Artikel top billede

Rygte: Apple i fuld gang med at udvikle banebrydende AR/VR-headset med helt nyt styresystem og vild opløsning

Apples udviklingsafdeling er i fuld gang med et Apple-headset, der kommer til at kombinere AR og VR. Lanceringsdato: Engang i 2020.

Apples udviklingsafdeling er i fuld gang med at udvikle et splinternyt Apple-headset, der indtil videre har arbejdstitlen T288, skriver Cnet, som citerer unavngivne kilder for historien.

Ifølge disse kilder ventes T288-brillerne først på markedet allertidligst engang i 2020.

De kommende Apple-briller kommer til at kombinere augmented reality og virtual reality.

Det betyder, at brillerne altså både kan vise en virtuel verden samt kombinere den med den fysiske verden, som vi ser den gennem brillerne.

Ifølge Cnet arbejder Apple efter en 8K-’skærm’ til hvert øje, hvilket er væsentligt højere opløsning end selv de allerbedste fjernsyn har i dag og mange gange højere end det, som de allerbedste VR-headset kan levere i dag.

Det er muligt, at Apple arbejder med en form for eye-tracking for at kunne opnå en så svimlende opløsning.

Ifølge Cnet vil T288-brillerne blive forbundet trådløst med en meget kraftig, seperat base station. De to enheder skal forbindes med en løsning baseret på 60GHz WiGig-teknologien, der har begrænset rækkevide.

Base-stationen kommer til at køre på en nyudviklet Apple-chip.

Denne nye chip skal bygges med 5nm fremstillings-processen. I dag er den mest udbredte teknologi 10nm, mens 7nm er på vej.

Med 5nm-teknologi kan Apple bygge tre til fire gange mere computer-kraft ind på chippen end det er tifældet med A11-chippen.

Ifølge mediet bliver der ikke tale om en Mac-computer, men en ny-udviklet computer, der meget vel kan komme til at køre på et ny-udviklet styresystem.

Apple har i et års tids været på vej ind i AR/VR-verdenen, som også andre store teknologi-selskaber som Microsoft, Google, Samsung, Facebook HTC og Samsung for alvor satser på.

Apple præsenterede i fjor på selskabets WWDC-udviklerkonference udvikler-kittet ARKit, som er specielt rettet mod udvikling af iPhone- og iPad-apps til VR.

Det kan du læse mere om her: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR

Det åbne spørgsmål er, om Apple er (for) sent på den. Flere af konkurrenterne er allerede langt fremme med udviklingen af deres produkter som det Facebook-ejede Oculus, Microsofts HoloLens samt MagicLeap.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere