Artikel top billede

Den svenske stat pumper penge i AI-projekter: Mere end 10 gange så mange får finansiering i forhold til for blot fem år siden

Mindre virksomheder med fokus på kunstig intelligens får støtte af den svenske stat som aldrig før. Landets innovationsmyndighed kaster efter virksomhederne.

Hos vores svenske brødre på den anden side af Øresund har staten fundet læderet frem og punger glædeligt ud med medfinansiering til innovationsprojekter med fokus på kunstig intelligens.

Det skriver ComputerSweden.

Det er den svenske myndighed Vinnova, der skal sikre vækst gennem innovation, der de seneste år har øget sit fokus på at styrke projekter med fokus på netop kunstig intelligens.

Myndigheden kan se, at man på få år har medfinansieret langt flere AI-projekter særligt inden for sundhedsområdet end tidligere.

Læs mere her: Han har skabt en global IoT-succes på rekordtid: "Vi måtte hurtigt tilbage til tegnebordet, hvor vi arbejdede os baglæns og spurgte: Hvilke funktioner skal vi så fjerne?"

"Vi blev overraskede, da vi indså, hvilken stigning der var tale om. Det havde vi ingen idé om, indtil vi for et par måneder siden begyndte at kigge nærmere på det. Det er bemærkelsesværdigt, at udviklingen er gået så stærkt, siger Göran Marklund, der er afdelingschef for virksomhedsudvikling og stedfortrædende generaldirektør for den statslige myndighed Vinnova.

I 2013 støttede Vinnova 13 projekter med fokus på kunstig intelligens.

Det tal steg i 2016 til 47 og sidste år fik 142 projekter støtte. Det er særligt mindre virksomheder, der søger om tilskuddet.

Læs mere her: Kan André Rogaczewskis nye it-manifest flytte Danmark i den rigtige retning?: ”Jeg håber, at vi vil se alle typer virksomheder tilslutte sig bevægelsen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere