Artikel top billede

Ingrid Mjøen, landechef for Oracle i Danmark, har et mål om at hele det danske marked skal kende til Oracles cloud-løsninger inden for et år. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Interview: Ingrid Mjøen er blevet chef for Oracle i Danmark i en tid, hvor selskabet er ved at gennemgå en kæmpe transformation. Hun kæmper med selskabets fortid. Oracle skal til at være kendt for selskabets cloud-løsninger. "Vi har gjort det godt, så det er fint, at kunderne kender os som databaseleverandør, men det er ikke det, vi ønsker at have fokus på i fremtiden," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Historien om Oracles udfordringer med at blive kendt for noget andet end at være databaseleverandør
  • Indblik i kulturændringen i Oracle
  • Find ud af hvilke typer kunder Oracle går efter
  • Indsigt i Oracles mål på det danske marked
915
4:45 min
Ingrid Mjøen har snart siddet et år på posten som chef for Oracle i Danmark, og hun har en stor udfordring.

Da hun i juni 2017, efter 12 år i Oracle, blev forfremmet til at være landechef i Danmark for den amerikanske virksomhed, medfulgte opgaven om at lede Oracles transformation fra at være en traditionel software-forretning til at blive en serviceforretning.

Det ultimative mål er at få en større del af kagen på cloud-markedet, men det er ikke så let endda, når størstedelen af markedet forbinder Oracle med databaseløsninger.

"Vores største udfordring er, at alle tror, at vi er en databasevirksomhed. Jeg mener, at Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet. Det har fyldt meget i min rolle at udbrede kendskabet til Oracle. Pilen peger kun på os selv. Vi har ikke været dygtige nok til at fortælle om det," siger Ingrid Mjøen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicin

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu sker det: Om to uger er IBM og Kyndryl to fuldstændigt adskilte virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI