Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: E-Boks: Ny europæisk standard for udveksling af dokumenter kan gøre vore forretning betydelig større / Morten Løkkegaard: Fokus på datasikkerhed er næsten for meget / 30.000 terabyte backup giver Motus millionoverskud

Morgen-briefing: E-Boks: Ny europæisk standard for udveksling af dokumenter kan gøre vore forretning betydelig større / Morten Løkkegaard: Fokus på datasikkerhed er næsten for meget / 30.000 terabyte backup giver Motus millionoverskud / Flere hundrede kvinder hos Microsoft i USA har klaget over kønsdiskrimination og seksuel forfølgelse

Godmorgen fra Computerworld. Her tirsdagens overblik over de vigtigste it-nyheder.

E-Boks: Ny europæisk standard for udveksling af dokumenter kan gøre vore forretning betydelig større

E-Boks springer som et af de første selskaber med på den nye EU-satsning kaldet e-delivery, der som ny standard skal gøre udvekslingen af alle mulige typer dokumenter med et vist fortrolighedsniveau betydelig nemmere på tværs af landegrænser, skriver Børsen.

E-delivery er en del af EU’s fokus på at udbygge det digitale indre marked. Der skal bruges omkring en milliard euro på blandt andet ny infrastruktur.

E-boks vil ifølge børsen inkorporere den nye standard i e-Boks’ platform i løbet af næste år. Det vil give selskabet mulighed for at rykke ind på flere markeder, og den mulighed forventer selskabets chef sig meget af.

"En international standard giver vores virksomhed nogle skaleringsmuligheder, vi ikke har haft før. Vi tror på, at det kan gøre virksomheden meget, meget større, og det giver os muligheden for at rulle ud i nye lande," siger administrerende direktør Ulrik Falkner Thagesen til Børsen.

Morten Løkkegaard : Fokus på datasikkerhed er næsten for meget

EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard (V) siger til Børsen, at fokuseringen på datasikkerhed i EU næsten er for meget.

Udtalelsen falder i forbindelse med, at diskussionerne om datas fri bevægelighed fylder en del i denne tid i Europa-Parlamentet. Børsen skriver, at især Frankrig vil stramme reglerne for, hvor data må opbevares, og at det kan få stor betydning for de store amerikanske datacentre, der er på vej til Danmark

"Det er positivt, at der er stort fokus på datasikkerhed, for hele systemets værdi hænger på sikkerheden og tilliden. Men det er næsten til det punkt, hvor det er for meget, for det må ikke dø, fordi det skal være for besværligt," siger Morten Løkkegaard til Børsen.

30.000 terabyte backup giver Motus millionoverskud

Infrastruktur-virksomheden Motus fik i 2017 et overskud på 2,4 millioner kroner, skriver selskabet. Datamængde og antal kunder på firmaets egen cloudløsning vokser, og selskabet håndterer nu 30.000 terabyte backup på dansk jord.

Regnskabet for 2017 viser en omsætning på 44,7 millioner kroner, et bruttoresultat på 9,2 millioner kroner. og et overskud (EBT) på 2,4 millioner kroner. I 2016 var omsætningen 33,4 millioner kroner., bruttoresultatet på 7,9 millioner kroner. og overskuddet (EBT) på 1,2 millioner kroner.

Motus blev som et af meget få hostingselskaber i Danmark ISO 27001-sikkerhedscertificeret i 2017.

“For at give vores kunder mulighed for georedundans har Motus netop åbnet et datacenter i Aarhus ud over vores eksisterende site i København. Stadigt flere kunder efterspørger georedundans – ikke mindst på grund af persondataforordningen GDPR, siger administrerende direktør Ulrik Helio.

Flere hundrede kvinder hos Microsoft i USA har klaget over kønsdiskrimination og seksuel forfølgelse

Kvinder, der arbejder i tekniske job hos Microsoft i USA, har indgivet 238 interne klager om kønsdiskrimination og seksuel forfølgelse i tiden mellem 2010 og 2016, viser offentliggjorte dokumenter i forbindelse med en retssag. Det skriver Reuters.

Oplysningerne kommer frem i forbindelse med en sag anlagt i 2015 mod Microsoft for systematisk at nægte kvinder lønforhøjelser og forfremmelser. Microsoft afviser at det er tilfældet.

Forud for, at sagen skal for retten, er de to parter i sagen i færd med at udveksle dokumenter. Sagsøgers advokater forsøger at køre sagen som et såkaldt “class action lawsuit”, som kan omfatte over 8.000 kvinder.

Microsoft afviser, at der er grundlag for dette. Microsoft bruger ifølge Reuters 55 millioner dollars om året på at fremme diversitet og inklusion. Selskabet beskæftigede ved udgangen af 2017 omkring 74.000 ansatte i USA.

Microsoft havde forsøgt at få retten til at holde antallet af klager og udbyttet af dem hemmeligt, da selskabet mente det kunne få fremtidige klagere til at holde sig tilbage. Men det ønske afviste retten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere