Artikel top billede

Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Dustin har købt det svenske selskab DAV Partner, der blandt andet producerer videokonference-udstyr til den offentlige sektor. Det betyder, at konkurrencen med Atea på det område intensiveres.

Dustin, der sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år - og nu kan Dustin så præsentere det næste opkøb.

Der er tale om det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonferencer til den offentlige sektor. Det skriver det svenske teknologimedie Computersweden.

Opkøbet skal ses som et supplement til sidste års køb af JML, for mens JML primært servicerer private virksomheder af forskellig størrelse, henvender sig DAV Partner sig til den offentlige sektor.

Kommer til at konkurrere med Atea

Dermed tyder det på, at Dustins største konkurrent bliver Atea, men selskabet ønsker ikke at forholde sig konkret til Atea, når snakken falder på konkurrencesituationen i forbindelse med produktion af videokonference-udstyr det offentlige.

"Der er flere konkurrenter og mange forskellige typer systemer. Det gælder især for specialiserede AV-virksomheder, mens det for JML er muligt i højere grad handler lokale spillere," lyder det fra Dustins kommunikationschef Eva Ernfoss til Computersweden.

Vil ikke oplyse købsprisen

Selskabet ønsker ikke at oplyse, hvad prisen er for DAV Partner, som i første omgang fortsætter driften under eget navn.

Hvis alt går efter planen, vil den endelige overtagelse finde sted i maj.

DAV Partners hovedkontor ligger i Göteborg, mens Dustins hovedkvarter er placeret i Stockholm.

Herfra driver selskabet sin forretning i hele Norden og har mere end 1.000 ansatte fordelt i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Sidste år omsatte virksomheden for mere end 6 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere