Artikel top billede

Den svenske stat pumper penge i AI-projekter: Mere end 10 gange så mange får finansiering i forhold til for blot fem år siden

Mindre virksomheder med fokus på kunstig intelligens får støtte af den svenske stat som aldrig før. Landets innovationsmyndighed kaster efter virksomhederne.

Hos vores svenske brødre på den anden side af Øresund har staten fundet læderet frem og punger glædeligt ud med medfinansiering til innovationsprojekter med fokus på kunstig intelligens.

Det skriver ComputerSweden.

Det er den svenske myndighed Vinnova, der skal sikre vækst gennem innovation, der de seneste år har øget sit fokus på at styrke projekter med fokus på netop kunstig intelligens.

Myndigheden kan se, at man på få år har medfinansieret langt flere AI-projekter særligt inden for sundhedsområdet end tidligere.

Læs mere her: Han har skabt en global IoT-succes på rekordtid: "Vi måtte hurtigt tilbage til tegnebordet, hvor vi arbejdede os baglæns og spurgte: Hvilke funktioner skal vi så fjerne?"

"Vi blev overraskede, da vi indså, hvilken stigning der var tale om. Det havde vi ingen idé om, indtil vi for et par måneder siden begyndte at kigge nærmere på det. Det er bemærkelsesværdigt, at udviklingen er gået så stærkt, siger Göran Marklund, der er afdelingschef for virksomhedsudvikling og stedfortrædende generaldirektør for den statslige myndighed Vinnova.

I 2013 støttede Vinnova 13 projekter med fokus på kunstig intelligens.

Det tal steg i 2016 til 47 og sidste år fik 142 projekter støtte. Det er særligt mindre virksomheder, der søger om tilskuddet.

Læs mere her: Kan André Rogaczewskis nye it-manifest flytte Danmark i den rigtige retning?: ”Jeg håber, at vi vil se alle typer virksomheder tilslutte sig bevægelsen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere