Artikel top billede

Performance-boost og længere driftstid i sigte: Intels nye metode til at scanne for virus er lovende

I stedet for at lade CPU’en trække det tunge læs, bliver det grafikkortet, det skal sikre computeren mod ondsindet kode.

I fremtiden behøver et antivirus-scan ikke længere være ensbetydende med, at dit system bliver midlertidigt drænet for kræfter.

Intel arbejder på at lade det indbyggede grafikkort assistere ved virusscannet, fremfor at lade CPU’en løfte hele antivirus-tjansen sammen med dennes øvrige opgaver. Det skriver The Verge.

Det er en lys idé, der giver performance-fordele. De fleste systemer udnytter typisk ikke grafikkortets mange kræfter til fulde.

Rich Echevarria, VP i Intels sikkerhedsafdeling, forklarer til netmediet, at det vil nedsætte strømforbruget og samtidig minimere brugen af CPU’ens kræfter.

”Vores første tests indikerer, at CPU’ens ressource-forbrug dratter ned fra 20 procent til omkring to procent.”, siger han.

Teknikken, døbt ’Threat Detection Technology’ er udviklet i partnerskab med Microsoft, for på sigt at blive integreret i Windows Defender antivirus-pakken – den der i dag følger med Windows 10. Det bliver som en del af Microsofts ’Advanced Threat Protection’ sikkerhedsprogram.

Bagudkompatibel løsning

Du vil ikke være tvunget til at investere i en ny maskine for at få glæde af teknologien.

Intel ’Threat detection Technology’ bliver bagudkompatibel med både 6., 7. og 8. generations Core-processorer med indbygget grafik.

Intels Core-processorer fra 2015 og frem vil derfor kunne udnytte Intels ny antivirus-teknologi.

Læs også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere