Artikel top billede

Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, mener Søren Pape Poulsen hurtigst muligt bør sikre, at at loggede data fra teleselskaber alene kan anvendes i sager, der vedrører grov kriminalitet og terror.

Samlet tele- og it-branche i opråb til Pape: Stop anvendelsen af massiv datalogning af danskerne nu

IT-Branchen har en klar besked til justitsministeren efter torsdagens samråd om datalogning: "Der er tale om en masseovervågning af danskerne. Det synes vi sagtens, at man kan rydde op i med det samme."

Premium Kun for abonnenter
Den samlede danske tele- og it-branche opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at justere de danske regler for datalogning hurtigst muligt, så det sikres, at loggede data fra teleselskaber udelukkende kan anvendes i sager, der vedrører grov kriminalitet og terror.

"Der er tale om en masseovervågning af danskerne. Vi har forståelse for, at politiet skal have adgang til de ting i særligt alvorlige sager, men det har aldrig været meningen, at det skulle bruges til mindre forseelser. Det synes vi sagtens, man kan rydde op i med det samme," siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter