Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Performance-boost og længere driftstid i sigte: Intels nye metode til at scanne for virus er lovende

I stedet for at lade CPU’en trække det tunge læs, bliver det grafikkortet, det skal sikre computeren mod ondsindet kode.

I fremtiden behøver et antivirus-scan ikke længere være ensbetydende med, at dit system bliver midlertidigt drænet for kræfter.

Intel arbejder på at lade det indbyggede grafikkort assistere ved virusscannet, fremfor at lade CPU’en løfte hele antivirus-tjansen sammen med dennes øvrige opgaver. Det skriver The Verge.

Det er en lys idé, der giver performance-fordele. De fleste systemer udnytter typisk ikke grafikkortets mange kræfter til fulde.

Rich Echevarria, VP i Intels sikkerhedsafdeling, forklarer til netmediet, at det vil nedsætte strømforbruget og samtidig minimere brugen af CPU’ens kræfter.

”Vores første tests indikerer, at CPU’ens ressource-forbrug dratter ned fra 20 procent til omkring to procent.”, siger han.

Teknikken, døbt ’Threat Detection Technology’ er udviklet i partnerskab med Microsoft, for på sigt at blive integreret i Windows Defender antivirus-pakken – den der i dag følger med Windows 10. Det bliver som en del af Microsofts ’Advanced Threat Protection’ sikkerhedsprogram.

Bagudkompatibel løsning

Du vil ikke være tvunget til at investere i en ny maskine for at få glæde af teknologien.

Intel ’Threat detection Technology’ bliver bagudkompatibel med både 6., 7. og 8. generations Core-processorer med indbygget grafik.

Intels Core-processorer fra 2015 og frem vil derfor kunne udnytte Intels ny antivirus-teknologi.

Læs også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.