Artikel top billede

Den svenske stat pumper penge i AI-projekter: Mere end 10 gange så mange får finansiering i forhold til for blot fem år siden

Mindre virksomheder med fokus på kunstig intelligens får støtte af den svenske stat som aldrig før. Landets innovationsmyndighed kaster efter virksomhederne.

Hos vores svenske brødre på den anden side af Øresund har staten fundet læderet frem og punger glædeligt ud med medfinansiering til innovationsprojekter med fokus på kunstig intelligens.

Det skriver ComputerSweden.

Det er den svenske myndighed Vinnova, der skal sikre vækst gennem innovation, der de seneste år har øget sit fokus på at styrke projekter med fokus på netop kunstig intelligens.

Myndigheden kan se, at man på få år har medfinansieret langt flere AI-projekter særligt inden for sundhedsområdet end tidligere.

Læs mere her: Han har skabt en global IoT-succes på rekordtid: "Vi måtte hurtigt tilbage til tegnebordet, hvor vi arbejdede os baglæns og spurgte: Hvilke funktioner skal vi så fjerne?"

"Vi blev overraskede, da vi indså, hvilken stigning der var tale om. Det havde vi ingen idé om, indtil vi for et par måneder siden begyndte at kigge nærmere på det. Det er bemærkelsesværdigt, at udviklingen er gået så stærkt, siger Göran Marklund, der er afdelingschef for virksomhedsudvikling og stedfortrædende generaldirektør for den statslige myndighed Vinnova.

I 2013 støttede Vinnova 13 projekter med fokus på kunstig intelligens.

Det tal steg i 2016 til 47 og sidste år fik 142 projekter støtte. Det er særligt mindre virksomheder, der søger om tilskuddet.

Læs mere her: Kan André Rogaczewskis nye it-manifest flytte Danmark i den rigtige retning?: ”Jeg håber, at vi vil se alle typer virksomheder tilslutte sig bevægelsen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere