Artikel top billede

Ny batteriteknologi er lige på trapperne: Snart kan din smartphone få 30 procent mere strøm

I løbet af de kommende år vil en helt ny batteritype se dages lys. Det kan betyde, at din smartphone og den næste generation af elektriske biler får væsentligt bedre battterikapacitet.

Batteriet i din næste smartphone kan få en kapacitetsstigning på op mod 30 procent sammenlignet med de batterier, der sidder i eksisterende smartphones.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Der har gennem de seneste år kun været begrænsede forbedringer i den moderne batteriteknologi, men det kan meget snart ændre sig.

For flere startup-virksomheder er ifølge Wall Street Journal begyndt at udvikle en ny batteritype, der går under betegnelsen lithium-silicon-batterier.

De nye batterityper adskiller sig fra traditionelle lithium-batterier ved, at de indeholder en højere andel af grundstoffet silicium, hvilket ifølge Wall Street Journal gør det muligt at øge batteriernes energitæthed med mellem 10 og 30 procent.

Store kunder

En af de virksomheder der udvikler den nye batteritype er Sila Nanotechnologies, der blandt sine kunder har BMW samt Amperex Technology, der er en af verden største producenterne af batterier til smartphones og andet forbrugerteknologi.

Amperex Technology leverer blandt andet de batterier, der bliver brugt i Apples iPhone og Samsungs Galaxy S8.

Ifølge Wall Street Journal planlægger BMW at anvende den nye batteritype i en elektrisk bil, der ventes at udkomme i 2023.

Men det ventes, at vi allerede i løbet af de næste par år vil se de første forbruger-produkter, der gør brug af den nye teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere