Artikel top billede

Morgen-briefing: Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform / Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma / Proshop indfører betaling med kryptovaluta

To ud af tre danske virksomheder har intet overblik over storage. Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma. Proshop indfører betaling med kryptovaluta. Hver fjerde danske virksomhed har været ramt af ransomware. Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform

Onfone- Plenti og Mofibo-rigmanden Morten Strunge skyder ifølge Børsen en million euro ind i hollandske Blendle, som står bag en platform til at læse artikler fra nogle af verdens største medier.

Blendle har tidligere været baseret på engangsbetalinger, men Morten Strunge har til gengæld for investeringen betinget sig, at Blendle skulle skifte til en abonnementsordning.

“Jeg tror, at mange mennesker er ligeglade med, om artiklen er skrevet af Berlingske eller Børsen. Det handler om relevansen og indholdet. Nogle af artiklerne på Blendle er håndplukket ud fra brugerens interesser, mens andre dukker op, fordi emnerne er højaktuelle," siger Morten Strunge til avisen.

Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma

Den aarhusianske leverandør af SAP Business One-løsninger, Boyum IT Solutions, køber den belgiske it-leverandør Produmex, som er specialiserer i lagerstyrings-løsninger.

Med købet følger 50 medarbejdere. Efter opkøbet har Boyum IT Solutions godt 100 ansatte. Heraf sidder de 35 i Danmark.

Ifølge Boyum IT Solutions - der er stiftet af direktør Mikael Boyum i 1997 - åbner købet af det belgiske firma ‘et helt nyt marked for virksomheden.’

Parterne oplyser ikke salgprisen.

Proshop indfører betaling med kryptovaluta

Den danske netbutik Proshop er på vej til at indføre betaling med kryptovaluta, skriver Business..

Det vil ske inden september. Ifølge direktør Ivan Jæger Christiansen handler det ikke mindst om sikkerhed.

“Jeg ser muligheden for at skifte til et sikrere og meget mere simpelt betalingsmiddel,” siger han til avisen.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden".

Hver fjerde danske virksomhed har været ramt af ransomware

Hver fjerde danske virksomhed har inden for det seneste år været ramt af ransomware-angreb, viser en rundspørge, som Version2 har foretaget.

Også mange har oplevet forsøg på CEO fraud, spearfishing og DDoS-angreb, lyder det i rundspørgen.

To ud af tre danske virksomheder har intet overblik over storage

Mange danske virksomheder vælger cloud-løsning ud fra mavefornemmelse og ikke ud fra konkret viden, lyder det fra Atea, som har foretaget en rundspørge blandt 109 danske it-beslutningstagere.

Det betyder, at virksomhederne ikke ved, hvornår det bedst kan betale sig at anvende eget datacenter, en cloud-løsning eller en public cloud-løsning, hedder det.

“Manglen på overblik og konkret beslutningsgrundlag giver it-afdelingerne et blind-spot, som forhindrer effektive beslutninger i hele organisationen og koster på bundlinjen,” lyder det fra Atea.

Det betyder ifølge selskabet, at mange “bliver snydt for den agilitet, der følger med at kunne flytte applikationer frit mellem de forskellige løsninger.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere