Fiberleverandør leverer (igen) tordnende underskud: Men det er en del af planen

Hos Fibernetselskabet Fibia er det svært at være optimistisk, når man kigger på regnskabet. Selvom kundebasen stiger, så ændrer det ikke på, at virksomheden leverer et underskud på knap 100 millioner kroner.

Det er dyrt at rulle fibernet ud til danskerne.

Det kan man mærke hos fibernetselskabet Fibia, der netop er kommet med regnskab. Virksomheden oplever en stor fremgang i antallet af kunder, men det ændrer ikke på, at bundlinjen skriger med et underskud på 97 millioner kroner.

Det skræmmer dog ikke direktøren, der ser et mindre underskud end i de foregående år.

”Vores regnskabsår viser fremgang, og vi følger vores plan. Jeg ser derfor resultatet for 2017 som tilfredsstillende. Fibia har fået flere kunder, og vi har i 2017 implementeret en ny it-infrastruktur, der skal gøre det mere effektivt for os at tilbyde endnu flere borgere mulighed for en moderne digital oplevelse," siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Læs mere om Fibia her:Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

I stedet for at fokusere på det regnskabsmæssige hul Fibia efterlader sig i 2017, kigger han i stedet frem mod det kommende år, hvor Fibia forventer at kunne hive endnu flere danskere ind i forretningen.

”Vi oplever en meget kraftig efterspørgsel på vores fiberforbindelser. Vækstpotentialet er stadig enormt. Fibia har derfor igen i 2017 investeret massivt i udrulning af fiber, og alene sidste år har vi givet yderligere ca. 35.000 husstande i vores ejeres forsyningsområder mulighed for fibernet,” siger Casper Holst-Christensen videre.

Det kræver enorme investeringer at rulle fiber ud til de danske hustande. Derfor er investeringsniveauet også højt i de danske fiberselskaber, der altså må punge gevaldigt ud, før de kan begynde at tjene pengene hjem.

Læs mere her: Waoo henter masser af nye danske fiber-kunder men årsregnskabet ender i stort minus: Går alt efter planen?

Så bliver det spændende at se, om Fibia kan næste år kan komme tættere på en bundlinje i balance.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.