Artikel top billede

Ingrid Mjøen, landechef for Oracle i Danmark, har et mål om at hele det danske marked skal kende til Oracles cloud-løsninger inden for et år. Foto: Christoffer Lund-Hansen (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Interview: Ingrid Mjøen er blevet chef for Oracle i Danmark i en tid, hvor selskabet er ved at gennemgå en kæmpe transformation. Hun kæmper med selskabets fortid. Oracle skal til at være kendt for selskabets cloud-løsninger. "Vi har gjort det godt, så det er fint, at kunderne kender os som databaseleverandør, men det er ikke det, vi ønsker at have fokus på i fremtiden," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Historien om Oracles udfordringer med at blive kendt for noget andet end at være databaseleverandør
  • Indblik i kulturændringen i Oracle
  • Find ud af hvilke typer kunder Oracle går efter
  • Indsigt i Oracles mål på det danske marked
915
4:45 min
Ingrid Mjøen har snart siddet et år på posten som chef for Oracle i Danmark, og hun har en stor udfordring.

Da hun i juni 2017, efter 12 år i Oracle, blev forfremmet til at være landechef i Danmark for den amerikanske virksomhed, medfulgte opgaven om at lede Oracles transformation fra at være en traditionel software-forretning til at blive en serviceforretning.

Det ultimative mål er at få en større del af kagen på cloud-markedet, men det er ikke så let endda, når størstedelen af markedet forbinder Oracle med databaseløsninger.

"Vores største udfordring er, at alle tror, at vi er en databasevirksomhed. Jeg mener, at Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet. Det har fyldt meget i min rolle at udbrede kendskabet til Oracle. Pilen peger kun på os selv. Vi har ikke været dygtige nok til at fortælle om det," siger Ingrid Mjøen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany ramt af hackerangreb: Kriminelle har lækket data

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

To år efter invasionen driver danske Jesper Lindholt stadig sin it-virksomhed fra Ukraine, og det går overraskende godt: “Jeg er mere hardcore nu"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor er Danmarks største it-succeser blevet så stærke: Læs vores store magasin med de 50 mest værdifulde danske it-succeser og platforme

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk data-styrelse får tilført millioner af kroner efter højt pengeforbrug

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk kapitalfond med fem milliarder kroner investeret i software varsler 'hårdt 2024'