Artikel top billede

Performance-boost og længere driftstid i sigte: Intels nye metode til at scanne for virus er lovende

I stedet for at lade CPU’en trække det tunge læs, bliver det grafikkortet, det skal sikre computeren mod ondsindet kode.

I fremtiden behøver et antivirus-scan ikke længere være ensbetydende med, at dit system bliver midlertidigt drænet for kræfter.

Intel arbejder på at lade det indbyggede grafikkort assistere ved virusscannet, fremfor at lade CPU’en løfte hele antivirus-tjansen sammen med dennes øvrige opgaver. Det skriver The Verge.

Det er en lys idé, der giver performance-fordele. De fleste systemer udnytter typisk ikke grafikkortets mange kræfter til fulde.

Rich Echevarria, VP i Intels sikkerhedsafdeling, forklarer til netmediet, at det vil nedsætte strømforbruget og samtidig minimere brugen af CPU’ens kræfter.

”Vores første tests indikerer, at CPU’ens ressource-forbrug dratter ned fra 20 procent til omkring to procent.”, siger han.

Teknikken, døbt ’Threat Detection Technology’ er udviklet i partnerskab med Microsoft, for på sigt at blive integreret i Windows Defender antivirus-pakken – den der i dag følger med Windows 10. Det bliver som en del af Microsofts ’Advanced Threat Protection’ sikkerhedsprogram.

Bagudkompatibel løsning

Du vil ikke være tvunget til at investere i en ny maskine for at få glæde af teknologien.

Intel ’Threat detection Technology’ bliver bagudkompatibel med både 6., 7. og 8. generations Core-processorer med indbygget grafik.

Intels Core-processorer fra 2015 og frem vil derfor kunne udnytte Intels ny antivirus-teknologi.

Læs også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere