Artikel top billede

Statens Serum Institut har i årevis syltet kontrol med behandling af persondata

Statens Serum Institut førte sidste gang kontrol med sine databehandler-aftaler i 2015. Men snart kommer der nye boller på suppen, bedyrer instituttet i en redegørelse.

Statens Serum Institut har gennem de seneste tre ikke gennemført kontrol af sine databehandlere, selvom det kræves ifølge persondatalovens paragraf 42.

Det skriver it-mediet Version2.

Version har fået aktindsigt i en redegørelse, der viser, at Statens Serum Institut senest gennemførte det lovpligtige tilsyn i 2015.

Institut i redegørelse: Nu kommer der styr tilsynene
Ifølge redegørelsen vil Statens Serum Institut i fremtiden gennemføre mere systematiske og aktive tilsyn med databehandlerne, hvor instituttet fra og med i år vil foretage en årlig gennemgang af databehandleraftaler samt lægge en plan for indsendelsen af erklæringerne.

Samtidig vil Instituttet ifølge Version 2 også opdatere de gamle databehandleraftaler, så de nu lever op til de nye GDPR-krav, der træder i kraft den 25. maj.

Læs også: 
Dansk Erhverv bliver kimet ned af nervøse virksomheder 79 dage før GDPR: "Der er nogen, der har tænkt, at det berører nok ikke os, men nu er det gået op for dem, at ingen kan sige sig fri"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere