Artikel top billede

Ny batteriteknologi er lige på trapperne: Snart kan din smartphone få 30 procent mere strøm

I løbet af de kommende år vil en helt ny batteritype se dages lys. Det kan betyde, at din smartphone og den næste generation af elektriske biler får væsentligt bedre battterikapacitet.

Batteriet i din næste smartphone kan få en kapacitetsstigning på op mod 30 procent sammenlignet med de batterier, der sidder i eksisterende smartphones.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Der har gennem de seneste år kun været begrænsede forbedringer i den moderne batteriteknologi, men det kan meget snart ændre sig.

For flere startup-virksomheder er ifølge Wall Street Journal begyndt at udvikle en ny batteritype, der går under betegnelsen lithium-silicon-batterier.

De nye batterityper adskiller sig fra traditionelle lithium-batterier ved, at de indeholder en højere andel af grundstoffet silicium, hvilket ifølge Wall Street Journal gør det muligt at øge batteriernes energitæthed med mellem 10 og 30 procent.

Store kunder

En af de virksomheder der udvikler den nye batteritype er Sila Nanotechnologies, der blandt sine kunder har BMW samt Amperex Technology, der er en af verden største producenterne af batterier til smartphones og andet forbrugerteknologi.

Amperex Technology leverer blandt andet de batterier, der bliver brugt i Apples iPhone og Samsungs Galaxy S8.

Ifølge Wall Street Journal planlægger BMW at anvende den nye batteritype i en elektrisk bil, der ventes at udkomme i 2023.

Men det ventes, at vi allerede i løbet af de næste par år vil se de første forbruger-produkter, der gør brug af den nye teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere