Artikel top billede

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook rydder op i sit rod. Nu kan brugerne selv undersøge hvorvidt de er berørt af dataskandalen.

En god portion af Facebooks brugere har i mandags fået besked fra selskabet om, at deres personlige data kan være blevet misbrugt til politiske formål af det udskældte analyseinstitut Cambridge Analytica.

Læs også: I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Blandt det sociale medies 2,2 milliarder brugere, mistænkes det at op mod 87 millioner er ramt at informationslækket.

Herhjemme har Ritzau tidligere oplyst, at 41.820 danske Facebook-konti kan have indgået i Cambridge Analyticas storstilede dataindsamling.

Vil du vide, hvorvidt din – eller dine venners - Facebook-konto, er berørt af lækket, stiller Facebook nu et værktøj til rådighed, som ud fra din historik og kontaktliste kan vurdere, hvorvidt dine data er blevet kompromitterede.

Det skriver netmediet Windows Central.

Er du berørt?

Facebook-værktøjet kan tilgås fra selskabets Help Center ved hjælp af dette link.

Ud fra din profil vil selskabet vurdere omfanget af datalækagen. Er du eller dine kontakter berørt, vil der få en rapport over hvilken type oplysninger, der er kompromitterede.

Den verserende skandale trækker rødder tilbage til 2014, hvor quizz-applikationen ’This Is Your Digital Life’ høstede oplysninger om deltagerne samt deres kontakter.

Ifølge Facebooks besked til de ramte brugere, rummer lækagen i værste tilfælde oplysninger om nyhedsfeed, tidslinje, opslag samt beskeder delt igennem den sociale platform.

Facebook-værktøjet vurderer kun, hvorvidt datalæk stammer fra den omstridte app. Facebook indførte først opstramninger i mediets datapolitik i løbet af 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere