Artikel top billede

Statens Serum Institut har i årevis syltet kontrol med behandling af persondata

Statens Serum Institut førte sidste gang kontrol med sine databehandler-aftaler i 2015. Men snart kommer der nye boller på suppen, bedyrer instituttet i en redegørelse.

Statens Serum Institut har gennem de seneste tre ikke gennemført kontrol af sine databehandlere, selvom det kræves ifølge persondatalovens paragraf 42.

Det skriver it-mediet Version2.

Version har fået aktindsigt i en redegørelse, der viser, at Statens Serum Institut senest gennemførte det lovpligtige tilsyn i 2015.

Institut i redegørelse: Nu kommer der styr tilsynene
Ifølge redegørelsen vil Statens Serum Institut i fremtiden gennemføre mere systematiske og aktive tilsyn med databehandlerne, hvor instituttet fra og med i år vil foretage en årlig gennemgang af databehandleraftaler samt lægge en plan for indsendelsen af erklæringerne.

Samtidig vil Instituttet ifølge Version 2 også opdatere de gamle databehandleraftaler, så de nu lever op til de nye GDPR-krav, der træder i kraft den 25. maj.

Læs også: 
Dansk Erhverv bliver kimet ned af nervøse virksomheder 79 dage før GDPR: "Der er nogen, der har tænkt, at det berører nok ikke os, men nu er det gået op for dem, at ingen kan sige sig fri"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere