Artikel top billede

Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Dustin har købt det svenske selskab DAV Partner, der blandt andet producerer videokonference-udstyr til den offentlige sektor. Det betyder, at konkurrencen med Atea på det område intensiveres.

Dustin, der sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år - og nu kan Dustin så præsentere det næste opkøb.

Der er tale om det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonferencer til den offentlige sektor. Det skriver det svenske teknologimedie Computersweden.

Opkøbet skal ses som et supplement til sidste års køb af JML, for mens JML primært servicerer private virksomheder af forskellig størrelse, henvender sig DAV Partner sig til den offentlige sektor.

Kommer til at konkurrere med Atea

Dermed tyder det på, at Dustins største konkurrent bliver Atea, men selskabet ønsker ikke at forholde sig konkret til Atea, når snakken falder på konkurrencesituationen i forbindelse med produktion af videokonference-udstyr det offentlige.

"Der er flere konkurrenter og mange forskellige typer systemer. Det gælder især for specialiserede AV-virksomheder, mens det for JML er muligt i højere grad handler lokale spillere," lyder det fra Dustins kommunikationschef Eva Ernfoss til Computersweden.

Vil ikke oplyse købsprisen

Selskabet ønsker ikke at oplyse, hvad prisen er for DAV Partner, som i første omgang fortsætter driften under eget navn.

Hvis alt går efter planen, vil den endelige overtagelse finde sted i maj.

DAV Partners hovedkontor ligger i Göteborg, mens Dustins hovedkvarter er placeret i Stockholm.

Herfra driver selskabet sin forretning i hele Norden og har mere end 1.000 ansatte fordelt i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Sidste år omsatte virksomheden for mere end 6 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere