Artikel top billede

Google i selvkørende storsatsning: Køber 20.000 Jaguarer til førerløs bilflåde

Google datterselskab Waymo har netop bestilt 20.000 biler elektriske biler fra Jaguar, som kommer til at indgå i en ny flåde af førerløse biler.

Googles datterselskab Waymo, der udvikler førerløse biler, har netop bestilt 20.000 biler fra Jaguar i en handel, der beløber sig til én milliard dollar.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Det drejer sig om Jaguars helt nye elektriske SUV, Jaguar I-Pace, som Waymo vil udstyre med sin robot-teknologi og sende på gaden som del af en helt ny flåde af førerløse biler.

Eskalerer satsning trods fornyet skepsis

Ifølge Wall Street Journal er handlen et klart signal om, at Waymo har tænkt sig eskalere sin satsning på føreløse biler.

Det sker, selv om de førerløse biler er blevet ramt af en fornyet skepsis efter, at en af Ubers førerløse biler for nylig var involveret i en dødsulykke i den amerikanske stat Arizona.

I kølvandet på ulykken har Uber meddelt, at virksomheden midlertidigt indstiller sine forsøg med førerløse biler. Efterfølgende har både Toyota og Nvidia valgt at følge trop. 

Google og Waymo er dog blandt pioneerne på området for, og virksomheden har siden 2009 arbejdet på selvkørende og førerløs teknologi til biler.

Ifølge Reuters har Google og Waymos selvkørende biler i alt kørt over fem millioner kilometer på offentlig vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere