Artikel top billede

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook rydder op i sit rod. Nu kan brugerne selv undersøge hvorvidt de er berørt af dataskandalen.

En god portion af Facebooks brugere har i mandags fået besked fra selskabet om, at deres personlige data kan være blevet misbrugt til politiske formål af det udskældte analyseinstitut Cambridge Analytica.

Læs også: I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Blandt det sociale medies 2,2 milliarder brugere, mistænkes det at op mod 87 millioner er ramt at informationslækket.

Herhjemme har Ritzau tidligere oplyst, at 41.820 danske Facebook-konti kan have indgået i Cambridge Analyticas storstilede dataindsamling.

Vil du vide, hvorvidt din – eller dine venners - Facebook-konto, er berørt af lækket, stiller Facebook nu et værktøj til rådighed, som ud fra din historik og kontaktliste kan vurdere, hvorvidt dine data er blevet kompromitterede.

Det skriver netmediet Windows Central.

Er du berørt?

Facebook-værktøjet kan tilgås fra selskabets Help Center ved hjælp af dette link.

Ud fra din profil vil selskabet vurdere omfanget af datalækagen. Er du eller dine kontakter berørt, vil der få en rapport over hvilken type oplysninger, der er kompromitterede.

Den verserende skandale trækker rødder tilbage til 2014, hvor quizz-applikationen ’This Is Your Digital Life’ høstede oplysninger om deltagerne samt deres kontakter.

Ifølge Facebooks besked til de ramte brugere, rummer lækagen i værste tilfælde oplysninger om nyhedsfeed, tidslinje, opslag samt beskeder delt igennem den sociale platform.

Facebook-værktøjet vurderer kun, hvorvidt datalæk stammer fra den omstridte app. Facebook indførte først opstramninger i mediets datapolitik i løbet af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere