Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Stor forbedring af Googles Gmail på vej: Får indbygget kalender og offline-funktion

En stor, stor opdatering af Googles mail-platform til desktop er undervejs. Her er de nye nøglefunktioner til Gmail.

Søgegiganten Google orienterer i disse dage selskabets G Suite administratorer om, at en stor overhaling af selskabets mail-applikation, Gmail, er på vej.

I mailen fortæller Google, at brugerne kan forvente et nyt design til Gmail samt en stribe nye features. Det skriver det amerikanske netmedie Techcrunch.

Den nye Gmail-app vil byde på et omfattende redesign, hvor Googles minimalistiske ’Material’ designsprog, som i dag hersker i Android-interfacet, forventes at være herskende.

Google har endnu ikke delt nogle skærmbilleder af det nye Gmail endnu, men lover, at der vil bydes på et frisk og enkelt look.

Se også: Google på vej med markante ændringer i Gmail

Smarte features

Med sit redesign introducerer Google en stribe greb, som vil øge anvendeligheden af mail-programmet.

Fremover vil Googles kalender og andre G Suite applikationer være tilgængelige fra app’en – et træk der minder om Microsofts konkurrerende email-applikation, Outlook.

Med redesignet vil du kunne lægge en ’snooze’-timer på enkelte mails. På den vis kan du udskyde en mail og få den tilbage i indbakken efter en forudbestemt tid.

Google benytter Gmail-updaten til at introducere ’Smart Replies’, algorytmisk-genererede autosvar til desktop’en. Funktionen vil sandsynligvis minde om den, som i dag eksisterer i Gmails’ mobilapp.

Sidste store nyhed i opdateringen bliver en dedikeret offline-funktion, hvor mails kan be- og udarbejdes uden behov for tilgang til nettet.
Her nævner søgegiganten, at offline-funktionen vil gå i luften i juni 2018, sandsynligvis omkring samme tidspunkt, hvor selskabets redesign af Gmail vil foregå.

Google informerer samtidigt, at det nye Gmail vil fungere med de mest populære Chrome-udvidelser til Gmail. De vil i midlertidigt ikke garantere eventuelle kompatibilitetsissues.

I en kommentar til det nye Gmail, fortæller en talsperson fra Google om den nye mail-app. Særlige nøgleord er understreget af talspersonen selv, med flere hentydninger til, hvad det nye Gmail vil byde på.

”Vi arbejder på en stor opdatering af Gmail (de er fortsat på kladde-stadiet). Vi har behov for mere tid til at udarbejde løsningen, så vi kan ikke fortælle mere lige nu – arkiver dette for en stund, vi skal nok give lyd, når det er tid til at trykke send”, lyder den insinuerenede besked fra Googles talsperson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere