Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, er torsdag morgen blevet ramt af et nedbrud, der har afbrudt internetforbindelsen for brugere over hele landet.

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, blev torsdag morgen ramt af et nedbrud, der afbrød internetforbindelsen for brugere over hele landet.

Nedbrud betød, at et indtil videre ukendt antal Fibia-kunder ikke har kunnet anvende internettet, deres fastnettelefon og ikke har kunnet få adgang til fjernsyns-signalerne.

Fibia meddeler til Computerworld, at selskabets driftscenter - den såkaldte Nok (netoperationscenter, red) - blev opmærksom på problemet torsdag morgen lige før klokken 08:00.

“Nedbruddet skyldtes en softwarefejl i det system, der tildeler IP-adresser,” siger Fibias pressemand, Kasper Brøndum Andersen, til Computerworld.

“Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,” fortæller han til Computerworld.

Det betyder, at en række Fibia-brugere ikke har fået tildelt IP-adresser

“I et eller andet tidsrum har en del kunder været ramt,” siger Fibia-talsmanden.

Selskabet er endnu ikke klar over, hvor mange kunder præcist, der har været berørt af nedbruddet.

Det er dog sikkert, at det ikke er alle kunder. Til gengæld har nedbruddet berørt Fibia-kunder over hele landet.

“Vi ved ikke endnu, hvor længe eller, folk er blevet ramt, eller hvor mange, der er blevet ramt, for fejlen har ramt sporadisk, og det er en timingsmæssig funktion for tildeling af IP-adresser og altså ikke en central eller lignende i en bestemt del af landet, der er gået ned,” siger Kasper Brøndum Andersen.

Har rundet 120.000 kunder
Fibia - med hovedsæde i Svinninge på Sjælland - har haft stor fremgang i de senere år.

Selskabet har hentet mange nye kunder ind i de forløbne år og har nu rundet 120.000 kunder.

Ifølge Fibia-talsmanden er det endnu ikke muligt at sige om, hvor stort omfanget af nedbruddet er.

Fibias teknikere har torsdag formiddag fået alle systemer i gang igen, og alt kører nu normalt igen, lyder det fra selskabet.

“Nu skal vi have indkredset, hvad der er gået galt. Og så skal vi have kigget på, om der er noget, der skal gøres bedre i backup-funktionen, så vi ikke bliver ramt af den samme fejl igen,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.