Artikel top billede

Foto: DSB

DSB: Det er enormt irriterende at vores WiFi-udbud skal gå om

Det er kommet bag på DSB, at Klagenævnet for Udbud har besluttet, at dele af udbud skal gå om. Nu skal selskabet gennem hele udbudsprocessen igen. “Det er da enormt irriterende,” siger DSB.

"Det er da enormt irriterende, at vi skal bruge ekstra ressourcer på at lave udbudsmateriale igen.”

Sådan siger DSB’s økonomidirektør Thomas Thellersen Børner, efter det står klart, at en ny afgørelse for Klagenævnet for Udbud vil føre til, at udbuddet om kæmpeopgaven på WiFi-dækning i de danske toge skal gå om.

“Det er da enormt irriterende. Det er der da ingen tvivl om. Vi havde ikke forudset, at Klagenævnet for Udbud ville komme til den her konklusion,” siger Thomas Thellersen Børner.

Afgørelsen er faldet, fordi DSB i dele af udbudsmaterialet havde glemt at indføje et enkelt ord, som imidlertid har haft meget stor betydning for tilbudsgiverne.

Manglen på det ene ord har betydet, at en af tilbudsgiverne mistede muligheden for at byde.

Du kan læse mere om afgørelsen her: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.

Mere komplekst end som så

DSB's store udbud på WiFi-området er mere komplekst end som så.

Ud over den del, som blandt andet Icomera og Alstom slås om, indeholder projektet også opsætning af såkaldte signalforstærkere, der skal fjerne dækningsmæssigt døde pletter på Danmarkskortet, samt aftaler om datalevering.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at den del af udbuddet, der skulle sikre 100 procent WiFi-dækning i de danske toge, nu skal gå om.

Eventuelle bydere kan dermed roligt finde pen og rettelak frem og begynde at justere deres tidligere tilbud.

“Tilbudsgiverne kan formentlig genbruge noget af det materiale, de havde udarbejdet i første omgang, da det jo grundlæggende er den samme opgave, der skal løses. Men de skal indsende nyt materiale, og vi skal evaluere de indkomne tilbud," siger økonomidirektør Thomas Thellersen Børner.

Han går ud fra, at der i forbindelse med genudbuddet i hvert fald dumper en ansøgning ind fra Icomera, der har fået medhold i sin klage. 

DSB forventer at gå i udbud med opgaven igen på den anden side af påske. 

Læs også: DSB annullerer afgørende del af kæmpe WiFi-udbud på grund af simpel tastefejl: "En enormt ærgerlig fejl," lyder det fra DSB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere