Artikel top billede

Foto: BEC (Foto: BEC)

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

Lønniveauet blandt it-folk i finansbranchen er skyhøjt. Faktisk tjener it-folkene i netop finanssektoren 20 procent mere end deres kolleger i resten af it-Danmark. Hos BEC er man bekymret, men kan ikke gøre andet end at følge kravene.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • En forklaring på, hvorfor bankdirektøren må få 15 millioner kroner men det er for dyrt at betale 60.000 kroner for en it-medarbejder.
  • En bud på hvad BEC gør for at tiltrække deres kandidater.
1.028
5:15 min
De dygtige it-folk er svære at få, og får man endelig fat i dem, så koster de nærmest både slægtsgården og den førstefødte.

Særligt i finanssektoren stiller de it-ansatte store krav til lønnen, og det har ifølge tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening presset lønnen så højt op, at den nu ligger 20 procent over, hvad it-ansatte får andre steder. 

Læs mere om det her: Lønfest og tårnhøj gage: It-folk i denne industri tjener 20 procent mere end it-folk i andre industrier

Hos BEC (Bankernes EDB Central, red), der leverer it-løsninger til den finansielle sektor, kan administrerende direktør Kurt Nørrisgaard mærke lønpresset.

"Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale den pris, der er i markedet,” siger Kurt Nørrisgaard.

Lønnen er primært drevet op af den enorme efterspørgsel på kvalificerede it-folk.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

På denne dato er det slut med udbredte versioner af Office: Microsoft vil have dig over på de dyrere E3-licenser

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Vil have de unge: I den kinesiske tech-sektor står man over for fyring, når man fylder 35 år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter exit fra Capgemini: Her er Claus Rydkjærs nye job - får topstilling i svensk milliard-koncern

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

AI-bølgen kan sætte CIO’er i en svær situation: Risikerer at blive skiftet ud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hackergruppe modtog enorm løsesum efter angreb: Nu sælges sundhedsdata på amerikanske borgere alligevel på det mørke net