Artikel top billede

CIO Thomas Okke Frahm har store it-planer med Nilfisk: "Jeg har skullet indstille mig på, at selv om vi bevæger os meget hurtigt i forhold til andre, så er der stadigvæk grænser for, hvor hurtigt det kan gå"

Interview: Fremtidens Nilfisk er en selvkørende rengøringsmaskine, der leverer smarte data til kunderne, siger CIO Thomas Okke Frahm. Siden han tiltrådte for et år siden, har han stået i spidsen for en gennemgribende it-satsning, der skal gøre Nilfisk til en digital servicevirksomhed.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvordan Nilfisk i år vil investere 120 millioner kroner i blandt andet front-end, digitalisering, IT og autonomous segmentet.
  • Hvad Thomas Okke Frahm gør for at eksekvere på den nye strategi
  • Hvorfor alle Nilfisk-maskiner skal være smarte i fremtiden
1.363
7 min
Der er ikke meget mutter med kost og spand over moderne gulvvask: Ikoniske Nilfisks nyeste rengøringsmaskiner er selvkørende robotter, der registrerer og fortæller hvor, hvornår og hvor meget, de bliver brugt.

Og det er kun begyndelsen, forudser Thomas Okke Frahm, CIO hos Nilfisk siden marts sidste år.

Den gamle industrivirksomhed er nemlig godt på vej til at udvikle sig til en avanceret digital servicevirksomhed.

Stadigvæk med produkterne som omdrejningspunkt, naturligvis, men robotrengøringsmaskiner og de relaterede digitale services og it-systemer er det seneste år rykket helt ind i centrum af virksomhedens strategi.

”Vi driver os selv i en retning, som vi hos Nilfisk synes er meget spændende, idet vi fokuserer rigtig meget på autonomous cleaning, altså smarte selvkørende rengøringsmaskiner, der genererer en masse data og kan overvåges digitalt. Så vi står i en situation, hvor vi

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Top-CIO Niels Keller-Larsen stopper hos Haldor Topsøe efter seks år på posten: "Det har været på vej et stykke tid"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sorø Kommune slipper for at betale million-erstatning til dansk it-selskab efter ulovlig tildeling af it-kontrakt til KMD

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Cyberkriminelle går ofte efter disse fem sårbarheder som har stået åbne i flere år: Har du husket at patche?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Disse selskaber vil de danske it-folk helst arbejde for: Google mister førstepladsen for første gang i 10 år - se listen her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Egiss med Jesper Ravn i spidsen køber Scriptor Technology efter flere års underskud