Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

SAP-rådgiveren Gavdi mister omsætning: Kunderne går ikke hurtigt nok i skyen

Den danske SAP-virksomhed, Gavdi, kommer ud af 2017 med en skuffende omsætning. Årsagen skal findes i, at kundernes overgang til cloud ikke er sket hurtig nok.

Danske virksomheder kigger i øget grad mod cloud-løsninger, når det kommer til deres ERP-løsninger, men ikke hurtigt nok.

Det har den danske SAP-rådgivningsvirksomhed Gavdi fået at mærke direkte på toplinjen. Selskabet kom ud af 2017 med et tab på lidt over 10 millioner kroner - et fald på 14 procent i forhold til 2018.

Faldet i omsætning betegner ledelsen i årsrapporten for "ikke som forventet".

"Udviklingen i 2017 er stadig drevet af kundernes mindre investeringer i on premise-løsninger og transition til cloud-baserede teknologier," fremgår det af årsrapporten.

Omsætningen er mere præcist faldet fra 74,3 millioner kroner i 2016 til 63,3 millioner kroner i 2017.

Ifølge ledelsen blev forventninger om en omsætning på linje med 2016 ikke indfriet på grund af mindre aktivitet på on premise-markedet og "en cloud-omsætning, der ikke udviklede sig i den forventede hastighed".

Gavdi leverer blandt andet rådgivningservices rundt om SAPs cloud-løsninger SucessFactors, Hybris og Concur.

Positive takter

Gavdi skriver videre i årsrapporten, at der var øget efterspørgsel i slutningen af 2017, og at man dermed 'forventer en højere omsætning for 2018' især på baggrund af SuccessFactors-løsninger og -rådgivning.

"Gavdi har foretaget en korrektion af sin forretningsmodel og de nødvendige investeringer i forhold til den forventede cloud-transition, og begynder nu at hente de fordele, der er funderet i en alternativ salgstilgang og leveringsmodel," fremgår det af årsrapporten.

Faldet i omsætninger har ikke haft indvirkning på årets bundlinje, der lander på 2,7 millioner kroner - en stigning på lidt over 2 millioner kroner sammenlignet med 2016. Det betegner ledelsen som 'tilfredsstillende'.

I løbet af 2017 har Gavdi blandt andet løftet sin driftsmargin til 4,5 procent, efter at denne i 2016 lå på et skuffende -0,4 procent.

Fra 106 til 63 millioner kroner

I 2013 havde Gavdi en omsætning på 106 millioner kroner i den danske forretning. Udover 2015 har Gavdi dog haft en nedgang på omkring 10 millioner kroner hvert år, som altså i seneste årsregnskab landede på 63,6 millioner kroner.

Også medarbejderantallet er faldet år for år. Således havde Gavdi i årsregnskabet for 2013 opgjort 73 medarbejdere, mens det i seneste regnskab lander på 50.

I årsrapporten fremgår det dog også, at Gavdi i løbet af 2017 har flyttet størsdelen af sine teknologikonsulenter til Gavdi Labs for at sikre det rigtige fokus i forhold til "market awareness and management".

Gavdis udviklingsafdeling ligger desuden i et selvstændigt selskab, der hedder Gaudi Solutions, som udvikler produkter eller løsninger der udvider eller supplerer funktionaliteten i SAP HCM og SuccessFacors.

Gavdi har hovedkontor i København og har derudover afdelinger i Norge, Sverige, Finland, England, Frankrig, Irland og Portugal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere