Artikel top billede

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook rydder op i sit rod. Nu kan brugerne selv undersøge hvorvidt de er berørt af dataskandalen.

En god portion af Facebooks brugere har i mandags fået besked fra selskabet om, at deres personlige data kan være blevet misbrugt til politiske formål af det udskældte analyseinstitut Cambridge Analytica.

Læs også: I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Blandt det sociale medies 2,2 milliarder brugere, mistænkes det at op mod 87 millioner er ramt at informationslækket.

Herhjemme har Ritzau tidligere oplyst, at 41.820 danske Facebook-konti kan have indgået i Cambridge Analyticas storstilede dataindsamling.

Vil du vide, hvorvidt din – eller dine venners - Facebook-konto, er berørt af lækket, stiller Facebook nu et værktøj til rådighed, som ud fra din historik og kontaktliste kan vurdere, hvorvidt dine data er blevet kompromitterede.

Det skriver netmediet Windows Central.

Er du berørt?

Facebook-værktøjet kan tilgås fra selskabets Help Center ved hjælp af dette link.

Ud fra din profil vil selskabet vurdere omfanget af datalækagen. Er du eller dine kontakter berørt, vil der få en rapport over hvilken type oplysninger, der er kompromitterede.

Den verserende skandale trækker rødder tilbage til 2014, hvor quizz-applikationen ’This Is Your Digital Life’ høstede oplysninger om deltagerne samt deres kontakter.

Ifølge Facebooks besked til de ramte brugere, rummer lækagen i værste tilfælde oplysninger om nyhedsfeed, tidslinje, opslag samt beskeder delt igennem den sociale platform.

Facebook-værktøjet vurderer kun, hvorvidt datalæk stammer fra den omstridte app. Facebook indførte først opstramninger i mediets datapolitik i løbet af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere