Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, mener Søren Pape Poulsen hurtigst muligt bør sikre, at at loggede data fra teleselskaber alene kan anvendes i sager, der vedrører grov kriminalitet og terror.

Samlet tele- og it-branche i opråb til Pape: Stop anvendelsen af massiv datalogning af danskerne nu

IT-Branchen har en klar besked til justitsministeren efter torsdagens samråd om datalogning: "Der er tale om en masseovervågning af danskerne. Det synes vi sagtens, at man kan rydde op i med det samme."

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)
Den samlede danske tele- og it-branche opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at justere de danske regler for datalogning hurtigst muligt, så det sikres, at loggede data fra teleselskaber udelukkende kan anvendes i sager, der vedrører grov kriminalitet og terror.

"Der er tale om en masseovervågning af danskerne. Vi har forståelse for, at politiet skal have adgang til de ting i særligt alvorlige sager, men det har aldrig været meningen, at det skulle bruges til mindre forseelser. Det synes vi sagtens, man kan rydde op i med det samme," siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen

0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 10 sammen med Apples vilde M1-maskiner: Sådan performer maskinerne

0 Premium-indhold

Danske 3Shape tjente markant flere penge under turbulent år: Øger indtjeningen med 80 procent

0 Premium-indhold

Kun hver fjerde virksomhed i Europa er klar til en tid efter Covid-19 præget af digitale processer

0 Premium-indhold

Systematic lander top-certificering: Er blandt de bedste i verden til at levere software til tiden


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.