Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform / Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma / Proshop indfører betaling med kryptovaluta

To ud af tre danske virksomheder har intet overblik over storage. Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma. Proshop indfører betaling med kryptovaluta. Hver fjerde danske virksomhed har været ramt af ransomware. Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Morten Strunge skyder 7,5 millioner kroner ind i platform

Onfone- Plenti og Mofibo-rigmanden Morten Strunge skyder ifølge Børsen en million euro ind i hollandske Blendle, som står bag en platform til at læse artikler fra nogle af verdens største medier.

Blendle har tidligere været baseret på engangsbetalinger, men Morten Strunge har til gengæld for investeringen betinget sig, at Blendle skulle skifte til en abonnementsordning.

“Jeg tror, at mange mennesker er ligeglade med, om artiklen er skrevet af Berlingske eller Børsen. Det handler om relevansen og indholdet. Nogle af artiklerne på Blendle er håndplukket ud fra brugerens interesser, mens andre dukker op, fordi emnerne er højaktuelle," siger Morten Strunge til avisen.

Aarhusianske Boyum IT Solutions køber belgisk firma

Den aarhusianske leverandør af SAP Business One-løsninger, Boyum IT Solutions, køber den belgiske it-leverandør Produmex, som er specialiserer i lagerstyrings-løsninger.

Med købet følger 50 medarbejdere. Efter opkøbet har Boyum IT Solutions godt 100 ansatte. Heraf sidder de 35 i Danmark.

Ifølge Boyum IT Solutions - der er stiftet af direktør Mikael Boyum i 1997 - åbner købet af det belgiske firma ‘et helt nyt marked for virksomheden.’

Parterne oplyser ikke salgprisen.

Proshop indfører betaling med kryptovaluta

Den danske netbutik Proshop er på vej til at indføre betaling med kryptovaluta, skriver Business..

Det vil ske inden september. Ifølge direktør Ivan Jæger Christiansen handler det ikke mindst om sikkerhed.

“Jeg ser muligheden for at skifte til et sikrere og meget mere simpelt betalingsmiddel,” siger han til avisen.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden".

Hver fjerde danske virksomhed har været ramt af ransomware

Hver fjerde danske virksomhed har inden for det seneste år været ramt af ransomware-angreb, viser en rundspørge, som Version2 har foretaget.

Også mange har oplevet forsøg på CEO fraud, spearfishing og DDoS-angreb, lyder det i rundspørgen.

To ud af tre danske virksomheder har intet overblik over storage

Mange danske virksomheder vælger cloud-løsning ud fra mavefornemmelse og ikke ud fra konkret viden, lyder det fra Atea, som har foretaget en rundspørge blandt 109 danske it-beslutningstagere.

Det betyder, at virksomhederne ikke ved, hvornår det bedst kan betale sig at anvende eget datacenter, en cloud-løsning eller en public cloud-løsning, hedder det.

“Manglen på overblik og konkret beslutningsgrundlag giver it-afdelingerne et blind-spot, som forhindrer effektive beslutninger i hele organisationen og koster på bundlinjen,” lyder det fra Atea.

Det betyder ifølge selskabet, at mange “bliver snydt for den agilitet, der følger med at kunne flytte applikationer frit mellem de forskellige løsninger.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere