Artikel top billede

Topchef Jørgen Yde Jensen har satset hårdt på automatisering: "Havde vi ikke gjort det, havde vi ikke haft nogen timelønnede medarbejdere tilbage i Danmark i dag. Så havde produktionen ligget i et lavtlønsområde"

For to år siden overvejede Skov A/S at flytte hele produktionen til Asien. I stedet satte selskabet robotter ind i produktionen og automatiserede testdelen." Hvis vi vil beholde landbruget og kødproduktionen i Danmark, så er vi nødt til at digitalisere og udnytte den moderne teknologi til at optimere produktionen. Ellers flytter den," siger direktør Jørgen Yde Jensen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvordan Skovs forretning de senere år i højere og højere grad bevæget sig i retning af digitalisering og softwareløsninger
  • Baggrunden for beslutningen om at blive i Danmark
  • Hvad digitaliseringen betyder for fødevareproduktionen i Danmark
1.338
6:45 min
Landbruget er ikke det første, man nødvendigvis tænker på, når talen falder på Internet of Things, big data analyse og digitale services.

Vi forbinder gerne automatisering og effektivisering af landbruget med miljøsvineri og kønsløs pølsefabriksdrift, mens vi romantiserer over gamle dage, hvor hanen galede på toppen af møddingen og grisen grøntede fornøjet i mudderpølen under æbletræet.

Realiteten er imidlertid den, at effektivisering er en nødvendighed, og uden digitalisering og ny teknologi har den danske gris næppe en fremtid, siger Jørgen Yde Jensen, administrerende direktør i Skov A/S og medlem af Panel for Digital Vækst i Fødevareklyngen. Og det gælder også hanen.

”Hvis vi vil beholde landbruget og kødproduktionen i Danmark, så er vi nødt til at digitalisere og udnytte den moderne teknologi til at optimere produktionen. Ellers flytter den,” siger han.

Skov er selv et godt eksempel herpå.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kapitel 1: 32-årige Allan Mørch fik dødsdom tre dage efter AskCody skrev under på millioninvestering i Orlando: "I ramme alvor spørger jeg, om vi kan udsætte behandlingen"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

I Silicon Valley hyler og skriger man over ny EU-lov: Men den kan rent faktisk føre til bedre produkter til dig - se hvorfor her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Top 100: Danske webbutikker og hardwareproducenter har scoret kassen i historisk svært år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Storpolitisk drama slut efter tre år: Huawei-stifterens datter og CFO lander i Kina efter aftale med USA

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Datatilsynets chef for GDPR-tilsyn trækker sig: Skifter til rådgivningsvirksomheden KPMG