Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Mandag giver Facebook de brugere, hvis personlige data er blevet høstet af Cambridge Analytica, besked.

87 millioner brugere finder i dag ud af, om deres personlige data er en del af det store databrud, og om det været delt med den omdiskuterede virksomhed Cambridge Analytica. Det skriver The Guardian.

Er data blevet delt med Cambridge Analytica, vil brugeren modtage en detaljeret meddelelse i sit nyhedsfeed.

Alle de omkring 2,2 milliarder brugere på Facebook vil desuden modtage beskeden ”Protecting Your Information.” Denne besked vil indeholde et link med en oversigt over de apps, der er aktive, samt den information, som er blevet delt med den respektive app.

Man vil desuden have mulighed for at slukke apps individuelt eller skære tredjepartsadgang fra.

Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, skal blandt vidne foran kongressen i denne uge. Han har tidligere kaldt det en ”stor fejltagelse” ikke at tage virksomhedens brede ansvar alvorligt.

41.820 danskere er måske ramt

Ritzau har tidligere oplyst, at det skulle dreje sig om 41.820 danske Facebook-brugere, som kan have været en del af den store data-deling.

Der er dog kun syv danskere, som har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Læs mere her: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

På europæisk plan har EU-Kommissionen oplyst, at det skulle dreje sig om data på i alt 2,7 millioner brugere, der uretmæssigt er blevet delt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

En undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger kan være endt i hænderne på Cambridge Analytica, kommer ikke til at blive med Datatilsynet for bordende.

Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen, men henviser til deres engelske kollegaer, der er i fuld gang, og som har nedsat et team på 10 mand.

Læs mere her:Datatilsynet melder pas på at undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere