Artikel top billede

Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, er torsdag morgen blevet ramt af et nedbrud, der har afbrudt internetforbindelsen for brugere over hele landet.

NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, Fibia, blev torsdag morgen ramt af et nedbrud, der afbrød internetforbindelsen for brugere over hele landet.

Nedbrud betød, at et indtil videre ukendt antal Fibia-kunder ikke har kunnet anvende internettet, deres fastnettelefon og ikke har kunnet få adgang til fjernsyns-signalerne.

Fibia meddeler til Computerworld, at selskabets driftscenter - den såkaldte Nok (netoperationscenter, red) - blev opmærksom på problemet torsdag morgen lige før klokken 08:00.

“Nedbruddet skyldtes en softwarefejl i det system, der tildeler IP-adresser,” siger Fibias pressemand, Kasper Brøndum Andersen, til Computerworld.

“Det er et redundant system, som egentlig skulle skifte over, hvis den ene del af systemet går ned, men der er sket et eller andet, så failover-funktionen ikke har virket efter hensigten,” fortæller han til Computerworld.

Det betyder, at en række Fibia-brugere ikke har fået tildelt IP-adresser

“I et eller andet tidsrum har en del kunder været ramt,” siger Fibia-talsmanden.

Selskabet er endnu ikke klar over, hvor mange kunder præcist, der har været berørt af nedbruddet.

Det er dog sikkert, at det ikke er alle kunder. Til gengæld har nedbruddet berørt Fibia-kunder over hele landet.

“Vi ved ikke endnu, hvor længe eller, folk er blevet ramt, eller hvor mange, der er blevet ramt, for fejlen har ramt sporadisk, og det er en timingsmæssig funktion for tildeling af IP-adresser og altså ikke en central eller lignende i en bestemt del af landet, der er gået ned,” siger Kasper Brøndum Andersen.

Har rundet 120.000 kunder

Fibia - med hovedsæde i Svinninge på Sjælland - har haft stor fremgang i de senere år.

Selskabet har hentet mange nye kunder ind i de forløbne år og har nu rundet 120.000 kunder.

Ifølge Fibia-talsmanden er det endnu ikke muligt at sige om, hvor stort omfanget af nedbruddet er.

Fibias teknikere har torsdag formiddag fået alle systemer i gang igen, og alt kører nu normalt igen, lyder det fra selskabet.

“Nu skal vi have indkredset, hvad der er gået galt. Og så skal vi have kigget på, om der er noget, der skal gøres bedre i backup-funktionen, så vi ikke bliver ramt af den samme fejl igen,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere