Artikel top billede

Dansk fiberselskab tjener millioner: Der er gode penge i at levere infrastruktur

Overskuddet er vokset fra 19 millioner kroner til 33 millioner kroner hos fiberselskabet Nianet.

Det er en gode penge i at være en infrastruktur-forretning.

Sådan lyder budskabet fra Rasmus Helmich, administrerende direktør for det danske fiberselskab Nianet, i Børsen efter, at selskabet har præsenteret sit 2017-regnskab.

Et regnskab der viser en omsætning, der vokser fra 345 millioner om året til 367 millioner, mens virksomhedens overskud er gået fra 19 millioner kroner til 33 millioner.

Rasmus Helmich mener, at en del af forklaringen på Nianets succes skyldes, at det moderne mennesker i dag er afhængig af en stabil adgang til internettet.

"Indholdet og måden, hvorpå vi alle sammen bruger internettet - det skifter ofte. Så kommer der cloud-tjenester, og så skifter man fra flow-tv til on-demand-tv, og så kommer der noget nyt og noget andet. Men fælles for det hele er, at vi skal bruge masser af båndbredde - vi skal bruge den alle steder - og vi skal bruge båndbredde, der er stabil og velfungerende og til at stole på. Hvad vi så bruger den til - det kan være ligegyldigt," siger han til Børsen.

Derfor vurderer Nianet-chefen også, at det kan vise sig at være en rigtig god ide, hvis TDC - som selskabets nye ejere har stillet i udsigt - i stigende grad vælger at satse på at leje infrastruktur ud til at andre selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere