Artikel top billede

Dansk fiberselskab tjener millioner: Der er gode penge i at levere infrastruktur

Overskuddet er vokset fra 19 millioner kroner til 33 millioner kroner hos fiberselskabet Nianet.

Det er en gode penge i at være en infrastruktur-forretning.

Sådan lyder budskabet fra Rasmus Helmich, administrerende direktør for det danske fiberselskab Nianet, i Børsen efter, at selskabet har præsenteret sit 2017-regnskab.

Et regnskab der viser en omsætning, der vokser fra 345 millioner om året til 367 millioner, mens virksomhedens overskud er gået fra 19 millioner kroner til 33 millioner.

Rasmus Helmich mener, at en del af forklaringen på Nianets succes skyldes, at det moderne mennesker i dag er afhængig af en stabil adgang til internettet.

"Indholdet og måden, hvorpå vi alle sammen bruger internettet - det skifter ofte. Så kommer der cloud-tjenester, og så skifter man fra flow-tv til on-demand-tv, og så kommer der noget nyt og noget andet. Men fælles for det hele er, at vi skal bruge masser af båndbredde - vi skal bruge den alle steder - og vi skal bruge båndbredde, der er stabil og velfungerende og til at stole på. Hvad vi så bruger den til - det kan være ligegyldigt," siger han til Børsen.

Derfor vurderer Nianet-chefen også, at det kan vise sig at være en rigtig god ide, hvis TDC - som selskabets nye ejere har stillet i udsigt - i stigende grad vælger at satse på at leje infrastruktur ud til at andre selskaber.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere