Artikel top billede

Foto: DSB

DSB: Det er enormt irriterende at vores WiFi-udbud skal gå om

Det er kommet bag på DSB, at Klagenævnet for Udbud har besluttet, at dele af udbud skal gå om. Nu skal selskabet gennem hele udbudsprocessen igen. “Det er da enormt irriterende,” siger DSB.

"Det er da enormt irriterende, at vi skal bruge ekstra ressourcer på at lave udbudsmateriale igen.”

Sådan siger DSB’s økonomidirektør Thomas Thellersen Børner, efter det står klart, at en ny afgørelse for Klagenævnet for Udbud vil føre til, at udbuddet om kæmpeopgaven på WiFi-dækning i de danske toge skal gå om.

“Det er da enormt irriterende. Det er der da ingen tvivl om. Vi havde ikke forudset, at Klagenævnet for Udbud ville komme til den her konklusion,” siger Thomas Thellersen Børner.

Afgørelsen er faldet, fordi DSB i dele af udbudsmaterialet havde glemt at indføje et enkelt ord, som imidlertid har haft meget stor betydning for tilbudsgiverne.

Manglen på det ene ord har betydet, at en af tilbudsgiverne mistede muligheden for at byde.

Du kan læse mere om afgørelsen her: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.

Mere komplekst end som så

DSB's store udbud på WiFi-området er mere komplekst end som så.

Ud over den del, som blandt andet Icomera og Alstom slås om, indeholder projektet også opsætning af såkaldte signalforstærkere, der skal fjerne dækningsmæssigt døde pletter på Danmarkskortet, samt aftaler om datalevering.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at den del af udbuddet, der skulle sikre 100 procent WiFi-dækning i de danske toge, nu skal gå om.

Eventuelle bydere kan dermed roligt finde pen og rettelak frem og begynde at justere deres tidligere tilbud.

“Tilbudsgiverne kan formentlig genbruge noget af det materiale, de havde udarbejdet i første omgang, da det jo grundlæggende er den samme opgave, der skal løses. Men de skal indsende nyt materiale, og vi skal evaluere de indkomne tilbud," siger økonomidirektør Thomas Thellersen Børner.

Han går ud fra, at der i forbindelse med genudbuddet i hvert fald dumper en ansøgning ind fra Icomera, der har fået medhold i sin klage. 

DSB forventer at gå i udbud med opgaven igen på den anden side af påske. 

Læs også: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere