Artikel top billede

Google i selvkørende storsatsning: Køber 20.000 Jaguarer til førerløs bilflåde

Google datterselskab Waymo har netop bestilt 20.000 biler elektriske biler fra Jaguar, som kommer til at indgå i en ny flåde af førerløse biler.

Googles datterselskab Waymo, der udvikler førerløse biler, har netop bestilt 20.000 biler fra Jaguar i en handel, der beløber sig til én milliard dollar.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Det drejer sig om Jaguars helt nye elektriske SUV, Jaguar I-Pace, som Waymo vil udstyre med sin robot-teknologi og sende på gaden som del af en helt ny flåde af førerløse biler.

Eskalerer satsning trods fornyet skepsis

Ifølge Wall Street Journal er handlen et klart signal om, at Waymo har tænkt sig eskalere sin satsning på føreløse biler.

Det sker, selv om de førerløse biler er blevet ramt af en fornyet skepsis efter, at en af Ubers førerløse biler for nylig var involveret i en dødsulykke i den amerikanske stat Arizona.

I kølvandet på ulykken har Uber meddelt, at virksomheden midlertidigt indstiller sine forsøg med førerløse biler. Efterfølgende har både Toyota og Nvidia valgt at følge trop. 

Google og Waymo er dog blandt pioneerne på området for, og virksomheden har siden 2009 arbejdet på selvkørende og førerløs teknologi til biler.

Ifølge Reuters har Google og Waymos selvkørende biler i alt kørt over fem millioner kilometer på offentlig vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere