Artikel top billede

Statens Serum Institut har i årevis syltet kontrol med behandling af persondata

Statens Serum Institut førte sidste gang kontrol med sine databehandler-aftaler i 2015. Men snart kommer der nye boller på suppen, bedyrer instituttet i en redegørelse.

Statens Serum Institut har gennem de seneste tre ikke gennemført kontrol af sine databehandlere, selvom det kræves ifølge persondatalovens paragraf 42.

Det skriver it-mediet Version2.

Version har fået aktindsigt i en redegørelse, der viser, at Statens Serum Institut senest gennemførte det lovpligtige tilsyn i 2015.

Institut i redegørelse: Nu kommer der styr tilsynene
Ifølge redegørelsen vil Statens Serum Institut i fremtiden gennemføre mere systematiske og aktive tilsyn med databehandlerne, hvor instituttet fra og med i år vil foretage en årlig gennemgang af databehandleraftaler samt lægge en plan for indsendelsen af erklæringerne.

Samtidig vil Instituttet ifølge Version 2 også opdatere de gamle databehandleraftaler, så de nu lever op til de nye GDPR-krav, der træder i kraft den 25. maj.

Læs også: 
Dansk Erhverv bliver kimet ned af nervøse virksomheder 79 dage før GDPR: "Der er nogen, der har tænkt, at det berører nok ikke os, men nu er det gået op for dem, at ingen kan sige sig fri"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere