Artikel top billede

Fiberleverandør leverer (igen) tordnende underskud: Men det er en del af planen

Hos Fibernetselskabet Fibia er det svært at være optimistisk, når man kigger på regnskabet. Selvom kundebasen stiger, så ændrer det ikke på, at virksomheden leverer et underskud på knap 100 millioner kroner.

Det er dyrt at rulle fibernet ud til danskerne.

Det kan man mærke hos fibernetselskabet Fibia, der netop er kommet med regnskab. Virksomheden oplever en stor fremgang i antallet af kunder, men det ændrer ikke på, at bundlinjen skriger med et underskud på 97 millioner kroner.

Det skræmmer dog ikke direktøren, der ser et mindre underskud end i de foregående år.

”Vores regnskabsår viser fremgang, og vi følger vores plan. Jeg ser derfor resultatet for 2017 som tilfredsstillende. Fibia har fået flere kunder, og vi har i 2017 implementeret en ny it-infrastruktur, der skal gøre det mere effektivt for os at tilbyde endnu flere borgere mulighed for en moderne digital oplevelse," siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Læs mere om Fibia her:Fibernetselskabet Fibias kunder ramt af nedbrud: Softwarefejl har lukket for internettet

I stedet for at fokusere på det regnskabsmæssige hul Fibia efterlader sig i 2017, kigger han i stedet frem mod det kommende år, hvor Fibia forventer at kunne hive endnu flere danskere ind i forretningen.

”Vi oplever en meget kraftig efterspørgsel på vores fiberforbindelser. Vækstpotentialet er stadig enormt. Fibia har derfor igen i 2017 investeret massivt i udrulning af fiber, og alene sidste år har vi givet yderligere ca. 35.000 husstande i vores ejeres forsyningsområder mulighed for fibernet,” siger Casper Holst-Christensen videre.

Det kræver enorme investeringer at rulle fiber ud til de danske hustande. Derfor er investeringsniveauet også højt i de danske fiberselskaber, der altså må punge gevaldigt ud, før de kan begynde at tjene pengene hjem.

Læs mere her: Waoo henter masser af nye danske fiber-kunder men årsregnskabet ender i stort minus: Går alt efter planen?

Så bliver det spændende at se, om Fibia kan næste år kan komme tættere på en bundlinje i balance.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere