Artikel top billede

Foto: DSB

DSB: Det er enormt irriterende at vores WiFi-udbud skal gå om

Det er kommet bag på DSB, at Klagenævnet for Udbud har besluttet, at dele af udbud skal gå om. Nu skal selskabet gennem hele udbudsprocessen igen. “Det er da enormt irriterende,” siger DSB.

"Det er da enormt irriterende, at vi skal bruge ekstra ressourcer på at lave udbudsmateriale igen.”

Sådan siger DSB’s økonomidirektør Thomas Thellersen Børner, efter det står klart, at en ny afgørelse for Klagenævnet for Udbud vil føre til, at udbuddet om kæmpeopgaven på WiFi-dækning i de danske toge skal gå om.

“Det er da enormt irriterende. Det er der da ingen tvivl om. Vi havde ikke forudset, at Klagenævnet for Udbud ville komme til den her konklusion,” siger Thomas Thellersen Børner.

Afgørelsen er faldet, fordi DSB i dele af udbudsmaterialet havde glemt at indføje et enkelt ord, som imidlertid har haft meget stor betydning for tilbudsgiverne.

Manglen på det ene ord har betydet, at en af tilbudsgiverne mistede muligheden for at byde.

Du kan læse mere om afgørelsen her: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.

Mere komplekst end som så

DSB's store udbud på WiFi-området er mere komplekst end som så.

Ud over den del, som blandt andet Icomera og Alstom slås om, indeholder projektet også opsætning af såkaldte signalforstærkere, der skal fjerne dækningsmæssigt døde pletter på Danmarkskortet, samt aftaler om datalevering.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at den del af udbuddet, der skulle sikre 100 procent WiFi-dækning i de danske toge, nu skal gå om.

Eventuelle bydere kan dermed roligt finde pen og rettelak frem og begynde at justere deres tidligere tilbud.

“Tilbudsgiverne kan formentlig genbruge noget af det materiale, de havde udarbejdet i første omgang, da det jo grundlæggende er den samme opgave, der skal løses. Men de skal indsende nyt materiale, og vi skal evaluere de indkomne tilbud," siger økonomidirektør Thomas Thellersen Børner.

Han går ud fra, at der i forbindelse med genudbuddet i hvert fald dumper en ansøgning ind fra Icomera, der har fået medhold i sin klage. 

DSB forventer at gå i udbud med opgaven igen på den anden side af påske. 

Læs også: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere