Artikel top billede

SAP-rådgiveren Gavdi mister omsætning: Kunderne går ikke hurtigt nok i skyen

Den danske SAP-virksomhed, Gavdi, kommer ud af 2017 med en skuffende omsætning. Årsagen skal findes i, at kundernes overgang til cloud ikke er sket hurtig nok.

Danske virksomheder kigger i øget grad mod cloud-løsninger, når det kommer til deres ERP-løsninger, men ikke hurtigt nok.

Det har den danske SAP-rådgivningsvirksomhed Gavdi fået at mærke direkte på toplinjen. Selskabet kom ud af 2017 med et tab på lidt over 10 millioner kroner - et fald på 14 procent i forhold til 2018.

Faldet i omsætning betegner ledelsen i årsrapporten for "ikke som forventet".

"Udviklingen i 2017 er stadig drevet af kundernes mindre investeringer i on premise-løsninger og transition til cloud-baserede teknologier," fremgår det af årsrapporten.

Omsætningen er mere præcist faldet fra 74,3 millioner kroner i 2016 til 63,3 millioner kroner i 2017.

Ifølge ledelsen blev forventninger om en omsætning på linje med 2016 ikke indfriet på grund af mindre aktivitet på on premise-markedet og "en cloud-omsætning, der ikke udviklede sig i den forventede hastighed".

Gavdi leverer blandt andet rådgivningservices rundt om SAPs cloud-løsninger SucessFactors, Hybris og Concur.

Positive takter

Gavdi skriver videre i årsrapporten, at der var øget efterspørgsel i slutningen af 2017, og at man dermed 'forventer en højere omsætning for 2018' især på baggrund af SuccessFactors-løsninger og -rådgivning.

"Gavdi har foretaget en korrektion af sin forretningsmodel og de nødvendige investeringer i forhold til den forventede cloud-transition, og begynder nu at hente de fordele, der er funderet i en alternativ salgstilgang og leveringsmodel," fremgår det af årsrapporten.

Faldet i omsætninger har ikke haft indvirkning på årets bundlinje, der lander på 2,7 millioner kroner - en stigning på lidt over 2 millioner kroner sammenlignet med 2016. Det betegner ledelsen som 'tilfredsstillende'.

I løbet af 2017 har Gavdi blandt andet løftet sin driftsmargin til 4,5 procent, efter at denne i 2016 lå på et skuffende -0,4 procent.

Fra 106 til 63 millioner kroner

I 2013 havde Gavdi en omsætning på 106 millioner kroner i den danske forretning. Udover 2015 har Gavdi dog haft en nedgang på omkring 10 millioner kroner hvert år, som altså i seneste årsregnskab landede på 63,6 millioner kroner.

Også medarbejderantallet er faldet år for år. Således havde Gavdi i årsregnskabet for 2013 opgjort 73 medarbejdere, mens det i seneste regnskab lander på 50.

I årsrapporten fremgår det dog også, at Gavdi i løbet af 2017 har flyttet størsdelen af sine teknologikonsulenter til Gavdi Labs for at sikre det rigtige fokus i forhold til "market awareness and management".

Gavdis udviklingsafdeling ligger desuden i et selvstændigt selskab, der hedder Gaudi Solutions, som udvikler produkter eller løsninger der udvider eller supplerer funktionaliteten i SAP HCM og SuccessFacors.

Gavdi har hovedkontor i København og har derudover afdelinger i Norge, Sverige, Finland, England, Frankrig, Irland og Portugal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere