet 120.000 kunder

Fibia - med hovedsæde i Svinninge på Sjælland - har haft stor fremgang i de senere år.

Selskabet har hentet mange nye kunder ind i de forløbne år og har nu rundet 120.000 kunder.

Ifølge Fibia-talsmanden er det endnu ikke muligt at sige om, hvor stort omfanget af nedbruddet er.

Fibias teknikere har torsdag formiddag fået alle systemer i gang igen, og alt kører nu normalt igen, lyder det fra selskabet.

“Nu skal vi have indkredset, hvad der er gået galt. Og så skal vi have kigget på, om der er noget, der skal gøres bedre i backup-funktionen, så vi ikke bliver ramt af den samme fejl igen,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere