Artikel top billede

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook rydder op i sit rod. Nu kan brugerne selv undersøge hvorvidt de er berørt af dataskandalen.

En god portion af Facebooks brugere har i mandags fået besked fra selskabet om, at deres personlige data kan være blevet misbrugt til politiske formål af det udskældte analyseinstitut Cambridge Analytica.

Læs også: I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Blandt det sociale medies 2,2 milliarder brugere, mistænkes det at op mod 87 millioner er ramt at informationslækket.

Herhjemme har Ritzau tidligere oplyst, at 41.820 danske Facebook-konti kan have indgået i Cambridge Analyticas storstilede dataindsamling.

Vil du vide, hvorvidt din – eller dine venners - Facebook-konto, er berørt af lækket, stiller Facebook nu et værktøj til rådighed, som ud fra din historik og kontaktliste kan vurdere, hvorvidt dine data er blevet kompromitterede.

Det skriver netmediet Windows Central.

Er du berørt?

Facebook-værktøjet kan tilgås fra selskabets Help Center ved hjælp af dette link.

Ud fra din profil vil selskabet vurdere omfanget af datalækagen. Er du eller dine kontakter berørt, vil der få en rapport over hvilken type oplysninger, der er kompromitterede.

Den verserende skandale trækker rødder tilbage til 2014, hvor quizz-applikationen ’This Is Your Digital Life’ høstede oplysninger om deltagerne samt deres kontakter.

Ifølge Facebooks besked til de ramte brugere, rummer lækagen i værste tilfælde oplysninger om nyhedsfeed, tidslinje, opslag samt beskeder delt igennem den sociale platform.

Facebook-værktøjet vurderer kun, hvorvidt datalæk stammer fra den omstridte app. Facebook indførte først opstramninger i mediets datapolitik i løbet af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere