Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er listen: Fem af verdens 10 rigeste mennesker er it-folk - en af dem slår dem allesammen (og det er ikke Bill Gates)

Verdens to rigeste mennesker er it-folk. Se listen over de rigeste personer på jordkloden lige nu. Og få et tip til at se, hvor du selv ligger på listen.

Amazons stifter og direktør Jeff Bezos er verdens ubetinget rigeste menneske lige nu, viser Forbes nye liste over de rigeste mennesker i verden.

54-årige Jeff Bezos er god for 112 milliarder dollar - omkring 678 milliarder kroner.

Hans formue er vokset gevaldigt i de senere år i takt med, at Amazon for alvor har fået vind i sejlene - faktisk i en grad, så selskabet udgør en ‘disruptiv’ trussel for mange industrier rundt omkring i verden, hvor Amazon for tiden er på manges læber.

Selskabet er blandt andet gået ind i detail-handlen og sundhedssektoren og er allerede verdens største leverandør af cloud-tjenester.

Jeff Bezos’ formue består i sin hovedbestanddel af 78,9 millioner Amazon-aktier

Du kan læse mere om Amazon her: Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet

Bill Gates (stadig) med

Jeff Bezos har forlængst overhalet Microsofts Bill Gates, der for efterhånden en del år siden dedikerede resten af sit arbejdsliv til at forære langt størstedelen af sin formue væk til velgørende formål. 

Han har indtil videre doneret mere end 60 milliarder kroner til velgørende formål.

‘Problemet’ for Bill Gates har været, at Microsofts aktiekurs er steget kraftigt, siden selskabet topchef, Satya Nadella, for nogle år siden tog fat i at omstille selskabet over mod en cloud-baseret fremtid.

Det har gjort, at Bill Gates trods salg af mange aktier stadig er verdens næstrigeste person med en formue på 90 milliarder dollar - 545 milliarder kroner.

Havde Bill Gates ikke solgt mange af sine aktier, ville han stadig være verdens rigeste person - ganske som det har være tilfældet i mange år.

Microsoft-aktiens himmelflugt smitter også af på Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmer. Han er i dag verdens 22-rigeste person med en formue på 38,4 milliarder dollar.

De øvrige it-folk på Top 10-listen over verdens rigeste mennesker er Facebooks Mark Zuckerberg på femtepladsen med en formue på 71 milliarder dollar (430 milliarder kroner).

Mark Zuckerberg meddelte i efteråret, at han over det næste års tid vil forære mellem 35 millioner og 75 millioner af sine Facebook-aktier og i alt donere 99 procent af sin aktier til sin velgørende fond, the Chan Zuckerberg Initiative. Han solgte i februar Facebook-aktier for næsten en halv milliard dollar.

På syvende-pladsen finder vi den mexicanske telemogul Carlos Slim med en formue på 67,1 milliarder dollar.

På 10.-pladsen finder vi Oracles Larry Ellison med en formue på 58,3 milliarder dollar (353 milliarder kroner).

Ellison er kendt for sin ekstravagante livsstil og har angiveligt ikke nogen udtrykte planer om at forære hele eller dele af sin formue væk.

Du kan læse mere om hans livsstil her: Galleri: Larry Ellisons ufattelige rigdom.

Længere nede på listen finder vi på 12.- og 13.-pladsen Google-stifterne Larry Page og Sergeu Brin og på 17.-pladsen kineseren Ma Huateng, der er mest kendt under navnet Pony Ma. Han er manden bag den kinesiske it-gigant Tencent. 

Også 20.-pladsen er taget af en kineser, nemlig Jack Ma med en formue på 39 milliarder dollar. Han er manden bag Alibaba Group.

Du kan se hele listen hos Forbes.

Bonus-info:
Du kan på Globalrichlist se, hvor du selv ungefær ligger på listen over de rigeste mennesker i verden. Hvis du eksempelvis lander 40.000 kroner om måneden, er du verdens 13,2.-millioner-rigeste person. Men tjek selv.

Læs også:

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Amazon på vej med egen fragttjeneste: Skal tage kampen op med store fragt- og post-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere