Tårnhøj efterspørgsel: Denne type it-medarbejdere er de mest efterspurgte i Danmark lige nu

Manglen på it-arbejdskraft er et kæmpe problem i Danmark. "Det er et enormt problem for vores branche. Det påvirker vores evne til at være innovative og vores konkurrenceevne negativt," lyder det fra IT-Branchen. Her er listen over de mest efterspurgte it-folk herhjemme lige nu.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
IT-Branchens seneste IT-Barometer viser, at softwareudviklerne ikke får problemer med at finde arbejde i Danmark foreløbig,

Den danske it-branche sukker nemlig efter flere softwareudviklere.

Hele 63,6 procent af de 190 adspurgte virksomheder placerer softwareudviklere øverst, når de skal svare på, hvilke kompetencer virksomheden efterspørger lige nu.

"Det afspejler den store efterspørgsel, der er efter løsninger i markedet. Der skal leveres en masse løsninger til både private virksomheder og det offentlige, som er fuld gang med at øge den digitale omstilling Der er massiv efterspørgsel efter gode løsninger," siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen til Computerworld.

Selv om efterspørgslen på softwareudviklerne er dykket en smule fra 69,2 procent i samme måling sidste år, fører softwareudviklerne stadig suverænt an, når de danske it-virksomheder efterspørger kompetencer. Øget efterspørgsel på it-sikkerhed
Men det er ikke kun softwareudviklerne, der kan gnide sig i hænderne over at læse listen.

Det fremgår desuden af IT-Barometeret, at folk med kompetencer inden for it-sikkerhed kommer i højere og højere kurs.

På et år er efterspørgslen på de medarbejdere steget fra 23,9 procent til 30,5 procent.

"Der er kommet en øget bevidsthed i forhold til digital sikkerhed. Den bevidsthed har været i it-branchen længe, men vi ser, at resten af erhvervslivet i stigende grad bliver opmærksomme på, at it-sikkerheden er fuldstændig afgørende og kritisk for forretningen. Historien om Mærsk har været med til at åbne alles øjne," siger Mette Lundberg med henvisning til den såkaldte Petya-virus, der ramte Mærsk sidste år.

Den kan du læse mere om her: Hårdt ramt: Mærsk tjekker 80.000 servere for Petya-ransomware.

Mette Lundberg kan dog ikke svare på, hvorfor efterspørgslen på medarbejdere med kompetencer inden for it-projektledelse er faldet fra 36,5 procent til 31,1 procent.

Mangel på arbejdskraft koster vækst og innovation
Næstefter softwareudviklere søger it-virksomhederne sælgere og folk med salgs-kompetencer. Det svarer til 47,7 procent af de adspurgte virksomheder.

På tredjepladsen over kompetencer, der efterspørges lige nu i den danske it-branche, kommer folk med generel forretningsforståelse.

De kompetencer efterspørges af 45,7 procent af virksomhederne.

De høje tal viser, at den generelle mangel på arbejdskraft stadig er et stort problem for de danske it-virksomheder.

Det underbygges yderligere af, at næsten hver tredje af de adspurgte virksomheder har måtte opgive at ansætte nye medarbejdere inden for det seneste år.

Næsten to tredjedele af branchen mener, at manglen på de rette it-kompetencer er den største barriere for vækst.

"Det er et enormt problem for vores branche. Det påvirker vores evne til at være innovative og vores konkurrenceevne negativt. På den korte bane må man tage alle midler i brug for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og på den længere bane, skal vi have øget optaget på de relevante it-uddannelser," siger Mette Lundberg og tilføjer:

"Vi ser et stigende problem på hele arbejdsmarkedet med flaskehalse, der er et problem i forhold til væksten. Vi har nok været en af de brancher, der er hårdest ramt. For it-branchen er manglen på arbejdskraft det største problem vi har. Det koster allerede i dag på vækst og innovation."Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”

0 Premium-indhold

Tag med Computerworld på besøg i Fujitsus udviklingslab i japanske Kawasaki: I fuld gang med radikalt kursskifte

0 Premium-indhold

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen

0 Premium-indhold

Datatilsynet lukker ned og tager på personaledag på store GDPR-dag: "Det er lidt lige som juleaften. Vi skal pakke gaver op"

0 Premium-indhold

TDC Play kunne være blevet Danmarks helt store it-succes, men det enorme potentiale forblev uforløst


Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.